Pred tekmo: Rudar - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

RUDAR VELENJE - BRAVO

13. september 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 1.133 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Deveti krog bosta otvorila Rudar in Bravo, ki se bosta v petek pomerila na Mestnem stadionu ob jezeru. Velenjčani so krog poprej igrišče še enkrat več zapustili poraženi, tokrat so bili krvniki Celjani. Poraz s 3:0 je močno zamajal trenersko stolico Janija Žilnika, pred reprezentančnim obračunom s Poljsko pa se je vodsto velenjskega kluba odločilo za menjavo strategov. Žilnik je taktirko predal Nikoli Jarošu, ki je do sedaj vodil mladinsko selekcijo knapov, v minuli sezoni pa je vodil člansko ekipo ptujske Drave. Bo sprememba na klopi prinesla dovolj svežine, da Rudar proti Bravu le pride do prve zmage v sezoni?

Kdo je vroč?

Prva težava (od mnogih) knapov je morda ravno to, da v svojih vrstah enostavno nimajo posameznika, ki bi velenjski voz potegnil naprej. Eden izmed boljših v vrstah knapov je zagotovo Rijad Kobiljar, do prestopa je nekajkrat iz povprečja izstopil Milan Tučić, nevaren pa zna biti tudi Leon Črnčič. Po odhodu Žige Škofleka Velenjčani ostajajo brez zanesljivega napadalca, vrzel so na zadnjih nekaj obračunih poskušali zapolniti z mladim Borno Petrovićem.

Ali ste vedeli?

Rudar je v prejšnjem tednu zapustil Milan Tučić. Ljubljančan bo kariero nadaljeval v Leuvenu, trenutno vodilnem klubu belgijske druge lige. Velenjska četa je tako pred nadaljevanjem prvenstva še dodatno oslabljena, poleg osrednjega napadalca bo Jaroš prisiljen poiskati še novo krilo. Med reprezentančnim premorom je bil dejaven tudi vratar Tomaž Stopajnik. Osemnajstletnika z nemškim potnim listom je nemška nogometna zveza povabila na enega od svojih vratarskih kampov. Tomaž z udeležbo ne bo izgubil možnosti nastopa za slovensko izbrano vrsto, bo pa korak bližje igranju v nemški.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Kljub temu, da so Šiškarji v tretjem krogu premagali sežanski Tabor in ne glede na to, da za starimi znanci zaostajajo le za dve točki, prevladuje občutek, da Bravo izgublja "dvoboj novincev". Osem točk, ki so jih do sedaj osvojili Ljubljančani, je manj bleščečih od sežanskih desetih. Manj bleščeča je bila tudi zadnja zmaga varovancev Dejana Grabića. Pred svojimi gledalci so v obračunu s Triglavom sicer prišli do minimalne zmage, a je edini zadetek padel z enajstih metrov, poleg tega pa je imel v Šiški polne roke dela sodnik Alen Borošak. Pokazal je šest rumenih in kar štiri rdeče kartone, od tega tri gostujočim nogometašem. Na podobne okoliščine se Ljubljančani na gostovanju v Velenju verjetno ne bodo mogli zanašati.

Kdo je vroč?

Rumeni iz prestolnice, podobno kot njihov tokratni tekmec, svoje junake iščejo s tekme v tekmo. Vsake toliko z dobro podajo postrežeta izkušena Andraž Kirm in Jaka Ihbeisheh. V preteklosti je nase opozoril Aljoša Matko, toda že nekaj časa ni ponovil strelskih uspehov iz uvodnih krogov. Dobro obdobje je pred časom preživljaj mladi vratar Vekić, a je bil proti Mariboru precej negotov, proti Triglavu pa ni imel pravega dela. Prejšnji teden se je med strelce vpisal Ovbokha Agboyi, za nasprotnikova vrata je vedno nevaren tudi Ibrahim Mensah.

Ali ste vedeli?

Petkova tekmeca sta se med seboj do sedaj pomerila le enkrat. Bravo in Rudar sta si nasproti stala pred nekaj tedni, v prvem krogu Pokala Slovenije. Spopad prvoligašev se je končal z (prvo in zaenkrat edino v tej sezoni) velenjsko zmago. Po rednem delu je bilo 1:1 (uspešna sta bila Mustafa Nukić in Borna Petrović), zmagovalec je bil tako znan šele po 120 minutah. Za Rudar so v podaljšku zabili Aljaž Krefl, Nemanja Tomašević in Dominik Radić, ljubljanski topovi pa so počivali. Osmine finala so se veselili knapi, bo v petek drugače?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo suveren v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Bravu z 1:4 (0:2).

DELI NA