Pred tekmo: Rudar Velenje - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

10. september 2016, ob 18:15: RUDAR VELENJE - CELJE

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: 

John Mary

Velenjčani so reprezentančni premor prekinili najhitreje med deseterico prvoligašev. Knapi so namreč že v torek gostovali na Primorskem, saj so se v sklopu drugega kroga Pokala Slovenije merili z dekanskim Jadranom. Moštvo stratega Slobodana Krčmarevića se je v dvoboju z žilavimi domačini pošteno spotilo za zmago in napredovanje, saj so Dekančani po hitri izključitvi Johna Maryja, ki je s srečanjem zaključil že v šesti minuti, tudi povedli. V nadaljevanju je velenjski zasedbi uspel preobrat, osrednji junak le-tega pa je bil Sven Dodlek. Rudar si je tako kot prvi zagotovil četrtfinale pokalnega tekmovanja, s še tretjo zaporedno gostujočo zmago pa knapi z optimizmom zrejo proti sobotnemu savinjsko-šaleškemu derbiju s Celjem, ki bo imel poleg tekmovalnega tudi tokrat prestižni pomen.

Leon Črnčič, vezist Rudarja: »Po napredovanju v pokalu nas v soboto čaka šaleško-savinjski derbi. Jasno je, da nas čaka težka tekma, a verjamemo v zmago! Na stadion ob jezero bi povabil vse navijače, da nam pomagate do novih treh točk!«

Kdo je vroč?

Sven Dodlek je po Anžetu Pišku naslednji nogometaš, ki se v matičnem klubu ni uspel prebiti do mesta v članski ekipi, a je nato po selitvi v Velenje prevzel eno vodilnih vlog. Mlajši od bratov Dodlek je v dresu Rudarja odigral tri srečanja, ob dveh ligaških pa bo v spominu najbolj ohranil torkovo gostovanje v Dekanih. Krčmarević je Mariborčana v igro poslal pred pričetkom drugega polčasa, napadalno usmerjeni vezist pa se je za zaupanje oddolžil z zadetkoma, ki sta Rudarju prinesla preobrat. Si je 20-letnik s tem priigral tudi krstni nastop v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Velenjčani in Celjani imajo v prvoligaški konkurenci že dolgo zgodovino sosedskih spopadov, sobotni bo že 72. v okviru v Prve lige Telekom Slovenije. Tekmeca sta sicer izjemno izenačena, Rudar je doslej vknjižil 25 zmag, Celje zgolj eno manj, ob tem pa je gol razlika povsem izenačena, ekipi sta v mrežo nasprotnika pospravili po 93 zadetkov. Lanska sezona je postregla z dodatno zanimivostjo, saj so se vsi štirje dvoboji končali z domačim slavjem. To se je zgodilo prvič po sezoni 2010/11.

 

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Reprezentančni premor je Celjanom prišel prav, saj so grofje po uspešnem vstopu v novo sezono v zadnjih tekmah niso našli poti do vrnitve v zmagovalne tirnice. Četa stratega Roberta Pevnika je v tekmah s Koprom, Radomljami, Krškim in Mariborom vknjižila vsega točko, zato so na Areni Petrol tik pred koncem poletnega prestopnega roka posegli po dveh okrepitvah. Po Daliborju Volašu, ki je zaigral že proti Mariboru, sta se Celju pridružila še Matjaž Rozman, ki bo predstavljal dodatno konkurenco članskemu reprezentantu Maticu Kotniku, in Amar Rahmanović, ki se je v knežje mesto preselil iz mariborskega Ljudskega vrta. Tekmovalni premor so Celjani izkoristili za krajše priprave v Čatežu, ki so jih zaključili z gostovanjem na Reki, kjer pa so po golu v zaključku srečanja morali priznati premoč hrvaškemu podprvaku.

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Velenjčani imajo dobro moštvo in so tudi v boljši rezultatski formi. Mi se dobro pripravljamo na njih, saj se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Prejšnje tekme so pokazale, da moramo dvigniti pristop in bojevitost. Če bomo dali vse od sebe, da to končno pokažemo na igrišču, sem prepričan, da bomo iztržili pozitiven rezultat.«

Kdo je vroč?

Med tiste, ki sobotnega tekmeca zelo dobro poznajo, lahko uvrstimo Elvedina Džinića, saj je Mariborčan pred selitvijo v knežje mesto dve leti nosil dres Rudarja. Za Velenjčane je odigral 51 prvoligaških tekem, dosegel pa tudi sedem zadetkov. Čeprav ni nikoli zadel v sosedskih derbijih, pa je kot nogometaš Maribora po dvakrat zatresel mrežo Rudarja in Celja. Lahko branilec, ki je v prvoligaški konkurenci dosegel že 23 zadetkov, pomaga pri odločitvi sobotnega derbija?

Ali ste vedeli?

Na Areno Petrol se je to poletje preselilo lepo število novih obrazov, med njimi pa najdemo kar peterico nogometašev, ki so v bližnji ali daljni preteklosti igrali v Ljudskem vrtu. »Vijoličasto kolonijo« v knežjem mestu je v izteku poletnega prestopnega roka kot zadnji okrepil Amar Rahmanović, že pred visokoraslim vezistom pa so za selitev na Areno Petrol odločili Elvedin Džinić, Dalibor Volaš ter mlada Mitja Križan in Tim Obrez, ki pa so ga grofje poslali na polletno kaljenje v kranjsko Zarico.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šaleški derbi po preobratu Celjanom
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:3 (1:1).

DELI NA