Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRAVO

18. oktober 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Dominik Mihaljević in Mario Zebić

Sežančani še naprej nihajo iz ene skrajnosti v drugo. Kako nestanovitni so pravzaprav v tej sezoni Kraševci, je jasno že ob pogledu na rezultate, ki so jih nanizali v prvih šestih prvenstvenih krogih. Še tako neverjetni zmagi kot po pravilu sledi poraz, nič drugače pa ni bilo pred reprezentančnim premorom. Potem ko je Tabor na domačih tleh znova ugnal Mariborčane, je teden dni zatem v knežjem mestu deloval nemočno. Kljub vsemu pa se varovanci Gorana Stankovića ne pritožujejo, tudi tovrsten toplo-hladen tempo namreč zadostuje za visoko tretje mesto. Še višja in še bolj presenetljiva je trenutna uvrstitev Brava, ki na Kras prihaja ta konec tedna. Bodo Sežanci nadaljevali začaran niz in skočili tik pod vrh lestvice?

Kdo je vroč?

Kraševci v Celju niso imeli svojega junaka. Prej nasprotno, z nekaj nespametnimi prekrški so si varovanci Gorana Stankovića prislužili dve izključitvi in domačinom tlakovali pot do zmage. V 64. minuti je še drugič na tekmi porumenel Dominik Mihaljević, nekaj trenutkov zatem je Klemen Nemanič Celjanom podaril enajstmetrovko, v izdihljajih srečanja pa je rdeče videl še Mario Zebić. Bo v nedeljo morda odgovornost znova prevzel Aldair, ki je pred tedni ob zmagi nad Mariborčani že dokazal, da lahko zapolni čevlje Rodriguea Bongonguija?

Ali ste vedeli?

Leon Sever in Arian Rener sta prejela naknaden vpoklic v mladinsko selekcijo slovenske izbrane vrste, selektorju sta bila na voljo na prijateljskih obračunih z Albanijo in Madžarsko, ki sta bili sicer odpovedani. Sever v dresu Tabora navdušuje že nekaj časa, a v tej sezoni dobiva nekoliko manj priložnosti. Enako velja za mladega Renerja, ki je mesto med vratnicama letos prepustil precej izkušenejšemu Janu Koprivcu.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

V Spodnji Šiški se je po debaklu v Ljudskem vrtu, remiju brez golov proti Kopru in nepričakovanem izpadu iz pokalnega tekmovanja začelo šušljati o črnem nizu varovancev Dejana Grabića. Poraz proti Celju je porodil še več vprašanj, na prav vsa pa so Ljubljančani jasno in glasno odgovorili tik pred reprezentančnim premorom. Rumeni so prišli do skalpa, ki se je do tedaj zdel nedotakljiv – v prestolnici je padla Mura. S tremi točkami se je Bravo nenadoma znašel na neverjetnem drugem mestu, za vrat pa mu diha sežanski Tabor. Poznanstvo med tokratnima tekmecema sega v sezono 2017/18, ko sta se prvič srečala na drugoligaških zelenicah. Pred tremi leti so bili boljši Šiškarji, bo tokrat drugače?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "V Sežani nikoli nismo bili pravi in zato je izostal tudi rezultat. Podobo s tekme z Muro moramo prenesti na obračun s Taborom. Pri načrtu se ne bo veliko spreminjalo. Zanima nas naša vsebina, naša intenzivnost. Le tako lahko pridemo do želenega rezultata."

Kdo je vroč?

K črno-belemu skalpu je levji delež prispeval mladi Žan Trontelj. Komaj 20-letni bočni branilec se je izkazal ob obeh zadetkih svoje ekipe. V izdihljajih prvega polčasa je z odlično podajo v konico napada zaposlil Mustafo Nukića, ki se je nato nekoliko zapletel, a je žoga ob posredovanju Martina Kramariča le našla pot v gostujočo mrežo. Trontelj je drugič zablestel v 66. minuti, ko je njegov predložek izkoristil Vanja Drkušić.

Ali ste vedeli?

Šiškarji so se z Andražem Kirmom dogovorili za podaljšanje sodelovanja, nekdanji reprezentant se bo v prestolnici mudil vsaj še do konca aktualne sezone. Kirm si je dres Brava sicer nadel lanskega januarja, med slovensko elito pa je 36-letnik do sedaj zbral kar 197 nastopov in dosegel 25 zadetkov. Večino pretekle sezone je zaradi poškodbe pospremil s tribune, kakšno vlogo bo imel v tej?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma še naprej učinkovit
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo z 2:0 (1:0).

DELI NA