Pred tekmo: Rudar Velenje - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

25. november 2016, ob 17:00: RUDAR VELENJE - KALCER RADOMLJE

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 863 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Kašnik

Velenjčani serije treh zaporednih tekem brez poraza po novembrskem reprezentančnem premoru niso uspeli podaljšati še za eno srečanje. Od moštva trenerja Slobodana Krčmarevića so bili še drugič v letošnji sezoni boljši sosednji Celjani. Velenjski branilci tudi tokrat niso našli načina za zaustavitev Daliborja Volaša. Ankarančan je štiri od skupno šestih zadetkov pospravil v mrežo Rudarja, ob dveh zadetkih pa je na razmočeni celjski zelenici priigral še enajstmetrovko. Do le-te so grofje prišli po roki Davida Kašnika, ki bo moral zaradi štirih rumenih kartonov izpustiti zadnjo tekmo prve polovice letošnjega prvenstva. Ob jezeru bodo že v petek gostovali Radomljani, ki v Šaleški dolini doslej še niso bili uspešni, saj so v knapi v sezoni 2014/15 dobili oba dvoboja.

Kdo je vroč?

Dominik Glavina je bil ob koncu uvodne tretjine že junak Velenjčanov. Hrvaški napadalec je z devetimi zadetki prvi strelec kluba in lige, nazadnje pa je bil uspešen v 14. krogu, ko so knapi premagali Gorico. 24-letni nogometaš na deseti zadetek čaka 215 minut, nekaj minut manj pa je dolg strelski post velenjskega moštva, ki je zadnji dve tekmi sklenilo brez doseženega zadetka. Bo Varaždinec s soigralci v tokratnem obračunu našel pot do mreže?

Ali ste vedeli?

Čeprav je velenjski izkupiček na domači zelenici za skoraj polovico manjši od gostujočega, pogled na število prejetih zadetkov razkriva, da se lahko Matej Radan in Borivoje Ristić na domači zelenici pohvalita s trdnejšo obrambo. Ob sedmih domačih točkah se je mreža Rudarja zatresla devetkrat, medtem ko so Velenjčani z devetih gostovanj kljub 14 prejetim zadetkom prinesli 13 točk. Osrednja težava knapov tiči v napadu, saj so v osmih domačih tekmah mrežo nasprotnikov zatresli vsega šestkrat, kar je najskromnejši učinek med deseterico prvoligašev.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani tudi po drugi trenerski rošadi v letošnji sezoni niso okusili krstne zmage po povratku med prvoligaše. Rumeni so morali ob Kamniški Bistrici še tretjič to sezono čestitati Mariborčanom, ki so aktualnega zmagovalca 2. SNL izločili tudi iz pokalnega tekmovanja. Pred zaključkom prve polovice letošnje izvedbe Prve lige Telekom Slovenije imajo Igor Barukčić in soigralci še zadnjo priložnost, da okusijo sladkobo zmage. Varovanci začasnega stratega McDonougha, ki bo Radomljane vodil do zimskega premora, bodo skušali nadaljevati slabšo bero točk Velenjčanov na domači zelenici, saj so zeleno-črni v osmih tekmah pred domačimi gledalci ugnali zgolj Koper, ob štirih remijih pa so vknjižili še tri poraze. Lahko Radomljani zadajo še četrtega?

Kdo je vroč?

Radomljam se je krstna zmaga sezone že na široko nasmihala v devetem krogu in obračunu z Rudarjem. Velenjčani so namreč v drugem polčasu kar dvakrat zaostajali, domače sta v vodstvo kar dvakrat popeljala Igor Barukčić in Kristijan Šipek, a so se izkušenejši gostje obakrat znali rešiti zaostanka ter prišli do dragocene točke. Prav Šipek je v minulih tednih že večkrat nakazal, da bi lahko bil s svojo hitrostjo in tehničnih znanjem pomembno orožje mlinarjev, v dresu katerih je v letošnji sezoni dosegel dva zadetka.

Ali ste vedeli?

V primerjavi z Velenjčani so radomeljski nogometaši na domači zelenici precej učinkovitejši, saj si z devetimi zadetki delijo izkupiček Ljubljančanov, Celjanov in Krčanov, precej težje pa Marko Nunić in soigralci zabijajo na gostovanjih. Z osmih gostujočih tekem so se namreč vrnili s tremi doseženimi zadetki, posledično pa z zgolj dvema točkama. Nunićeva omemba v prejšnjem stavku ni naključna, saj se je prav Ljubljančan podpisal pod dva gostujoča zadetka. S štirimi goli prvi klubski strelec je bil v tretjem krogu uspešen v Novi Gorici, pred reprezentančnim premorom pa je z izenačujočim golom v Krškem prekinil serijo radomeljskih porazov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage proti Radomljam
    Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

DELI NA