Pred tekmo: Rudar - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

RUDAR VELENJE - MARIBOR

7. december 2018, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 454 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Jesenski del prvenstva se bliža h koncu, prvoligaše do dolgega tekmovalnega premora loči le še zaključnih 90 minut nogometa. Devetnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije se bo pričel v Velenju, v Šaleški dolini pa bo gostovala vodilna ekipe lige Maribor. Vijolice so na Mestnem stadionu ob jezeru pričele letošnje prvenstvo in na prvi tekmi zabile kar pet zadetkov, zato gostiteljem ne bo manjkalo motiva za maščevanje. Moštvo trenerja Marijana Pušnika je po težavah v začetku sezone strnilo svoje vrste, zeleno-črni pa so samozavest okrepili v prejšnjem krogu. Knapi so na domačem igrišču vknjižili pomembno zmago, potem ko so po preobratu v drugem polčasu premagali ekipo Triglava. Velenjčani so dnu lestvice pobegnili za tri točke, zimski premor pa bi bil z morebitnem presenečenjem še malce lepši.

Kdo je vroč?

Dominik Radić je bil eden od junakov zadnje zmage Rudarja. Hrvaški napadalec se je v končnici tekme podpisal pod drugi zadetek Velenjčanov, vidno vlogo pa je odigral tudi v akciji za zadnji gol na tekmi. Mladi Hrvat dokazuje, da se dobro znajde pred vrati nasprotnika, a mu za preskok med najbolj nevarne napadalce v Prvi ligi Telekom Slovenije manjka še nekaj stanovitnosti. Nekdanji član Slaven Belupa in Interja iz Zaprešića ima krog pred koncem jesenskega dela sezone na svojem računu tri zadetke, lahko v petek obogati svoj dosežek?

Ali ste vedeli?

Za velenjsko slavje v dvoboju s Kranjčani sta poleg Dominika Radića zadela še Damjan Trifković in David Hrubik. Bočni branilec se je po silovitem udarcu razveselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, v katero se je preselil konec poletja. Novosadčan, ki ima tudi slovaške prednike, se je poleti potil tudi na treningih ruskega Rubina, a nato ni podpisal pogodbe, kar so izkoristili v Velenju. Slovenija za bočnega branilca ni prva izkušnja s tujino, otrok Vojvodine je izkušnje nabiral tudi v Švici, kjer je bil član druge ekipe kluba iz Lozane.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Dino Hotić, Aleks Pihler, Marko Šuler in Blaž Vrhovec

Pristaši Maribora si glede na zadnje predstave svojega moštva verjetno želijo, da bi jesenski del prvenstva trajal še nekaj tednov. Nogometaši krog pred premorom priznavajo, da jim bo počitek po napornih obveznostih dobro del, še pred tem pa želijo Štajerci z odliko opraviti še z zadnjo tekmo v letošnjem letu. Mariborčani so v tej sezoni Rudarju nasuli že osem zadetkov, na prvi tekmi v Velenju kar pet, zato z optimizmom pričakujejo tudi petkovo gostovanje. Vijoličaste čaka vloga favorita, a varovanci Darka Milaniča priznavajo, da jim v Šaleški dolini ne bo lahko. Načrt in želje Mariborčanov so jasne, z novo zmago bi ohranili lepo prednost pred Olimpijo in na vrhu lestvice prezimili z najmanj devetimi točkami zaloge. Se lahko razlika med prvo in drugo ekipo prvenstva v 19. krogu še poveča?

Jan Mlakar, napadalec Maribora: »Smo motivirani, željni tekem, novih zmag in golov. Najlepše bi bilo ponoviti tisto tekmo, a je to težko pričakovati. Moramo biti pripravljeni na povsem novo zgodbo, zavedamo se, kaj nas čaka. Rudar bo najbrž obrambno usmerjen, treba bo imeti dovolj potrpežljivosti, potem pa izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo zagotovo pripravili.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Maribora v Domžalah resda niso bili tako učinkoviti kot proti Celju, Krškemu ali Triglavu, vendar so se zmage nad žilavim tekmecem pošteno razveselili. Pod gol za dokončanje preobrata se je podpisal Saša Ivković, ki je, tako kot že nekajkrat to sezono, izkoristil predložek povratnika v začetno enajsterico Amirja Derviševića. Osrednji branilec se ob prekinitvah odlično znajde tudi pred vrati tekmeca, v letošnjem prvenstvu pa se je med strelce vpisal že petkrat. Poleti je zadel tudi v Velenju.

Ali ste vedeli?

Kdo bo mariborska vrata čuval v Velenju? Na zadnjih dveh tekmah je priložnost za igro dobil Kenan Pirić, ki je dobro zamenjal izkušenega Jasmina Handanovića, Darko Milanič pa bo v Velenju zagotovo opravil še nekaj zamenjav. Strateg Maribora bo v to prisiljen, saj so se Dino Hotiću na seznamu kaznovanih nogometašev pridružili še trije člani vodilne ekipe. Marko Šuler, Blaž Vrhovec in Aleks Pihler so v Domžalah prejeli četrti rumeni karton, posledično pa so že sklenili jesenski del prvenstva. Zadnjo jesensko tekmo bo izpustil tudi Martin Milec, ki se je poškodoval prav v Velenju, v tem tednu pa je še drugič postal oče.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Za konec Maribor brez napake
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar s 3:1 (1:1).

DELI NA