Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

5. november 2016, ob 16:00: RUDAR VELENJE - ALUMINIJ

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 986 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so se v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije veselili še pete zmage. Varovanci trenerja Slobodana Krčmarevića so bili po več kot dveh letih čakanja uspešni v Novi Gorici, s pomembno zmago pa so se Velenjčani močno približali zgornji polovici lestvice. Peto mesto z 19 točkami zasedajo prav Goričani, ki imajo pred sedmim Rudarjem zdaj še vsega dve točki prednosti. Knapi imajo v 16. krogu možnost, da reprezentančni premor preživijo v zgornjem domu prvenstva. Za uresničitev takšnega scenarija bi se morala po željah Velenjčanov izteči tudi tekmi Gorice in Kopra, Rudar pa mora premagati Aluminij, ki je izgubil zadnje tri medsebojne dvoboje z velenjskimi nogometaši, po tem ko je dobil uvodni dve tekmi.

Kdo je vroč?

V velenjskem prvoligašu so s prihodom Dominika Glavine zadeli v polno. V Čakovcu rojeni nogometaš je v letošnji sezoni zabil že deset zadetkov, z devetimi je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. 23-letni napadalec se je trikrat podpisal pod prvi zadetek na srečanju, a so Velenjčani v tem primeru točko osvojili zgolj proti Krškemu, v dvobojih z Gorico in Celjem pa je nasprotnik uspel priti do preobrata. Ob tem je Glavina z golom proti Radomljam Rudarju zagotovil točko. S tremi zadetki v mreži Kopra je bil Čakovčan osrednji junak zmage na Bonifiki, nazadnje pa je v srečanju z Gorico podvojil gostujočo prednost.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so vsaj glede zbiranja zmag v letošnji sezoni precej uspešnejši na gostovanjih. Štiri od skupno petih zmag so namreč vknjižili na gostujočih igriščih. V Velenju je izmed sedmerice nasprotnikov klonil zgolj Koper, ki ga je v tretjem krogu tekmovanja z dvema goloma porazil John Mary. Velenjska posadka se je s kompletom treh točk vrnila z Ljubljane, Kidričevega, Kopra in nazadnje še Nove Gorice, s 13 točkami pa je Rudar tretje najboljše gostujoče moštvo lige. Pred Velenjčani najdemo zgolj Mariborčane in Ljubljančane.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Francesco Tahiraj

Kidričani nadaljujejo z zbiranjem točk in tako počasi nabirajo dragoceno prednost pred zadnjimi Radomljami. Aluminij je, potem ko je med sedmim in devetim krogom nanizal tri zaporedne poraze, v zadnjih šestih tekma Prve lige Telekom Slovenije klonil zgolj enkrat, ko je tesno izgubil v knežjem mestu. Varovanci trenerja Bojana Špehonje so poraz v Celju preboleli s pomembno zmago nad Radomljami, ki sta ji sledila še dva neodločena izida. Rdeči so točko v Krškem rešili v izdihljajih srečanja, ko je Josip Zeba zadel v sodniškem dodatku, ko so gostitelji že igrali z dvema igralcema več, niz neporaženosti pa je bil podaljšan tudi v 15. krogu. Sosedski dvoboj z Mariborom pred 1.500 gledalci ni ponudil zadetka, kidričevska četa pa je bila tako med najzaslužnejšimi, da je na vrhu ligaške razpredelnice prišlo do nove spremembe.

Denis Vezjak, bočni branilec Aluminija: »Popolnoma smo že usmerjeni v naslednji krog, tekmo z Rudarjem, ki je za nas z vidika lestvice in cilja pomembna, saj se borimo za obstanek v prvi ligi. V soboto bomo morali odigrati in odgarati 90 minut brez velikih napak in poskusiti zadeti večkrat kot oni. To je edina pot do treh točk lestvice. Tekma z Mariborom je pripomogla k samozavesti, saj vemo, da je Maribor trenutno najboljši klub v Sloveniji. Za nas pa je to samo še dodatna spodbuda za naslednje kroge.«

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič bo tudi v dvoboju z Rudarjem, ki je srečanje v Kidričevem dobil z izidom 3:0, pomemben adut Aluminija. Mladi vratar je pred dnevi znova paral živce napadalcem v vijoličasti opravi, ki ga tudi na drugi medsebojni tekmi letošnje sezone niso uspeli premagati. 19-letnik je zaklenil svoja vrata in svojo mrežo v 14. prvoligaškem nastopu še petič ohranil nedotaknjeno. V tem pogledu sta od otroka Aluminija uspešnejša zgolj dva vratarja, Jasmin Handanović in Rok Vodišek gola nista prejela na šestih tekmah.

Ali ste vedeli?

Dvoboji Velenjčanov in Kidričanov spadajo med tekme, na katerih nogometaši ne skoparijo z zadetki. Pet prvoligaških obračunov je postreglo že z 20 zadetki, še niti en od dosedanjih tekem pa ni ponudila manj kot treh zadetkov. Nogometaši obeh moštev so bili še posebej učinkoviti v zadnji tekmi sezone 2012/13. Mreži sta se zatresli kar osemkrat, s petimi zadetki pa so bili uspešnejši knapi. Gostje so v 13. minuti po golih Eterovića in Bratanovića že vodili z 0:2, a so se Kidričani z zadetkoma Jovanovića in Bloudka vrnili v igro v uvodu drugega polčasa. Sedil je odgovor knapov, ki so med 63. in 72. minuto zabili tri zadetke in tekmo zaključili z zmago.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Velenju brez zadetkov
    Nogometaši Rudarja in Aluminija so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Velenju razšli brez golov.

DELI NA