Pred tekmo: Tabor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

13. september 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Potem ko so sežanske "češnje" tekmovalno obdobje otvorile s tremi točkami v primorskem obračunu s Koprom, so teden dni zatem praznih rok ostale v Murski Soboti. Kraševci so v tekmo s črno-belimi znova krenili napadalno in odprto, prekmurskega izziva se niso ustrašili. Čeprav je bila Mura za pogumne Sežančane nato vendarle premočna - v drugem polčasu so gostitelji vse niti igre držali v svojih rokah -, Taboru poraza proti zaenkrat letečim varovancem Anteja Šimundže ne gre zameriti. To pa še ne pomeni, da pred obračunom z Aluminijem na Krasu ni razloga za skrb. Med reprezentančnim premorom je sežansko klop namreč zapustil Mauro Camoranesi, eden izmed glavnih snovalcev uspeha rdeče-črnih. Bodo ti v nedeljo občutili njegovo odsotnost?

Kdo je vroč?

Nogometaši Tabora v novi sezoni še niso zatresli nasprotnikove mreže. Zmago nad Koprom jim je, zanimivo, prinesel avtogol Žana Žužka, Sobočani pa si pretekli konec tedna niso privoščili podobne napake. V prvem delu je blizu zadetka kar dvakrat prišel Fahd Ndzengue, v šesti minuti tekme je dodobra ogrel rokavice vratarja Matka Obradovića, še nevarneje je bilo v 39. minuti, veselje mu je takrat preprečil Andrija Filipović.

Ali ste vedeli?

Maura Camoranesija je na trenerskem stolčku nasledil Goran Stanković, stari znanec slovenskih zelenic. Štiridesetletnik je v preteklosti vodil nogometaše Šenčurja, Brava in Brinja, v vlogi pomočnika trenerja se je preizkusil tudi na Kitajskem. V sezoni 2018/19 je enako delo opravljal na klopi slovenske mlade reprezentance, nazadnje pa je pod svoje okrilje vzel mladinsko zasedbo ljubljanske Olimpije, kjer je opravljal tudi vlogo vodje mladinskega pogona.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Tekma s Celjem je obelodanila novo podobo rdeče-belih. Krst je bil ognjen, nenazadnje so Kidričani odigrali sploh prvi obračun po mesecu dni mirovanja, za povrh pa jim je nasproti stal aktualni prvak. Slednjemu ni uspelo potrditi statusa favorita, ki ga je pred prihodom v šumo vsekakor imel. Prej nasprotno, v prvem polčasu so o celjski usodi odločali varovanci Slobodana Gruborja, ki bi tekmo ob številnih priložnostih kaj lahko obrnili v svojo korist, a jim je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti. Aluminij ni "letel" po igrišču, je pa pokazal pragmatičnost, ki ga je odlikovala na (odličnem) začetku pretekle sezone. V kakšni luči se bodo šumarji pokazali ta konec tedna?

Mihael Klepač, napadalec Aluminija: "Tabor je zelo neugoden nasprotnik, spoznali smo jih že v pretekli sezoni. V Sežano odhajamo z veliko odgovornostjo in željo, da se v Kidričevo vrnemo s tremi točkami."

Kdo je vroč?

Tudi v štajerskih vrstah zaenkrat še ni prvoligaškega strelca. V 44. minuti obračuna z grofi je prečko zatresel David Flakus Bosilj, v nadaljevanju se je mladi napadalec znašel iz oči v oči z Matjažem Rozmanom, a bil neuspešen. Daleč najlepšo priložnost na tekmi smo videli v 64. minuti, ko je nemogoče (pravzaprav kar celo žogo) zgrešil Tilen Pečnik. Bodo nogometaši Aluminija v nedeljo končali strelski post?

Ali ste vedeli?

Ivan Kontek, branilec, ki je bil pred prihodom v Slovenijo član zagrebške Lokomotive, se je poslavil od rdeče-belih. Hrvat je s klubom, za katerega je v dveh sezonah odigral 59 ligaških tekem, sklenil dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. "V Kidričevem sem preživel dve lepi leti, stkal številna nova prijateljstva, prav tako pa sem v Prvi Ligi Telekom Slovenije igral proti številnim dobrim igralcem. Bilo je kar nekaj vzponov, kakor tudi padcev, ampak Aluminij mi bo za vedno ostal v lepem spominu. Od danes imajo rdeče-beli novega navijača, ki se bo vedno rad vrnil v šumo," se je od Štajercev poslovil Kontek.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma z zmago proti Aluminiju
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:1 (1:0).

DELI NA