Pred tekmo: Rudar - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ

2. december 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Prepoved nastopa: Klemen Bolha

Uvodna polovica Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjena s tekmo v Šaleški dolini. Nogometaši Rudarja in Triglava, sicer sosedje na začelju lestvice, bodo po dveh zaporednih porazih napadali pomembne točke. Nedeljska nasprotnika sta v 17 krogih letošnjega prvenstva osvojila 15 točk, tri manj imajo na svojem računu Krčani. Velenjčani se bodo na domačem igrišču pobirali po ničli v sosedskem dvoboju, knapi pa bi s točkami zaokrožili teden, v katerem so proslavili 70. obletnico nogometa v Velenju. Slavnostne prireditve se je udeležil tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, zbrano občinstvo pa je v skupini nekaj nekdanjih nogometašev pozdravilo tudi Mateja Eterovića. Slednji bi bil v svojih najboljših časih močno orožje napada Rudarja, ki letos pogreša razpoloženega strelca.

Kdo je vroč?

V Kranju so se septembra veselili nogometaši Rudarja, ki so domači Triglav premagali z izidom 1:2. Damjan Trifković je z uspešno izvedeno enajstmetrovko načel domačo mrežo, po izenačenju gostiteljev pa je podal še za gol nekdanjega orla Nejca Pušnika. Najizkušenejši član Rudarja bo tudi v nedeljo pomemben akter na zelenici, kandidiral pa bo za 319 nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Marijan Pušnik bo na predzadnji jesenski tekmi pogrešal Klemna Bolho, ki bo dvoboj s Triglavom izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Dolgoletni vezist Rudarja je v knežjem mestu porumenel še sedmič to sezono, s sedmimi rumenimi kartoni pa je največkrat opominjani nogometaš v letošnjem prvenstvu. Bolhi s petimi rumenimi in rdečim kartonom sledi Gaber Dobrovoljc, konec tedna pa bosta morala biti pazljiva Alen Kozar in Macky Bagnack, saj bi v primeru novega rumenega kartona že sklenila jesenski del sezone.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so se od domačega igrišča poslovili s porazom. Motivirani Domžalčani so bili previsoka ovira za zasedbo kranjskega stratega Dejana Dončića. Dolgoletni delavec v domžalskem klubu s svojimi varovanci ni uspel ponoviti septembrskega podviga, ko so orli presenetili ob Kamniški Bistrici. Luka Čadež je izza svojega hrbta pobral štiri žoge, s soigralci pa bo imel priložnost za popravni izpit že v nedeljo. Triglav bo gost velenjskega Rudarja, Gorenjci pa bodo iskali recept za peto zmago sezone. Šaleška dolina je bila v minuli sezoni dvakrat srečno prizorišče za Kranjčane, ki so si prav v Velenju zagotovili deveto mesto in vstopnico v dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Gorenjska četa se tudi letos nahaja v podobno pozicije, točke v boju z neposrednimi konkurenti pa štejejo dvojno. Kdo bo po tekmi zasedal osmo mesto?

Tilen Mlakar, vezist Triglava: »Moja želja in načrt je, da bi na zadnjih dveh tekmah osvojili vseh šest točk, to je povsem normalno. Sicer pa bi bilo najbolj sladko, če bi uspeli slaviti v Velenju. Tako bi se oddaljili od neposrednega tekmeca in bi se morda priključili moštvom pri sredini. Proti Muri pa je vse mogoče, tam smo že osvojili točko v tej sezoni.«

Kdo je vroč?

Dejan Dončić je pred tekmo z Domžalami nekoliko premešal začetno enajsterico, a to ni prineslo uspeha. Mesto v začetni enajsterici sta znova dobila Gašper Udovič in Tilen Mlakar, ki sta kot edina orla zaigrala na vseh 17 tekmah. Mlakar se lahko pohvali z najvišjo minutažo, zaupanje trenerja Dončića pa je upravičil tudi s tremi zadetki in asistenco. Hitri nogometaš je tako tretji strelec Triglava, pred njim sta zgolj Tom Žurga in Luka Majcen.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Triglava bodo v Velenju lovili 60. zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije, Mestni stadion ob jezeru pa je v zadnjem obdobju srečno prizorišče. Kot že zapisano, so orli v Velenju dobili obe tekmi minule sezone, statistika medsebojnih srečanj pa je na strani Rudarja, ki mu je pripadlo 18 od skupno 27 prvoligaških srečanj. Kranjčani so bili uspešni petkrat, zanimiv pa je tudi pogled na razplet zadnjih šestih tekem Rudarja in Triglava. Vselej so se namreč veselili gostje.

 

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage po preobratu
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:1 (0:1).

DELI NA