11.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Aluminij

Prva liga Telemach, 27. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

13. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežančani so s predstavo (ne nujno tudi z rezultatom, čeprav so do remija prišli na najboljši možen način – v izdihljajih srečanja) proti Kopru napovedali svetlejšo prihodnost. In res, tudi na gostovanju v Spodnji Šiški so se varovanci Dušana Kosiča pokazali v boljši luči, kot smo jih bili vajeni na začetku pomladi. Z visokim presingom so v kali zatrli ljubljanske napade, na drugi strani pa so bili pred domačim golom precej konkretnejši od starih znancev z drugoligaških zelenic. Znova so dokazali, da se v tej sezoni veliko bolje počutijo na gostovanjih. No, tokrat se bodo morali znajti tudi pred svojimi gledalci, na obisk prihaja zadnji Aluminij.

Kdo je vroč?

Dino Stančič se je po uspešni otvoritvi v nadaljevanju sezone nekoliko umiril, zdaj pa se zdi, da je znova prišel na okus. Prvi strelec Kraševcev je sredi tedna tik pred koncem svoji ekipi priigral točko, udaril pa je tudi v prestolnici. V 24. minuti se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem in hladnokrvno zaključil. Za svoj osmi gol v sezoni, štirinajstega v dresu Tabora ter sedemnajstega med slovensko elito.

Ali ste vedeli?

V drugem polčasu je prvo spomladansko priložnost dočakal Blaž Urh. Dvaindvajsetletnega nogometaša, ki je na Kras pred začetkom sezone prišel iz brežiškega drugoligaša, je Dušan Kosič v ogenj poslal med odmorom, iz igre pa je povlekel Mihaela Briškega. Urhu je v osrčju obrambe družbo delal izkušeni Marko Ristić, ki je pred dnevi praznoval 35. rojstni dan. Svoje delo sta opravila vzorno, mreža Tabora je ostala nedotaknjena.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Chinwendu Johan Nkama

Polomija v Stožicah je spodnesla stolček Oskarju Drobnetu, pred sosedskim spopadom z Mariborom pa se je nanj usedel Robert Pevnik. Po prvih dvajsetih minutah je kazalo, da sprememba na rdeče-beli klopi ni dosegla želenega učinka in da se je Aluminij znova znašel v vlogi vreče za nabijanje. Na semaforju je žarel izid 0:2, nato pa je Maribor nerazumljivo povsem popustil. Namesto da bi v kidriško mrežo pospravili še kakšno žogo, so jih vijoličasti začeli pobirati iz svoje. Zadnja ekipa lige je prišla do popolnega preobrata, na koncu pa se je zadovoljila z remijem. Nove točke bodo šumarji lovili na Krasu proti neposrednim tekmecem za obstanek.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "V tekmo gremo na enak način. Nimamo kaj izgubiti. Tabor je dobra ekipa, še posebej doma, a igralci so danes pokazali, da se lahko kosajo z vsakim. Če ponovimo današnjo predstavo in bolje odreagiramo v obrambi, lahko premagamo Sežančane."

Martin Šroler, vezist NK Aluminij: "Še nikoli nisem igral tam, fantje so mi povedali, da je v Sežani majhno igrišče in da so gostovanja pri Taboru vedno zahtevna. Treniramo, borimo se, upam, da nam bo s Krasa uspelo odnesti tri točke."

Kdo je vroč?

Že omenjeni preobrat je zrežiral Martin Šroler, ki se je Kidričanom pridružil v zimskem prestopnem roku. Po dobre pol ure igre se je hrvaški nogometaš najbolje znašel v gneči, ki je pred vijoličastimi vrati nastala po podaji iz kota, in se veselil prvenca med elito. Še drugič je udaril v 54. minuti – in to kako! Juga je matiral s silovitim prostim strelom s kakšnih tridesetih metrov. Bo 23-letnik razpoložen tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Aluminij in Maribor sta se v četrtek spoprijela že tretjič v sezoni. Zanimiva sta razpleta prvih dveh srečanj: septembra so Kidričane presenetili sosede in slavili s 3:0 (Marinšek, Krefl, Kidrič), novembra pa so jim vijoličasti vrnili milo za drago. Tekma v Ljudskem vrtu se je prav tako končala s 3:0, natančni so bili Mudrinski, Sirk in Kronaveter. Sredi tedna sta zasedbi združili moči in v tretje dosegli vsaka po tri gole.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2022 | Prva liga Telemach
    Aluminij do točke v sodniškem dodatku
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Aluminija so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA