Pred tekmo: Rudar Velenje - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

10. december 2016, ob 16:00: RUDAR VELENJE - LUKA KOPER

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 732 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Stjepan Babić

Velenjčani so se z gostovanja v Ljudskem vrtu vrnili brez točk, a opogumljeni z dobro predstavo, saj so se odlično zoperstavili domačim nogometašem. Jasmin Handanović je bil kljub nekaj odličnim poskusom knapov nepremostljiva ovira, nov zadetek Dominika Glavine pa je preprečila leva vratnica domačega gola. Po minimalnem porazu čaka Velenjčane še zadnja jesenska preizkušnja, varovanci trenerja Branka Čavića, ki je Rudar po odstavitvi Slobodana Krčmarevića vodil že v Mariboru, pa čaka obračun s Koprom. Slednji je bil ob Radomljah jeseni edino moštvo, ki so ga Velenjčani premagali na domači zelenici. Koprčani so padli po izključitvi Tshibambe, ki je videl rdeče vsega nekaj sekund po vstopu v igro, za veselje gostiteljev pa je z dvema goloma poskrbel John Mary. Se lahko knapi brez kaznovanega Stjepana Babića veselijo še tretje domače zmage?

David Kašnik, branilec Rudarja: »Čaka nas še zadnja tekma v jesenskem delu. Želim si čim večje podpore s tribun, da skupaj končamo polsezono na najboljši možni način. Na igrišču se bomo potrudili in dali vse od sebe, tako da verjamem v nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Dominik Glavina je pohod na vrh ligaške lestvice strelcev pričel prav v dvoboju s Koprom. Hrvaški napadalec je v tekmi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije zablestel s tremi zadetki v koprski mreži in tedaj s skupno sedmimi goli zavzel vrh ligaške lestvice strelcev. Prvi adut velenjskega napada se lahko tudi krog pred zimskim tekmovalnim premorom pohvali s statusom prvega strelca, z novim zadetkom, že 11. v letošnji sezoni, pa bi na vrhu ligaške lestvice pričakal tudi nadaljevanje prvenstva, saj Marko Alvir, Slobodan Vuk in Luka Zahović zaostajajo za dva gola.

Ali ste vedeli?

Nogometaše Rudarja v sobotnem popoldnevu čaka manjši jubilej, saj bodo odigrali 750. prvoligaško tekmo. Velenjčani so doslej zbrali 261 zmag, še 185-krat so remizirali, medtem ko so premoč priznali v 303 tekmah. Knapi so 300. prvoligaški poraz doživeli v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so morali ob Kamniški Bistrici priznati premoč Domžalčanom. Sploh prvo srečanje v slovenskem državnem prvenstvu je Rudar odigral 18. avgusta 1991, ko je z 2:0 padel Slovan, pod krstni zadetek Velenjčanov pa se je podpisal Matjaž Cvikl, ki je z 42 goli še vedno pri strelec Rudarja v prvoligaški zgodovini kluba.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Toni Datković in Matej Pučko

Koprčani so se po štirih krogih čakanja razveselili nove zmage, sedme v letošnji sezoni. Luka Vekić je v izdihljajih dvoboja z Aluminijem poskrbel, da so kozlički prvič po 10. septembru, ko je na Obali klonilo Krško, zelenico Bonifike zapuščali z vsemi tremi točkami. Primorci so s kompletom treh točk ohranili upe na to, da jesenski del sklenejo v zgornjem domu prvenstva, s pomočjo Kidričanov in Radomljanov, ki se bodo udarili s Celjem oziroma Gorico, pa bi se lahko zasedba trenerja Igorja Pamića zavihtela tudi na četrto mesto ligaške razpredelnice. Naloga ne bo lahka, saj bodo Koprčani ob dolgem seznamu poškodovanih v Šaleški dolini pogrešali še dva pomembna člana začetne enajsterice. Kapetana, Toni Datković in Matej Pučko, sta jesenski del tekmovanja sklenila predčasno, saj po četrtem rumenem kartonu v Velenju nimata pravice nastopa.

Kdo je vroč?

Ruben Belima spada v skupino koprskih nogometašev, ki so se po težavah s poškodbo v zaključku jesenskega dela sezone vrnili v zdesetkano zasedbo trenerja Igorja Pamića. Nekdanji član madridskega Reala je bil minulo soboto, ko je na Bonifiki padel Aluminij, znova pomemben adut Kopra, saj je s svojo igro kidričevski obrambi povzročal nemalo preglavic. Bo tako tudi proti Rudarju, ki ga je Koper v zadnjih devetih tekmah premagal zgolj enkrat?

Ali ste vedeli?

Velenjčani igrajo 22. prvoligaško sezono, Koprčani so del prvoligaške zgodbe še sezono dlje. Koper s skupno 1.061 osvojenimi točkami četrto mesto na večni lestvici, Rudar pa z 916 točkami najdemo dve mesti nižje. Koprčani so sicer v 780 tekmah dosegli 984 zadetkov, medtem ko so bili knapi v 749 tekmah uspešni 968-krat. So pa zato Velenjčani prejeli več zadetkov, saj se je mreža knapov zatresla 1.033-krat, medtem ko se lahko Koprčani s trdnejšo obrambo, doslej so prejeli 964 zadetkov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar po zaostanku prišel do točke
    Nogometaši Rudarja in Luke Koper so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z 2:2 (2:2).

DELI NA