Pred tekmo: Rudar - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

RUDAR VELENJE - DOMŽALE

22. september 2019, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 1.017 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Domači poraz proti Bravu v prejšnjem krogu je lepo povzel potek dosedanjega dela sezone za knape. Rudar je bil pretekli konec tedna porazen, na drugi strani pa je bila visoka zmaga gostov povsem zaslužena. Nikoli Jarošu po menjavi trenerjev enostavno ni bilo danega dovolj časa za spoznavanje z ekipo in rezultat je bil na dlani. Nekoliko drugačno zgodbo Velenjčani pišejo v pokalnem tekmovanju, kjer so v prvem krogu najprej izločili prav Bravo, v četrtek pa je (presenetljivo) padla še Olimpija. Kljub pokalnim prebliskom knapi v prvenstvu ostajajo brez zmage in (vsaj zaenkrat) delujejo kot najresnejši kandidati za izpad. Se bo Rudarju v nedeljo le uspelo odlepiti od dna lestvice?

Kdo je vroč?

Veteran v zelenem Damjan Trifković je v zadnjem tednu dokazal, da še ni za staro šaro. Najprej je proti Bravu v izdihljajih tekme iz prostega strela zabil častni gol ob porazu svoje ekipe, z razdalje je bil učinkovit tudi v 79. minuti pokalne tekme z Olimpijo. Rezultat je ostal nespremenjen, za napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije pa se lahko Velenjčani zahvalijo predvsem 32-letnemu vezistu.

Ali ste vedeli?

Slabi rezultati so vodstvo velenjskega kluba poleg trenerske spremembe primorali tudi v krepitev moštva. Enoletno pogodbo s knapi je v tem tednu sklenil Leo Ejup. Petindvajsetletni branilec je pred prestopom v Velenje kot posojeni igralec Olimpije igral za Krko in Krško. Gre za starega znanca prvoligaških zelenic – med elito je zbral kar 8.000 minut igralnega časa, mož z močnim udarcem se je devetkrat vpisal tudi med strelce.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Pretekli konec tedna se je zdelo, da bodo Domžale še enkrat več ostale brez tako želene zmage in da se bo tekma s Triglavom končala z remijem. Nato pa je na prizorišče stopil Damjan Vuklišević in končal domžalsko trpljenje. Rumeni družini se je od srca odvalil ogromen kamen in že dolgo časa ni bila zmaga tako sladka. Tri točke so rumenim pomagale na sedmo mesto na lestvici, Domžalčani pa so na Gorenjskem dobili krila. Nekaj dodatnega zagona jim je brez dvoma dalo tudi napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja - tega so si zagotovili v sredo, ko je s 3:0 padel briški drugoligaš. Zmagoviti niz bo domžalska četa poskušala nadaljevati v Velenju, kjer se bo udarila z Rudarjem.

Dejan Lazarević, vezist Domžal: "V prihodnjih dneh nas čaka to, kar se praktično ponavlja že vse od mojega prihoda k rumeni družini. Imamo tekmo za tekmo, torej se moramo znova najprej dobro regenerirati, se osvežiti, imeli bomo sicer dan več od nasprotnika, nato pa se spet dobro pripraviti na prvenstvo v Velenju, kamor gremo po tri točke."

Kdo je vroč?

V Kranju je do prvega prvenstvenega zadetka prišel Matej Podlogar, ki je v 34. minuti izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru in poravnal izid. Tega je na začetku drugega polčasa nato spremenil Rauno Sappinen, za gol mu je lepo podal Tamar Svetlin. Junak srečanja je bil kajpak Damjan Vuklišević, ki je v 90. minuti žogo poslal v kranjsko mrežo in prispeval levji delež k prvemu domžalskemu slavju v tej sezoni. V sredo sta na Krasu zadela Slobodan Vuk in Dejan Lazarević, ki se je ob tem izkazal še z dvema asistencama.

Ali ste vedeli?

Prvo medsebojno srečanje nedeljskih tekmecev v tej sezoni se je končalo z delitvijo točk. Ob Kamniški Bistrici je po samo 50 sekundah tekme domačo mrežo zatresel Žiga Škoflek, Domžalčani pa so prek Gregorja Sikoška udarec vrnili v manj kot dveh minutah. Na začetku drugega dela je svojo ekipo v vodstvo še drugič popeljal Škoflek, za končnih 2:2 je bil kakšnih deset minut kasneje z 11 metrov zanesljiv Senijad Ibričić.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani uspešni v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 2:3 (0:3).

DELI NA