Pred tekmo: Rudar - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

RUDAR VELENJE - KRŠKO

6. avgust 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 1.200 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Knapi so se v Bukarešti poslovili od evropskih bojev, nekdaj sloviti Steaui pa je pripadel tudi drugi obračun. V romunski prestolnici so v velenjski mreži končali štirje zadetki, evropski prvak iz leta 1986 je napredoval s skupnim izidom 6:0, Velenjčani pa lahko zdaj misli usmerijo v domače preizkušnje. Marijan Pušnik je že v četrtkovem večeru nekoliko premešal začetno enajsterico, v katero ni uvrstil Marka Pridigarja, Damjana Trifkovića, Dominika Radića in Milana Tučića, ki bo, če ne bo presenečenj, pričeli ponedeljkov dvoboj s Krškim. Rudar bo v spopadu s Posavci lovil prvo točko sezone, potem ko so zeleno-črni izgubili tako z Mariborom kot Domžalami. Zasedba iz Šaleške doline zaseda rep ligaške razpredelnice, pokalni prvak izpred dveh desetletij pa je še edino moštvo brez osvojene točke. Se bo to spremenilo v ponedeljek?

Matej Šantek, vezist Rudarja: »Po težki tekmi in naporni poti smo se dobro spočili. Naš naslednji nasprotnik bo Krško, ki se lahko pohvali z dobro, mlado in ambiciozno ekipo. Gre za moštvo, ki igra dobro obrambo in goji stil na 'dolge žoge'. Tekmo želimo dobiti, da po nekaj slabših rezultatih preidemo v zmagovalni ritem in za nas bi bilo vse razen zmage, neuspeh. Na tekmo vabim vse naše navijače, podpora s tribun bo zelo pomembna, mi pa obljubljamo, da bomo dali vse od sebe, da tekmo dobimo.«

Kdo je vroč?

Kdo bo velenjsko barko po štirih zaporednih porazih potegnil iz manjšega brezna? Šaleška obramba je na zadnjih štirih preizkušnjah prejela kar 14 golov, kljub temu pa si Marko Pridigar težko očita, da ni opravil svojega dela. Mariborčan je sicer izpustil tekmo v Bukarešti, a bil v dvobojih z Mariborom, Domžalami in Steauo eden najboljših posameznikov v velenjskem moštvu. Izkušeni vratar, ki je poleti podaljšal sodelovanje z Rudarjem, bo v ponedeljek upal na to, da bo dobra predstava nagrajena tudi s  tekmo brez prejetega zadetka.

Ali ste vedeli?

Rudar ni imel pretirane sreče z ligaškim žrebom, saj je v uvodu prvenstva naletel na razpoložena tekmeca. Mariborčani in Domžalčani so se v obračunu z Rudarjem predstavili z razigrano predstavo, velenjska ekipa pa ni imela pravega odgovora. Pušnik v napadu še išče razpoložene posamezniki, Rudar pa je z vsega devetimi udarci v 180 minutah nove sezone najskromnejša ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Zanimivo, največ udarcev so sprožili Ljubljančani, ki pa kljub 40 poskusom še čakajo na prvi zadetek sezone.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Po Goričanih so ljubljanske poskuse uspešno odbili tudi Posavci. Krčani se resda niso dokopali do skalpa Olimpije, a je tudi neodločen izid v spopadu z državnim in pokalnim prvakom poskrbel za dodatno spodbudo mladih varovancev Alena Šćulca. Zeleni so po porazu bo Kamniški Bistrici vknjižili prvo točko sezone, v Velenju pa bodo storili vse, da prekinejo tudi strelsko sušo. Krško je ob Olimpiji še edina ekipa prvenstva, ki ni uspela streti obrambe nasprotnika, a Šćulac vsaj v uvodu sezone veliko stavi predvsem na trdno obrambo. Krška zasedba je poleti namreč doživela precejšnje spremembe, Primorec na čelu posavskega prvoligaša pa je v minulih dneh že nekajkrat priznal, da njegovo moštvo še ni povsem uigrano. Po prvi zmagi bo tudi Krčanom lažje, mlado moštvo bo zadihalo s polnimi pljuči, zato lahko ponedeljkovo gostovanje v Šaleški dolini tudi nuklearcem prinese veliko.

Luka Volarič, vezist Krškega: »Velenjčani so dobra ekipa, kar so dokazali tudi v lanski sezoni. Podajamo se na težko gostovanje, ne bo nam lahko. V Velenje odhajamo s ciljem, da domov prinesemo točke.«

Kdo je vroč?

V spopadu z ljubljansko Olimpijo se je z nekaj posredovanji izkazal Marko Zalokar, ki je z matičnim klubom zakorakal v četrto prvoligaško sezono. Vratar je sicer edini nogometaš zelenih, ki je klubske barve predstavaljal v vseh štirih sezonah, zato ne čudi, da je rekorder po številu nastopov. Osemindvajsetletnik je v Prvi ligi Telekom Slovenije izpustil zgolj štiri srečanja, zbral pa je že 106 nastopov. Najbližji zasledovalec Zalokarja je Klemen Šturm, ki pa ga ni več v klubu, v aktualnem kadru pa na četrtem mestu lestvice najdemo Luko Volariča, ki je v krškem dresu odigral 52 tekem.

Ali ste vedeli?

Se bo Krško s sedmega prvoligaškega gostovanja v Velenju še šestič vrnilo neporaženo? Posavci so v Šaleški dolini klonili zgolj enkrat, knapi pa so recept za domačo zmago našli to pomlad, ko so v gol Krškega pospravili tri zadetke. Krčani so se na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru razveselili dveh zmag in treh remijev, nazadnje so slavili jeseni, ko je srečanje odločil Tonći Mujan. Gledalci doslej še nikoli niso bili prikrajšani za zadetke, na šestih tekmah sta se mreži tresli 13-krat. Se bo trend nadaljeval tudi v ponedeljek?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Krškega so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA