Pred tekmo: Rudar - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

RUDAR VELENJE - CELJE

19. julij 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 389 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Velenjčani tudi v Sežani niso dočakali prve zmage v letošnjem prvenstvu. Knapi so, potem ko so ob remiju s soboško Muro prvič to sezono niso prejeli zadetka, na Krasu doživeli tesen poraz. Matej Radan je klonil po udarcu Marka Krivičića, njegovi soigralci pa na drugi strani niso uspeli prebiti čvrste obrambe Kraševcev. Možje v zeleno-črnem imajo le še 180 minut časa, da se izognejo neslavnemu dosežku dekanskega Jadrana, ki se je med drugoligaše preselil brez zmage. Velenjske nogometaše tudi v nedeljo čaka zahtevna preizkušnja, saj v Šaleško dolino prihajajo motivirani sosedje iz knežjega mesta. Celjani bodo želeli po sredinem spodrsljaju storili vse, da si z zmago pripravijo ugodno izhodišče pred zadnjim krogom prvenstva, kakšen pa bo odgovor Rudarja?

Kdo je vroč?

Več ali manj je jasno, da se bo Rudar med drugoligaše preselil z najskromnejšim napadom lige. Knapi so doslej dosegli zgolj 27 zadetkov, 15 manj od Kranjčanov in Sežančanov, ki imajo drugi najskromnejši napad. Velenjski napadalci so zadnji zadetek dosegli pred 316 minutami, ko je Mateo Panadić zatresel mrežo Kidričanov. Vloga prvih strelcev sicer pripada Miču Kuzmanoviću in Dominiku Radiću, ki pa je po zlomu roke že končal sezono. Bo v dvoboju s Celjem uspešnejši Kuzmanović?

Ali ste vedeli?

Dekančani so se v sezoni 1994/95 od prvoligaške konkurence poslovili z vsega tremi točkami. Rudarju ob koncu prvenstva grozi, da bo "izboljšal" rekord iz sezone iz 2005/06, ko so se Velenjčani zadnjič preselili v drugoligaški rang slovenskega nogometa. Rudar je v omenjeni sezoni osvojil 15 točk, štiri več, kot so jih knapi osvojili v letošnjem tekmovanju.  Doslej se je sicer 13-krat zgodilo, da zadnja ekipa lige ni dosegla meje 20 točk, medtem ko Primorju v sezoni 2008/09 za izognitev zadnjemu mestu ni zadostovalo niti 41 točk.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Mitja Lotrič

Obračun s Triglavom se ni razpletel po željah Celjanov, ki so izgubili dve dragoceni točki. Po zadnjem krogu prvenstva bo jasno, če bodo v knežjem mestu obžalovali izgubljeno, a jasno je, da ima ekipa Dušana Kosiča usodo še vedno v svojih rokah. Če bodo grofje v nedeljo uspešni v Velenju, bo o naslovu državnega prvaka odločalo zadnje dejanje sezone. Rumeno-modre pa še pred spopadom z Olimpijo čaka gostovanje pri sosedih Velenjčanih, ki se bodo s tekmo proti Celju vsaj za eno leto poslovili od prvoligaških tekem na domači zelenici. Statistika zadnjih medsebojnih dvobojev je na strani Celja, a tako je bilo tudi v primeru Triglava, ki pa je na Stadionu Z’dežele izvlekel točko. Bodo Dario Vizinger v Šaleški dolini natančnejši?

Gašper Koritnik, napadalec Celja: "Čeprav smo trenutno na medsebojnih tekmah rezultatsko uspešnejši, vemo, da nas čaka morda še težja tekma kot proti Triglavu. Tekmeca moramo maksimalno spoštovati, se pa moramo zavedati svoje kakovosti. Vsi obračuni z Rudarjem so bili vselej zahtevni in trdi, v tekmo pa bomo morali iti s pravim pristopom, če želimo upravičiti vlogo favorita. Ne bomo umirali od lepote nogometne igre, sedaj se štejejo zmage in točke. Vsi bomo dali vse od sebe, da se s točkami vrnemo v Celje."

Kdo je vroč?

Dušan Kosič bo v Velenju pogrešal kapetana Mitjo Lotriča, ki si je po koncu dvoboja s Kranjčani prislužil rdeči karton. Odsotnost Prekmurca se bo zagotovo močno poznala, saj je Lotrič tretji strelec in drugi asistent lige. Tako bo v Velenju še nekaj več odgovornosti na plečih Vizingerja, ki pa so se mu v obračunu s Kranjčani že zatresle noge. Hrvaški napadalec je imel v drugem polčasu na nogi žogo za popoln preobrat Celja, a je okroglo usnje poslal čez gol gostov.

Ali ste vedeli?

S kakšno dobrodošlico bo Celjane pričakal Domen Beršnjak. Devetintridesetletnik, ki po slovesu Andreja Panadića vodi velenjsko ekipo, je otrok celjskega kluba, v dresu grofov pa je preživel dobršen del svoje kariere. Nekdanji vezist je za Celjane odigral 15.439 prvoligaških minut, kar ga uvršča na rob večne deseterice, še višje pa ga najdemo na klubski lestvici nastopov. Beršnjak je za Celje odigral 221 ligaških srečanj, kar je dovolj za osmo mesto, tik pred njim pa najdemo Jureta Travnerja, aktualnega člana celjske slačilnice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani z novo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Celja so so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar z 2:0 (2:0).

DELI NA