Pred tekmo: Rudar - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

RUDAR VELENJE - OLIMPIJA

18. maj 2019, ob 15.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 449 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Marko Ćosić in David Kašnik

Krona za najboljšo ekipo države se po sezoni premora vrača v Ljudski vrt, a prvenstva še ni konec. Zgoščen spored tekem se nadaljuje s tekmami 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bodo s sobotno tekmo odprli nogometaši Rudarja in Olimpije. Ljubljančani se bodo v Šaleški dolini pobirali po domačem porazu z Domžalami, Velenjčani pa želijo potrdili obstanek med prvoligaško druščino. Četa velenjskega stratega Almirja Sulejmanovića je velik korak do nove sezone v elitnem razredu slovenskega nogometa storila že z zadnjo zmago v Novi Gorici, saj so knapi devetim Primorcem pobegnili na devet točk prednosti. Obstanek matematično sicer še ni potrjen, bi ga pa Velenjčani dokončno potrdili z vsaj remijem. Lahko Rudar ponovi pomladanski dosežek iz Stožic, ko so knapi po velikem povratku prišli do točke?

Kdo je vroč?

David Hrubik je bil osrednji junak velenjskega slavja na severu Primorske. Bočni branilec je najprej podal za zadetek Davida Kašnika, ob koncu prvega polčasa pa je po lepi samostojni akciji zadel še sam. Srb slovaških korenin je dobro formo potrdil že na prejšnjih tekmah, saj se je na tekmi z Aluminijem izkazal z dvema asistencama. Tudi v soboto bo predstavljal pomembno orožje Rudarja, ki lovi novo presenečenje.

Ali ste vedeli?

Almir Sulejmanović bo v soboto enajsterico sestavil brez obeh osrednjih branilcev. David Kašnik bo počival zaradi štirih rumenih kartonov, Marko Ćosić je po zimski selitvi v Šaleško dolino prejel že sedem rumenih opozoril. Visokorasli Hrvat je v tem pogledu skorajda že ujel Klemna Bolha, ki je z osmimi rumenimi kartoni največkrat kaznovani član Rudarja. Rudar sicer spada med moštva, ki na »fair play« lestvici zasedajo mesta tik pod vrhom razpredelnice. Velenjčani so na 32 tekmah nabrali 181 točk, manj sta jih »osvojila« zgolj Celje in Aluminij.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Marko Putinčanin

Rudar je eden od hitov zadnjih krogov državnega prvenstva. Knapi so neporaženi na štirih tekmah, trem zmagam so dodali še remi iz Murske Sobote. Več nihanj kažejo Ljubljančani, ki po odmevni zmagi v Ljudskem vrtu, kjer so preprečili slavje Štajercev, niso uspeli ponoviti podobne predstave. Zmaji so bili tokrat v vlogi »Maribora«, predstavo Ljubljančanov pa so ponovili Domžalčani in zasedbi Safeta Hadžića odčitali nogometno lekcijo. Olimpija je s porazom pomagala tudi Mariboru, ki je v Celju proslavil 15. zvezdico, zeleno-beli pa so že pred časom priznali premoč vijolic. Ljubljanske misli že bežijo proti koncu meseca, ko bodo zmaji v finalu Pokala Slovenije branili naslov iz lanske sezone, Hadžić pa zadnje tekme izkorišča kot dobro pripravo na derbi z Mariborom. Bodo Ljubljančani v Velenju maščevali aprilski remi v Stožicah, ko se je Rudar izkopal iz globokega zaostanka?

Kdo je vroč?

Safet Hadžić je po porazu s sosedi iz Domžal priznal, da njegovi varovanci niso imeli svojega dne. Ljubljanski strateg je vnovič nekoliko premešal začetno enajsterico, mesto v njej pa znova zaupal tudi mlademu vezistu Vitji Valenčiču. Poletni povratnik v zmajevo gnezdo jeseni ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, precej več zaupanja pa uživa pri Hadžiću, ki ga je v ogenj poslal na šestih ligaških tekmah. Mladenič dobro izkorišča luknje v zvezni vrsti, saj je Nik Kapun že pred časom zaključil sezono, poškodba znova muči Gorana Brkića, zadnji dve tekmi pa je izpustil tudi Tomislav Tomić.

Ali ste vedeli?

Bo Rok Kronaveter tudi letos okronan za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije? Mariborčan, ki bo po koncu sezone slekel zeleno-beli dres, se je med strelce vpisal tudi na tekmi z Domžalami, v letošnji sezoni pa se je veselil že 17 golov. Vezist Olimpije ima tri tekme pred koncem dva zadetka prednosti pred prvima zasledovalcema, Luko Majcnom in Rokom Sirkom, še gol več zaostaja Rudi Požeg Vancaš. Kronaveter je sicer že dosegel kvoto golov, ki jih je dosegel v sezoni 2015/16, ko si je naslov najboljšega strelca lige razdelil z Andražem Šporarjem in Jean-Philippom Mendyjem.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija slavila pri Rudarju
    Nogometaši Rudarja so v tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:2 (1:0).

DELI NA