Pred tekmo: Rudar - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

RUDAR VELENJE - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

25. avgust 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 1.450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Knapi v prejšnjem krogu iz Fazanerije niso odnesli cele kože. Mura je v vročem nedeljskem popoldnevu potrdila vlogo favorita in poskrbela za dobro popotnico pred gostovanjem v Ljubljani. Velenjčane je po 50 minutah igre presekal neverjeten gol Bobičanca, nato pa je delo v 75. minuti dokončal Amadej Maroša. Jani Žilnik se še vedno ni povsem utrdil po velenjski klopi - poleg že omenjenega poraza je še enega zabeležil proti Olimpiji, neprepričljiva pa je bila tudi točka, ki so jo njegovi varovanci osvojili v Kidričevem. Žilnika (vse prej kot lahek) popravni izpit čaka že v soboto, na Stadion ob jezeru namreč prihaja sežanski Tabor.

Kdo je vroč?

Rudar v letošnji sezoni nima pravega "golgeterja". Med strelce se je več kot enkrat uspelo vpisati le enemu nogometašu – Žigi Škofleku. 25-letnik je oba gola zadel v prvem krogu proti Domžalam, nato pa v pričakovanju nove selitve v tujino "utihnil". Knapi so nato v petih tekmah zabili bore štiri gole, kar jih uvršča med najmanj nevarne ekipe v ligi, za zdaj se ne odlikujejo niti v obrambnih nalogah.

Ali ste vedeli?

Jani Žilnik na seznam za tekmo z Muro ni uvrstil dveh nosilcev igre. Milan Tučić okreva po poškodbi stegenske mišice, na drugi strani pa je Žiga Škoflek tik pred prestopom v ruskega prvoligaša iz Orenburga. Dogovor sicer še ni sklenjen, a Škofleka, ki je na družabnih omrežjih že razkril pot v tujino, bržkone ne bomo več videli v velenjskem dresu. Knapi so javnosti predstavili dva novinca, v Velenje sta se preselila Maksim Oluić in Nace Koprivnik, ki se v domovino vrača po epizodi v španskem San Sebastianu.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Poleg Aluminija je to poletje pozitivno presenetila še ena ekipa. Tabor ima po šestih krogih na rovašu celih devet točk, na prvenstveni razpredelnici pa zaseda visoko peto mesto. Kraševci so do novega kompleta točk prišli pretekli konec tedna, ko je v Sežani padel Triglav. Enajstmetrovko je ob koncu prvega dela zanesljivo realiziral Predrag Sikimić, v drugem polčasu, natančneje v 70. in 81. minuti, pa so imeli Sežančani tudi nekaj športne sreče – dvakrat jih je rešil okvir gola. Slednji je Taboru za povrh nato pomagal še do podvojitve vodstva, varovanci Andreja Razdrha, ki je tekmo zaradi kazni spremljal s tribune, pa so tako slavili še tretjič v letošnji sezoni.

Kdo je vroč?

Predrag Sikimić je minuli konec tedna prišel do četrtega zadetka v tej sezoni in znova dokazal, da so leta le številka. Izkušeni napadalec si skupaj z Luko Bobičancem, Senijadom Ibričićem in Luko Štorom deli prvo mesto lestvice strelcev. Steber sežanske obrambe ostaja Antonio Azinović, ki si je v soboto z dobro predstavo utrl pot v enajsterico kroga.

Ali ste vedeli?

Tabor in Rudar sta moči nazadnje merila v sezoni 2017/18, ko sta se srečala v prvem krogu Pokala Slovenije. Vlogo favorita so takrat prevzeli knapi, a so jih Sežančani presenetili in Velenjčane nadigrali s 3:1. Za Kraševce so zadeli Duspara, Sever in Pavić, častni gol za goste pa je zabil Dominik Radić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Velenju
    Nogometaši Rudarja in Cherrybox 24 Tabor Sežane so se v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA