Pred tekmo: Rudar - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

RUDAR VELENJE - BRAVO

12. junij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 550 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so v knežjem mestu pustili pozitiven pečat, a to ni bilo dovolj niti za točko. Nogometaši Rudarja so bili razigrani predvsem v prvem polčasu, ko so si pripravili tri izredne priložnosti, ki pa so tudi po zaslugi nekdanjega knapa Matjaža Rozmana ostale neizkoriščene. Rudar je po slabšem drugem polčasu vknjižil nov poraz, ki je le še poslabšal položaj kluba na lestvici. Razlika do devetih Domžal se po zaslugi zmage Maribora ni povečala, imajo pa Velenjčani na voljo tekmo manj, da ujamejo rešilno bilko in se s čudežnim scenarijem izogneju izpadu iz Prve lige Telekom Slovenije. Zeleno-črni morajo za uresničitev takšnega scenarija nadoknaditi kar 16 točk zaostanka, zato ni več prostora za nove ničle.

Elvedin Džinić, branilec Rudarja: "Vemo, da je Bravo dober nasprotnik, zahteven, tako kot vsi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dobro smo se pripravili, tako kot pred vsako tekmo. Danes bomo dorekli še nekaj podrobnosti in mislim, da bomo dobro pripravljeni na jutrišnjo tekmo. Želimo si ponoviti igro iz Celja, kjer smo odigrali dobro tekmo. Manjkale so zgolj tri točke, upam, da bomo jutri ponovili predstavo in odpravili nekatere napake. Nato bi se lahko veselili treh točk."

Kdo je vroč?

Robert Pušaver je bil na petkovem sosedskem dvoboju s Celjem med najaktivnejšimi knapi. Velenjčani so obrambo Celja prebijali predvsem preko desne strani, tudi po zaslugi prodorov in predložkov Pušaverja. Nekdanji član Maribora je tako podal za gol Radića, ki pa ni obveljal, za nameček pa je bil tudi sam blizu zadetka, ko pa so se Celjani reševali z izbijanjem z gol črte. Bo Štajerec podobno razigran tudi na tekmi z Bravom?

Ali ste vedeli?

Damjan Trifković je med tekmovalnim premorom večkrat javno opozoril, da se številnim nosilcem igre iztekajo pogodbe. Kot prva sta skupni jezik z vodstvom kluba našla dolgoletna člana Rudarja. Leon Črnčič in Matej Radan sta zvestobo Rudarju podaljšala še za eno leto, do konca sezone 2020/21. Radan se je v Šaleško dolino preselil pred sezono 2013/14, še dve leti dlje pa v Velenju biva Leon Črnčič, ki z 221 nastopi na večni klubski lestvici zaostaja zgolj za Trifkovićem.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Na prvi tekmi po trimesečnem tekmovalnem premoru so se bolje odrezali nogometaši Brava. Ljubljančani so z zmago proti Triglavu nadaljevali uspešen niz v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije. Aljoša Matko je, potem ko je v igro vstopil s klopi, srečanje odločil v korist Brava, ki je spomladi še neporažen. Še več, Bravo je slavil še tretjič zapored in na lestvici skočil na šesto mesto. Rumeni iz prestolnice so pred zadnjim srečanjem tretje četrtine prvenstva najboljši v četveroboju ekip, ki se borijo za izognitev devetemu mestu. Ljubljančani bodo skušali ta status obdržati tudi po petkovi tekmi z Rudarjem, ki so ga jeseni dvakrat že premagali. Bravo je septembra v Velenju zabil kar štiri zadetke, bo razigran tudi tokrat?

Dejan Grabić, trener Brava: "Neverjetno je, da Velenjčani v letošnji sezoni še nimajo zmage. Če bi se jim stvari v nekem trenutku obrnile nekoliko drugače, bi lahko bili tudi na tretjem, četrtem ali petem mestu prvenstvene lestvice. Res imajo veliko kvalitete, hkrati pa novega trenerja in ogromno energije. Velenjčani so na prvi tekmi po premoru odigrali odlično, kar za nas pomeni velik alarm. Če želimo biti uspešni, bomo morali biti izjemni v našem modelu igre. Lestvica res govori v naš prid, a proti Rudarju zagotovo ne bomo v vlogi favorita."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je na nedeljski tekmi opravil zgolj dve menjavi, a je bil prav rezervist Aljoša Matko tisti, ki je Bravu prinesel vse tri točke. Belokranjca je po koncu dvoboja pohvalil tudi strateg, posojeni napadalec Maribora pa se je veselil prvega zadetka po zimskim premoru. Lani najboljši strelec mladinske lige je jeseni dosegel šest golov, zdaj je pri številki sedem.

Ali ste vedeli?

Bravo je s skupaj s Celjem najuspešnejša ekipa nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančani so na šestih tekmah pomladi osvojili kar 14 od skupno 18 točk, ob dveh remijih so slavili še štiri zmage. Četa Dejana Grabića bi z novim uspehom v Velenju že izenačila jesenski izkupiček, saj je na zimski premor odšla s 17 točkami.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo uspešen v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanskemu Bravu z 1:3 (0:3).

DELI NA