Pred tekmo: Rudar - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

RUDAR – OLIMPIJA

11. avgust 2019, ob 20:10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev

Cena vstopnic:

- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

RUDAR

Po ekspresni menjavi trenerjev je Jani Žilnik svojo prvo nalogo na klopi Velenjčanov opravil solidno. Točka proti Aluminiju je bila verjetno več, kot so si njegovi varovanci zaslužili po prikazanem v Kidričevem. Domači so povedli že v 23. minuti, a jim nato na srečo knapov (ti so tokrat igrali brez Kašnika, Škofleka, Črnčiča in drugih) ni uspelo priti do drugega zadetka. Preblisk Rijada Kobiljarja po slabi uri igre je bil tako dovolj za končnih 1 proti 1. V nedeljo na Stadion Ob jezeru prihaja vodilna Olimpija, ki se proti Rudarju ne bo zadovoljila le s točko. Bo velenjski četi dogajanje v slačilnici stopilo v glavo?

Kdo je vroč?

V Kidričevem je daleč najboljšo tekmo odigral Rijad Kobiljar. 23-letni vezist je dobro predstavo kronal s pravim evrogolom, rojeni Sarajevčan pa je tako našel tudi mesto v udarni enajsterici kroga. Proti Ljubljančanom bosta lahko zaigrala tudi Škoflek in Kašnik, ki sta v soboto "odsedela" svoje kartone.

Ali ste vedeli?

Proti Aluminiju je Žilnik zaradi številnih poškodb na igrišče poslal nekoliko (no, precej) pomlajeno zasedbo. Po vstopu 17-letnega Luke Lovenjaka so Velenjčani zabeležili najnižjo povprečno starost enajsterice v zgodovini kluba – 21 let.

 

OLIMPIJA

Zmaji so po še enem bolečem (in prehitrem) koncu evropske poti proti Triglavu potrebovali zmago. Safet Hadžić je po četrtkovem dogajanju napovedoval najtežji obračun meseca, bal se je, da se do obračuna s Kranjčani njegovi varovanci enostavno ne bodo uspeli pobrati. Strah ljubljanskega stratega je bil odveč, Olimpija je Triglavane odslovila s 4 proti 2 in ostala na vrhu lestvice. Nekoliko zaskrbljujoča je bila le raztresenost v obrambi, ob štirih zadetkih v nasprotnikovi mreži pa le-ta ni zmotila sicer zahtevnih ljubljanskih navijačev. Zeleni v nedeljo potujejo v Velenje, proti knapom pa bodo želeli nadaljevati dober niz na domačih tleh.

Kdo je vroč?

Ljubljančani so do visoke zmage nad Triglavom prišli na krilih dvojice Vukušić-Menalo. S skupnimi močmi sta usodo Kranjčanov zapečatila že v prvem polčasu, poleg omenjenega tandema pa se je med strelce vpisal še Jurčević. Z nekaj lepimi potezami je gledalce navdušil Endri Cekici, a ni uspel zadeti.

Ali ste vedeli?

Nedeljsko tekmo je Asmir Suljić spremljal s tribune. Razlog je poškodba stegenske mišice, nadarjeni vezist pa bo okreval nekoliko dlje, kot je bilo sprva predvideno. Suljić bo na stranskem tiru preživel mesec dni, vroči nogometaš iz Bosne in Hercegovine pa bi lahko v tem času že zapustil ljubljanski klub.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija suverena v Velenju
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 3:0 (2:0).

DELI NA