Pred tekmo: Rudar - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

RUDAR VELENJE - MARIBOR

20. julij 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Šaleška dolina bo gostila drugo sobotno srečanje Prve lige Telekom Slovenije. Rudar bo po točki v Domžalah gostil Maribor in skušal izkoristiti evropske obveznosti državnega prvaka. Knapi bodo skušali ponoviti dosežek Triglava, ki je iz Ljudskega vrta odnesel komplet točk in poskrbel za največje presenečenje kroga. Velenjčani so prvenstvo odprli z remijem, čeprav so ob Kamniški Bistrici dvakrat povedli. Zadetka Žige Škofleka na koncu nista zadostovala za skalp dvakratnega prvaka, ki se je pobral z goloma Sikoška in Ibričića. Almir Sulejmanović je po zadnjem sodnišku žvižgu dejal, da je zadovoljen s točko, pohvalil pa je tudi predstavo svojih varovancev. Velenjčane v sobotnem večeru čaka še zahtevnejša ovira, saj je Maribor ob Jezeru neporažen že več kot štiri leta. Lahko knapi ponovijo dosežek Triglava?

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je bil eno od najbolj vročih imen nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije, Vojničan pa je dobro formo prenesel tudi v novo prvenstvo. Spomladi strelec 11 zadetkov je v domžalski gol pospravil dve žogi in tako napovedal uspešno sezono. Glede na letošnje predstave je jasno, da robustnemu napadalcu ne manjka snubcev iz tujine, zato bo zanimivo videti, če ga bodo Velenjčani v svoji slačilnici zadržali vse do konca avgusta.

Ali ste vedeli?

Rudar je v 29. sezono slovenskega prvenstva vstopil s prevetreno in pomlajeno ekipo, v kateri se je znašlo tudi nekaj domačih mladcev. Vratar Tomaž Stopajnik je med vratnicama dobil prednost pred izkušenim Pridigarjem, v nadaljevanju pa sta ob poletnem novincu Luki Lovenjaku zaigrala še upa domače šole Dem Pljava in Adam Vošnjak. Slednji si velenjsko slačilnico deli tudi z bratom dvojčkom Amadejem, ki pa ga v Domžalah ni bilo med izbranci Almirja Sulejmanovića. Leta 2000 rojena nogometaša sta bila v minuli sezoni med najzaslužnejšimi za preboj Rudarja med mladinske prvoligaše, Amadej je dosegel 16 zadetkov, Adam je dodal sedem golov.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor je z odliko opravil s prvo evropsko oviro. Štajerci so s skupnim izidom 5:0 izločili islandskega prvaka, po izločitvi Valurja pa tudi naslednji tekmec prihaja s severa Evrope. Moštvo Darka Milaniča se bo v drugem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov udarilo z AIK-om iz Stockholma. Najtrofejnejšo slovensko ekipo še prej čakajo domače obveznosti, Mariborčani pa bodo skušali v Šaleški dolini popraviti vtis po domačem spodrsljaju v obračunu s Triglavom. Gorenjci so se v Ljudskem vrtu veselili presenetljive zmage, pa čeprav je Darko Milanič močno premešal začetno enajsterico. Izolan bo, glede na sredino gostovanje švedskega prvaka v Mariboru, najverjetneje tudi v Velenju prevetril ekipo in priložnost za igro namenil rezervistom. Bodo tokratne rošade prinesle več veselja?

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je na treh uvodnih preizkušnjah nove sezone dokazal, da je tudi v dresu Maribora dodana vrednost moštvu. Mariborčan je tudi na povratni tekmi z Valurjem pokazal dobro predstavo, se vnovič vpisal med strelce in bil tako neposredno udeležen pri štirih od skupno petih zadetkov vijolic. Izkušeni vezist je pred dnevi odigral tudi celotno tekmo z Rudarjem, mu bo Darko Milanič tudi v Velenju zaupal mesto v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Državno prvenstvo se ni pričelo po željah Maribora. Zmaga Triglava je po uspešni evropski premieri pokvarila dobro voljo Štajercev, ki so zadnje tri sezone odprli z zmago, lansko prav z visoko zmago v Velenju. Mariborčani so v velenjsko mrežo pospravili pet žog, dvakrat sta zadela Dino Hotić in Luka Zahović. Zadnji mariborski poraz ob odprtju novega prvenstva ima že dolgo brado, star pa je dobro desetletje. V sezoni 2009/10 je Mariborčane v prvem krogu presenetila Gorica, ki je v Ljudskem vrtu slavila z 0:1. Za veselje Primorcev je poskrbel Štajerec med sinjemodrimi Gorazd Gorinšek.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvaki še brez zmage
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA