Pred tekmo: Rudar - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ

25. maj 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 452 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Robert Pušaver

Velenjčani so najlepše presenečenje zaključne četrtine Prve lige Telekom Slovenije. Knapi nizajo dobre rezultate, na zadnjih šestih tekmah so izgubili zgolj z Olimpijo, v točkovno bero pa so dodali kar štiri zmage. Zasedba iz Šaleške doline je slavila tudi med tednom, varovanci Almirja Sulejmanovića so dobili sosedski derbi s Celjem. Rudar bo uspešno pomlad zaključil s tekmo proti Triglavu, ki je v sredo potrdil novo sezono med prvoligaši. Tako Velenjčani kot Kranjčani so z obstankom v prvem razredu slovenskega nogometa izpolnili osnovni cilj letošnje sezone, a tako Rudar kot Triglav sta imela obdobja, ko bi lahko izvlekla več od končnega izkupička. Kdo se bo veselil v zadnjem dejanju prvenstva?

Kdo je vroč?

Milan Tučić je letos še nadgradil izkupiček iz lanskega prvenstva, ko je v krstni prvoligaški sezoni dosegel sedem zadetkov. Ljubljančan je v knežjem mestu zadel še dvakrat, letošnjo bero golov pa je povišal na številko 14. Nekdanji up Brava je najboljši strelec Rudarja, trenerja Sulejmanovića pa lahko veseli dejstvo, da se je spomladi ob Tučiću prebudil Žiga Škoflek, nekdanji branilec pa je dodatno orožje našel tudi v Rijadu Kobiljaru. Prav slednji je eno od odkritij zaključka sezone, saj se je prav z njim začel strelski preporod Rudarja.

Ali ste vedeli?

V Prvi ligi Telekom Slovenije tudi letos ni šlo brez trenerskih rošad, spomladi so se za njo odločili tudi v Velenju. Almir Sulejmanović, sicer dolgoletni branilec kluba, je po vlogi pomočnika nasledil Marijana Pušnika. Letošnja sezona je sicer dokaj specifična, saj je stratega zamenjala zgolj četverica kluba. Sezono so pričeli in zaključili Darko Milanič, Simon Rožman, Ante Šimundža, Dušan Kosič, Oliver Bogatinov in Dejan Dončić.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so med tednom, potem ko so silovite padavine močno otežile in tudi prestavile začetek tekme, izgubili z Domžalami, a to ni skalilo veselja Gorenjcev. Orli so ob pomoči Kidričanov, ki so na severu Primorske remizirali z Gorico, potrdili novo sezono v prvoligaški konkurenci in tako izpolnili zastavljeni cilj. Za nameček je Dejan Dončić uveljavil še nekaj mladih upov nogometne šole Triglava, Kranjčani pa so do obstanka prišli s pretežno domačo zasedbo. V trenutnem kadru najdemo zgolj tri tuje nogometaše, igra pa sloni na nogometaših, ki so bili vzgojeni v domačem dvorišču. Ob kranjskih mladcih novo pomlad doživlja tudi Luka Majcen, ki se lahko z nekaj sreče dokoplje tudi do naziva prvega strelca lige.

Kdo je vroč?

Luka Majcen je prvo ime letošnje sezone iz vrst Triglava. Ljubljančan ima pri 29 letih že bogate prvoligaške izkušnje, po poletnem slovesu Mateja Poplatnika, lani najboljšega strelca kluba, pa je v aktualni sezoni zadihal s polnimi pljuči. Dejan Dončić je hitremu napadalcu zaupal kapetanski trak, ta pa je bradatemu nogometašu dal dodatnega motiva. Majcen je blestel predvsem v nadaljevanju sezone, s skupno 16 zadetki pa ostaja v lovu na Roka Kronavetra in Luko Zahovića, ki imata na svojem računu gol več.

Ali ste vedeli?

Kranjčani po sobotni tekmi odhajajo na zasluženi premor, uprava kluba pa nadaljuje z delom in pripravo na novo sezono. V Kranju so se lotili zanimivega izziva, saj bodo med 4. in 8. junijem pripravil t.i. »trial«. Gre za neke vrste preizkušnjo potencialnih članov kluba, ki bodo v zameno za plačilo deležni vadbe s člansko ekipo Triglava. Orli obljubljajo pet treningov in dve pripravljalni tekmi, prijavljeni igralec pa bo na pričetku preizkušnje opravil nogometno testiranje in ob koncu prejel končno oceno. Če bodo nogometaši zadovoljili pričakovanja trenerjev, bodo povabljeni na priprave s prvim moštvom.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar in Triglav z remijem
    Nogometaši velenjskega Rudarja in kranjskega Triglava so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA