Pred tekmo: Tabor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

13. julij 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- sezonska vstopnica za B tribuno: 110 evrov (100 evrov za prejšnje imetnike)
- sezonska vstopnica za A tribuno: 250 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Povratnik v Prvo ligo Telekom Slovenije bo gostil uvodno tekmo nove sezone. Ekipa Andreja Razdrha si je prvoligaško vozovnico priigrala v dodatnih kvalifikacijah z Gorico. Rdeče-črni so po zaslugi domače zmage končali prvoligaško tradicijo Gorice, po letu 2001 pa bodo spet zaigrali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Preboj med najboljše klube v državi je vrhunec nekajletnega projekta, ki ga med drugimi pooseblja tudi športni direktor Davor Škerjanc, ki je globok pečat pustil tudi na prvoligaških zelenicah. Nekdanji nogometaš Olimpije je poleti prevetril sežansko zasedbo, ki se bo najprej udarila z Aluminijem. Tabor je glede na poletne spremembe manjša neznanka, saj so »češnje« ostale brez prvega strelca Ibouja Kebeja, v Sežano pa se je preselilo kar sedem novincev. Kakšen bo razplet prve tekme?

Leon Sever, vezist Tabora: »Vzdušje v ekipi je pozitivno. Vsi komaj čakamo na začetek lige in prvo domačo tekmo proti Aluminiju. Čeprav smo priprave na novo sezono začeli z enotedenskim zamikom, mislim, da se to ne bo poznalo na naši igri, saj smo zelo intenzivno trenirali in smo pripravljeni, da se pomerimo z ostalimi ekipami. Opažam, da se navijači zelo zanimajo za našo ekipo in so navdušeni, da smo se prebili med prvoligaše. Tudi zanje bo to nova izkušnja. Prepričan sem, da bomo kot do sedaj na vsaki tekmi pustili srce na igrišču, zato lahko pričakujejo boj do zadnje minute.«

Kdo je vroč?

Papa Ibou Kebe je bil v minuli sezoni najvidnejši predstavnik sežanske zasedbe, nase pa je opozoril tudi Leon Sever. Predstave mladega Primorca niso ostale neopažene, Sever je bil s strani igralcev 2. SNL uvrščen v idealno enajsterico sezone. Izolan, sicer nekdanji mladinec Kopra, je v minulem prvenstvu izpustil zgolj dve tekmi, s sedmimi zadetki pa je pristavil pomemben delež k sežanskemu preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. Leta 1998 rojeni vezist že ima nekaj prvoligaških izkušenj, v dresu Kopra je v sezoni 2016/17 odigral dve tekmi v družbi najmočnejših klubov.

Ali ste vedeli?

Kdo bo stopil v čevlje robustnega Kebeja? Francoz se je preselil v Vietnam, Sežanci pa so novi moči v napadu poiskali v Srbiji. Za mesto v konici napada se bosta borila Lazar Milošev in izkušeni Predrag Sikimić, v preteklosti tudi član Crvene zvezde. Novinci v sežanski slačilnici so tudi David Adam, Rodrigue Bongongui, Dominik Mihaljević, Mario Zebić in Stjepan Babić. Slednji je že stari znanec slovenskih igrišč, v Prvi ligi Telekom Slovenije se je predstavil v dresu Olimpije in Rudarja. Kraševci so okrepili tudi trenerski štab, Razdrhu bo pomagal Darko Karapetrović, za delo z vratarji skrbi Vasja Simčič.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kaj lahko v prihajajočem prvenstvu pokažejo Kidričani? Aluminij je sezono – tudi po zaslugi sijajne jeseni – sklenil najvišje doslej, na šestem mestu ligaške razpredelnice. Oliver Bogatinov, eden od tvorcev uspešne zgodbe, se je po koncu sezone poslovil od kidričevske klopi in sprejel ponudbo Maribora, kjer bo vodil nogometno šolo. Vodstvo rdečih se je po odhodu Jeseničana odločilo za preverjetno rešitev, na Štajersko se je vrnil Stjepan Grubor. Predhodnik in naslednik Bogatinova je krajše obdobje, kot pomočnik Zorana Barišića, deloval v Ljubljani, razmere v Kidričevem pa dobro pozna. Na to je ob ponovnem prevzemu funkcije spomnil tudi Rečan, ki bo v novi sezoni razpolagal z igralsko posadko, ki vsaj za zdaj ni doživela velikih sprememb. Kidričani so se razšli s Tadejem Trdino in Kruno Ivančićem, po izteku posoje se je poslovil tudi Elvir Maloku.

Slobodan Grubor, trener Aluminija: »V Sežano gremo po zmago, želimo si treh točk. Ne bo nam lahko, vendar so igralci pripravljeni. Dobro smo delali, izpolnili smo vse, kar smo si zamislili, zato ne vidim razloga, da v Sežani ne bi bili na dobrem nivoju.«

Kdo je vroč?

Rdeči so po sanjskem prvem delu prvenstva pozimi izgubili nekaj nosilcev igre. Slovo Tahiraja, Glihe in Kidriča se je v nadaljevanju sezone poznalo tudi pri rezultatih, »šumari« so nihali v svojih predstavah, Bogatinov pa je pogrešal moža, ki bi povlekel kidričevski voz. Med tiste, ki so spomladi opozorili nase, lahko štejemo Luko Štora. Ajdovec se je po zimskem slovesu od Ljudskega vrta hitro dokopal do mesta v začetni enajsterici Aluminija, zaupanje Bogatinova pa je upravičil s petimi doseženimi zadetki.

Ali ste vedeli?

V Kidričevem za razliko od Sežane niso posegali po korenitih spremembah, saj so javnosti predstavili zgolj dva novinca. Mladega Filipa Jauka sicer ne moremo šteti za nov obraz, saj je napadalec produkt mladinske šole, v zadnji sezoni pa je za mladinsko selekcijo zabil 11 zadetkov. Jauk se bo za mesto v napadu boril tudi s precej izkušenejšim Antejem Živkovićem. Šestindvajsetletni Hrvat je z Aluminijem sklenil dveletno pogodbo, pred selitvijo v Slovenijo pa je branil barve domačega Šibenika, Novigrada in nazadnje še Dugoplja.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Za začetek zmaga Aluminija pri novincu
    Nogometaši sežanskega CB 24 Tabora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 0:2 (0:2).

DELI NA