Pred tekmo: Rudar - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

RUDAR VELENJE - CELJE

9. november 2019, ob 14:45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 625 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

RUDAR

Prepoved nastopa: Marko Ćošić

Čeprav so na Krasu več pokazali domačini, se je sredi drugega polčasa zadetka veselilo moštvo Rudarja. Velenjčani so že sanjarili o prvi prvenstveni zmagi, nato pa je prišel sodnikov dodatek in izenačenje. Kraševci so si točko krvavo prislužili, z remijem bi morali biti po videnem zadovoljni tudi knapi, a so se po tekmi vseeno držali za glavo. Znova so bili namreč tako blizu in vnovič je vse skupaj tik pred zdajci padlo v vodo. V soboto na Mestni stadion ob jezeru prihajajo Celjani, ki so pretekli konec tedna odpihnili Triglav. Lahko varovanci Andreja Panadića presenetijo razigrane grofe?

Kdo je vroč?

Na Krasu so Velenjčani zadelile enkrat. Po dobri uri igre se je še četrtič v sezoni veselil prvi strelec Rudarja Dominik Radić. Hrvat je izkoristil slabo posredovanje sežanske obrambe in žogo pospravil v levi spodnji kot domačih vrat. Nekaj minut zatem je sledil še drugi prelomni trenutek za goste, ko je Marko Ćošić na sredini igrišča podrl Rodriguea Bongonguija in si prislužil neposredno izključitev, knapi pa so tekmo tako končali z igralcem manj.

Ali ste vedeli?

Rudar je z remijem v Sežani nanizal že 16. zaporedno tekmo brez zmage. Knapi niso slavili že natanko 1440 igralnih minut, kar pa kljub vsemu ni dovolj za (žalosten) rekord. Tega si že skoraj četrt stoletja lasti dekanski Jadran, ki je v prvoligaški sezoni 1994/95 brez polnega izkupička "zdržal" vseh 30 tekem. Primorci so takrat skozi celotno tekmovanje zbrali vsega tri remije in se na koncu kot zadnjeuvrščena ekipa poslovili od elite.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Triglav je v knežje mesto morda prišel celo v vlogi favorita. Grofi so pred spopadom z (do nedavnega navdahnjenimi) Gorenjci namreč nepričakovano izpadli iz pokalnega tekmovanja, precej preglavic so jim delale poškodbe, za povrh pa so ostali še brez kapetana Lotriča, ki je tekmo zaradi rumenih kartonov spremljal s tribune. Varovanci Dušana Kosiča se niso pustili motiti, Kranjčane so pred domačo publiko odslovili s štirimi goli in znova vložili kandidaturo za vrhnji del lestvice, kjer je položaj po zadnjem krogu izredno zaostren. Ta teden Celjane čaka dvoboj z zadnjeuvrščenim Rudarjem, za nadaljevanje dirke za Evropo pa bo zmago potrebno vknjižiti tudi v Velenju.

Matjaž Rozman, vratar Celja: "Menim, da celotna ekipa v fazi obrambe dela zelo dobro. To bomo potrebovali tudi v Velenju. Upam, da bo mreža ostala nedotaknjena, vemo pa, da je vsaka tekma zgodba zase. Položaj Rudarja na lestvici ni realen, vendar moramo gledati nase, svojo predstavo in se držati svojih principov."

Kdo je vroč?

Festival zadetkov v knežjem mestu se je začela v 17. minuti, ko je Jakob Novak z desne strani poslal nizko podajo v gostujoči kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Ivan Božić. Podvojitev vodstva je prišla v 38. minuti. Božić se je tokrat znašel v vlogi podajalca, mrežo je zatresel Tadej Vidmajer. Vajo je branilec ponovil še v drugem polčasu, zadnji žebelj v kranjsko krsto pa je v izdihljajih tekme zabil Dario Vizinger.

Ali ste vedeli?

Slovensko mlado izbrano vrsto novembra čakata prijateljski srečanji z reprezentanco Portugalske in koprskim nogometnim klubom. Za nastop bosta kandidirala tudi oba celjska osrednja branilca, selektor Primož Gliha je vabilo namreč poslal tako na Zaletelov kot tudi na Stojinovićev naslov. Slovenski mladi upi bodo prvi obračun odigrali že čez teden dni, ko se bodo v Lizboni udarili s Portugalci.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goliada med Celjem in Rudarjem
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Celja so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (3:2).

DELI NA