Pred tekmo: Rudar - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

RUDAR VELENJE - CB24 TABOR SEŽANA

8. marec 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 573 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

RUDAR

Prepoved nastopa: Borna Petrović

Potem, ko so jo pretekli konec tedna zagodli Olimpiji, so Velenjčani v sredo zmešali še črno-bele štrene. Z dobršno mero borbenosti so se domov vrnili z remijem, ki pa bo prej kot na kaj drugega pozitivno vplival le na velenjsko samozavest. Točka iz Murske Sobote namreč ne bo imela drastičnega vpliva na prvenstveno razpredelnico. Ta razkriva, da je jama, ki so si jo knapi izkopali v dosedanjem delu prvenstva, še vedno zelo globoka. Za devetouvrščenim Bravom Štajerci zaostajajo za ogromnih petnajst točk, če ob tem upoštevamo še dobro formo tako Šiškarjev kot tudi Triglava in Tabora, pa postane jasno, da mora četa Andreja Panadića za obstanek med elito začeti zmagovati. Tekma s Sežančani bo štela dvojno, kdo se bo v rudarskem mestu veselil šestih točk?

Kdo je vroč?

Velenjčani so si v Murski Soboti pripravili le dve pravi priložnosti. Prvi je v 27. minuti po samostojnem prodoru zapretil Dominik Radić, a streljal mimo leve vratnice vratarja Zalokarja. Ta je moral žogo iz svoje mreže pobrati v 55. minuti, ko je po odličnem predložku Josipa Filipovića do strela z glavo neovirano prišel Sanjin Lelić. Za 23-letnega državljana Bosne in Hercegovine je bil to prvenec v zelenem dresu.

Ali ste vedeli?

Statistika medsebojnih tekem je, zanimivo, povsem izenačena. Tako Rudar kot Tabor sta po trikrat slavila, po trikrat igrišče zapustila sklonjenih glav in dvakrat remizirala. Sezona 2000/01 je z dvema zmagama in enim porazom pripadla Taboru, leta 2003 je bil dvakrat boljši Rudar (6 proti 1 in 6 proti 2). Tabor je račune poravnal v šestnajstini finala Pokala Slovenije, v letošnji izvedbi prvenstvenega tekmovanja pa sta se tekmeca dvakrat razšla brez zmagovalca.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Pred obračunom s Triglavom se je za odtenek več možnosti pripisovalo Kranjčanom, tudi Tabora pa ni šlo podcenjevati. Sežančani so po zimskem premoru kazali nov, poleten obraz. Kljub temu, da so s prihodom Maura Camoranesija in z njim italijanske miselnosti uvedli pregovorno manj dinamično formacijo s tremi osrednjimi branilci. Sprememba je več kot očitno delovala blagodejno, Kraševci so v pomlad krenili odlično in nič drugače ni bilo niti proti Kranjčanom. Potem, ko so gostje bliskovito povedli, se je začelo obleganje gorenjskih vrat. Slednje je sadove obrodilo v drugem polčasu in češnje so se veselile novih treh točk. Lahko zmago potrdijo z dobro predstavo v Velenju?

Kdo je vroč?

Mrežo Triglava je z nekaj sreče razdevičil Mario Babić. Hrvat v 43. minuti žoge ni zadel najbolje, da se je ta kljub vsemu odkotalila v gol pa se ima 27-letnik zahvaliti predvsem slabi reakciji gostujočega vratarja. V 78. minuti je zabil Karolis Laukžemis, v sodnikovem dodatku se je med strelce vpisal še Marko Krivičić, ki je izkoristil slabo postavitev kranjske obrambe ob podaji iz kota.

Ali ste vedeli?

Karolis Laukžemis in Marko Krivičić sta proti Triglavu prišla do prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Krivičić je na prvi zadetek čakal leto in pol (ali 49 tekem), Laukžemis pa se je veselil že na svoji drugi tekmi za češnje. Litvanec na Krasu igra kot posojen igralec hrvaške Istre, dres češenj bo nosil do konca tekoče sezone.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Še en težak poraz Rudarja
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 25. krogu prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 0:1 (0:0).

DELI NA