Pred tekmo: Rudar Velenje - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

RUDAR VELENJE - ANKARAN HRVATINI

22. julij 2016, ob 20:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 850 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop
- sezonske vstopnice

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Prenovljeno moštvo Rudarja je novo sezono odprlo s skalpom pokalnega prvaka. Domžalčani so klonili po zadetkih novincev v velenjski zasedbi, Milana Tučića in Jakoba Novaka, ki sta se ob zmagi razveselila tudi prvoligaškega prvenca. Tučić je bil sicer eden od štirih igralcev Rudarja, ki so minulo soboto prvič okusili Prvo ligo Telekom Slovenije. Mesto v začetni enajsterici je dobil tudi mladi Jaka Bijol, v nadaljevanju pa sta zaigrala še hrvaška nogometaša Dominik Radić in Dario Vizinger, ob omenjeni četverici pa so se velenjski publiki predstavili tudi Damjan Vuklišević, Robert Pušaver in že omenjeni Jakob Novak. Plejada novincev ob pomoči izkušenih staroselcev tudi drugo zmago sezone lovila na domačem igrišču, saj v v soboto v Šaleško dolino prihajajo Ankarančani, ki se lahko po krstni prvoligaški tekmi že pohvalijo s točko. Velenjčani se z novopečenim prvoligašem še niso srečali, kakšen bo razplet prvega medsebojnega obračuna?

Damjan Trifković, vezist Rudarja: »Vemo da v Prvi ligi Telekom Slovenije ni lahkega nasprotnika in tudi tekma z Ankaran Hrvatini ne bo izjema. Mislim, da nam bo z agresivno igro, borbo in veliko podporo s tribun uspelo tri točke zadržati doma.«

Milan Tučić, napadalec Rudarja: »Zmagali smo uvodno tekmo prvenstva. Za nami je težko pripravljalno obdobje, noge so bile težke, tako da ta zmaga šteje veliko. Prav tako je velik uspeh odigrati tako dobro tekmo proti ekipi Domžal. Igralci smo si to zmago izborili, imeli smo številne priložnosti, izkoristili dve, kar je bilo dovolj. Časa za veelje ni bilo veliko, pred nami je nova tekma, čakajo nas Ankaran Hrvatini. Cel teden smo dobro trenirali in tudi v soboto poskušali zmagati.«

Kdo je vroč?

Milan Tučić je zgolj eden v dolgi vrsti novincev v velenjskem prvoligašu. Ljubljančan je spomladi navduševal v dresu AŠK Brava in nase opozoril tudi v tekmi z Leščani, v mrežo katerih je pospravil kar osem zadetkov. Krilni napadalec je sezono sklenil s skupno 32 zadetki, kar je bilo na koncu dovolj tudi za strelsko krono najboljšega strelca 3. SNL center. Kot že zapisano, 20-letni nogometaš tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije ni potreboval veliko časa, da je okroglo usnje pospravil v mrežo nasprotnika, prvoligaškega prvenca se je namreč razveselil po manj kot 31 minutah igre.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so minulo soboto zakorali v že 23. prvoligaško sezono, kar pomeni, da v družbi najboljših slovenskih klubov niso bili vsega štiri leta. Z bogatejšo prvoligaško zgodovino se lahko v trenutni sestavi lige pohvalijo zgolj trije klubi, Celje, Gorica in Maribor, knapi pa so v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej odigrali že 766 srečanj ter ob 190 neodločenih izidih slavili še 266 zmag. Rudar se lahko trenutno pohvali že s skorajda desetletjem dolgim neprekinjenim stažem prvoligaša. Knapi so se v prvoligaško konkurenco vrnili leta 2008, ko je velenjsko četo vodil poletni povratnik na klop, Marijan Pušnik.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankaran Hrvatini se za razliko od Rudarja ne morejo pohvaliti s tako bogato prvoligaško tradicijo, saj so pred dobrim tednom v Dravogradu odigrali krstno tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Primorci so se že ob debiju v najmočnejšem nogometnem razredu veselili točke, četa trenerja Vlada Badžima se je na Koroškem s Triglavom razšla brez zmagovalca. Mreži moštev, ki sta se še v pretekli sezoni borili v drugoligaškem tekmovanju, sta ostali nedotaknjeni, čeprav priložnosti ni manjkalo. V ankaranskem golu se je z nekaj obrambami izkazal tudi Matej Paal, ki je pri 34 letih debitiral na prvoligaških zelenicah. V ankaranskem dresu se je sicer predstavila kar osmerica debitantov, ob Paalu so prvoligaško minutažo prvič okusili tudi Raoul Delgado, David Lukanc, Rok Kidrič, Luka Badžim, Emir Dautović, Vinko Cerovec in Tim Vodeb. Se bodo Ankarančani po uvodni točki v drugem krogu prvenstva razveselili še krstne prvoligaške zmage?

Gal Primc, branilec Radomelj: »Jutrišnja tekma bo zelo težka. Vemo, da je Rudar v naletu. V prejšnjem krogu so premagali Domžale. Tekmo bo borbena, v dvoboj bo potrebno iti agresivno. Če bomo dali vse od sebe, bo tudi rezultat pozitiven. Gremo po tri točke.«

Aleš Šmon, tehnični vodja: »Čaka nas zelo težka tekma. Mislim, da se sami še malce lovimo in prilagajamo na prvoligaški status, ampak nič za to, v tekmo bomo šli tako kot v vsako. Skušali bomo iztržiti čim boljši rezultat in upam, da nam bo tudi uspelo. Kar se tiče velenjske ekipe, je že dolgo od tega, ko sem igral tam. Danes ni več ničesar možno skriti, vse se vidi, zato menim, da se bomo dobro pripravili na to tekmo.«

Kdo je vroč?

Ob osmerici prvoligaških debitantov se je v ankaranskem dresu predstavila še šesterica nogometašev, ki so v preteklosti že okusili prvoligaški nogomet. V skupino teh spada tudi Sven Dodlek, ki je bil še pred nekaj tedni član velenjskega Rudarja. Z najbogatejšo bero prvoligaških izkušenj pa se lahko pohvali Jan Pahor. Visokorasli branilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral že v sezoni 2004/05, ko si je prostor na igrišču delil tudi z bratom dvojčkom Rokom. Jana, ki je nosil tudi dres mlade izbrane vrste, je pot vodila tudi v Romunijo, s skupno 75 prvoligaškimi nastopi pa pravgotovo predstavlja podaljšano roko stratega Vlada Badžima, ki razpolaga z mlado ekipo.

Ali ste vedeli?

Ankaran Hrvatini so s tekmo proti Triglavu tudi v praksi vstopili med prvoligaško druščino, ki jo zdaj tvori že 42 klubov. Med njimi je tudi osem takšnih, ki so v prvoligaški konkurenci plesali zgolj eno sezono. Če ne upoštevamo Ankarančanov, ki so odigrali zgolj eno tekmo, se  najnižje na lestvici nahajata ekipi Kočevja in Livarja Ivančne Gorice, ki sta se od prvoligaške družbe poslovili s 17 točkami na svojem računu, točko več pa je osvojilo ruško Pohorje. Med klubi, ki so v najmočnejšem prvenstvu na sončni strani Alp preživeli zgolj eno leto, pa se lahko z najbogatejšim izplenom pohvalijo Trboveljčani. Rudar je v krstni izvedbi tekmovanja zbral 33 točk, tekmovanje pa sklenil na 18. mestu.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar uspešen tudi v drugo
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 3:1 (1:0).

DELI NA