Pred tekmo: Rudar - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

RUDAR VELENJE - DOMŽALE

17. junij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 508 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: Leon Črnčič, David Kašnik in Aljaž Krefl

Rudar v zadnjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije vstopa še brez zmage na svojem računu. Knapi so praznih rok ostali tudi v spopadu z Bravom, ki je do zmage prišel po zaslugi učinkovitega prvega polčasa. Domen Beršnjak, ki je vodenje moštva prevzel po slovesu Andreja Panadića, je po tekmi postregel z zanimivo mislijo, da bo moral Rudar za zmago sestaviti dva dobra polčasa. Velenjčani so v Celju odigrali odličen prvi polčas, na petkovi tekmi z Bravom so boljše zaigrali v nadaljevanju dvoboja, bodo uspešnejši v tretjem poskusu? Naloga ne bo enostavna, saj v Šaleško dolino prihajajo Domžalčani, ki prav tako krvavo potrebujejo nove točke. Za nameček so rumeni posegli še po menjavi trenerja, kar zagotovo ni voda na mlin Rudarja.  

Kdo je vroč?

Novi domžalski strateg Dejan Djuranović lahko za sredino tekmo pripravi tudi kakšno presenečenje. Beršnjaku ne pomaga niti dolg seznam kaznovanih nogometašev, saj bodo Leon Črnčič, David Kašnik in Aljaž Krefl soigralce spremljali zgolj s tribune. Tako bo kapetanski trak znova na roki Damjana Trifkovića, ki je z uspešno izvedeno enajstmetrovko na petkovi tekmi prebudil Velenjčane. Ker gre za domačina in otroka Rudarja, mu ob trenutnem položaju zagotovo ni lahko, bo prebudil tudi soigralce?

Ali ste vedeli?

Velenjčani na prvo ligaško zmago sezone čakajo že 28 tekem, v zaključku prvenstva pa imajo še devet priložnosti, da se izognejo neslavnemu rekordu dekanskega Jadran. Primorci so sezono 1994/95 sklenili brez ene same zmage, v 30 krogih pa so osvojili vsega tri točke. Morda niste vedeli, a Dekančani so eno od točk osvojili tudi na tekmi z Rudarjem. Obračun 14. kroga se je v Dekanih končal z izidom 1:1.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Janez Pišek, Sven Šoštarič Karič in Nikola Vujadinović

Velenjčani v letošnji sezoni še niso okusili zmage, na serijo zadnjih rezultatov pa z razočaranjem pogledujejo tudi v domžalskem taboru. Domžalčani v letu 2020 še niso vknjižili kompleta točk, rumeni so na sedmih tekmah po zimskem premoru iztržili zgolj dve točki. Zadnji remi v Kranju pa vseeno ni bil dovolj, da bi Andrej Razdrh nadaljeval s svojim delom ob Kamniški Bistrici. Vrhničan se je poslovil po 23 uradnih tekmah, po septembrski selitvi iz Sežane se je veselil devetih zmag, kar je bilo manj od pričakovanj. Položaj kluba bo reševal Dejan Djuranović, ki bo skušal z nekaj treningi prebuditi zaspano ekipo dvakratnih državnih prvakov. Novi strateg je že v prvi izjavi ob nastopu službe izrazil prepričanje, da lahko Domžale obvaruje pred igranjem dodatnih kvalifikacij, ki klubu ob praznovanju stoletnice delovanja zagotovo ne bi bile v ponos.

Dejan Djuranović, trener Domžal: "V zaključek prvenstva, ki je pred nami, se moramo podati s pozitivnim razmišljanjem. Igralcem je potrebno povrniti samozavest, saj se vsi skupaj zavedamo, da so od prvega do zadnjega sposobni prikazati veliko več. Prepričan sem, da imamo kvaliteto za višja mesta, kot kaže lestvica ter da bomo letošnjo sezono zaključili brez dodatnih kvalifikacij."

Kdo je vroč?

Domžalčani so se tudi v Kranju reševali pred porazom. Položaj je otežila izključitev Svena Šoštariča Karića, ki bo, tako kot Janez Pišek in Nikola Vujadinović, izpustil tekmo v Velenju. Rumeni so se do izenačenja dokopali v končnici srečanja, ko je Senijad Ibričić uspešno meril z roba kazenskega prostora. Bosansko-hercegovski vezist v Kranju ni imel najboljše tekme, Domžalčani pa čakajo tudi na prebujenje Predraga Sikimića. Slednji še čaka na prvi gol v dresu Domžal, uspešnejši pa je Slobodan Vuk, ki si z osmimi goli deli naziv prvega strelca ekipe. Jeseni je trikrat zatresel mrežo Rudarja.

Ali ste vedeli?

Vodstvo domžalskega kluba se je po neposrečeni sezoni odločilo, da reševanje položaja zaupa domačemu kadru. Dejan Djuranović je Domžalam tako ali drugače zvest že vse od leta 2003, saj je pri rumenih sklenil bogato nogometno kariero, v klubu pa je zatem opravljal naloge športnega direktorja, trenerja mladincev in pomočnika trenerja članske ekipe. Vmes je vodil Radomlje, pozimi pa se je pridružil Dobu. Nekdanji reprezentant je vajen zmag, saj je kot igralec Olimpije in Maribora osvojil kar deset naslovov državnega prvaka.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani slavili v Velenju
    Nogometaši Domžal so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar s 3:2 (1:0).

DELI NA