Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRAVO

7. marec 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Mihael Briški

Tabor v pomlad ni krenil po željah. Daleč od tega: na uvodnih petih tekmah je vpisal bori dve točki. Po domačem porazu z Mariborom so se Sežančani v knežje mesto odpravljali še toliko manj optimistično, a so jih onkraj Trojan nato pričakali povsem nerazpoloženi aktualni prvaki, ki so odigrali eno najslabših tekem v sezoni. Varovanci Igorja Božiča so celjske težave s pridom izkoristili ter se domov prvič v sezoni vrnili zmagoviti. S tremi točkami so se oddaljili od cone izpada in si povrnili načeto samozavest. Ta bo na preizkušnji v nedeljo, ko v goste prihaja ljubljanski Bravo. Bodo češnje rešile ranjeni ponos kraškega hrama nogometa?

Kdo je vroč?

Svojo ekipo je do zmage v dvoboju z aktualnimi prvaki popeljal Fahd Ndzengue. Gabonec se je prvič proslavil v 35. minuti, ko je s podajo v domačem kazenskem prostoru našel Leona Severja. Takoj po odmoru je ob slabi reakciji celjske obrambe vodstvo podvojil kar sam, piko na i pa je postavil le nekaj trenutkov zatem. V 49. minuti je "podal" še drugič na tekmi, tokrat se je na drugem koncu gola znašel nesrečni Dušan Stojinović in žogo malce nespretno potisnil v lastno mrežo.

Ali ste vedeli?

Zmaga na Štajerskem je bila za Kraševce sploh prva gostujoča v tej sezoni. Z ostalih 11 prvoligaških gostovanj so se devetkrat domov vračali praznih rok, dvakrat pa so "na tujem" izvlekli remi. Prvi pozitiven izid so novembra vpisali v Kidričevem, drugo točko pa so na zahtevnem igrišču ukradli Sobočanom. Slabše gre v gosteh le še Goričanom, ki so s 13 obračunov prinesli štiri točke, torej eno manj od Tabora.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šišenski niz neporaženosti, ki je trajal kar 11 tekem, je končan. Vlogo krvnika je pretekli konec tedna prevzela Mura, ki z gostitelji resda ni poskrbela za najlepšo nogometno predstavo. Igra nikakor ni stekla, priložnosti bi lahko prešteli na prste ene roke, mreža pa se je tako zatresla le enkrat. Čeprav so bili večji del srečanja v podrejenem položaju, so se omenjenega zadetka veselili Prekmurci, Bravo pa je kljub prevladi na koncu ostal praznih rok. Morda ravno zaradi nevajenosti na visoko posest žoge, ki so jim jo prepustili črno-beli. Tudi v nedeljo bo četa Dejana Grabića le stežka stavila na dobre stare protinapade, saj na Kras kljub vsemu odhaja v vlogi neizrazitega favorita. Bo status upravičila?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Veselimo se tekme v Sežani, predvsem zato, ker tam še nismo zmagali. Naredili bomo vse, da bo tokrat drugače."

Kdo je vroč?

Milan Tučić in Mustafa Nukić, v knežjem mestu najbolj razpoložena ljubljanska posameznika, tokrat nista imela pravih rešitev. Tandem, ki si je doslej razdelil deset zadetkov (Tučić je svojih pet dosegel na le šestih tekmah), je bil proti prekmurski obrambi povsem nemočen. V izdihljajih prvega dela se je Nukić sicer znašel iz oči v oči z Matkom Obradovićem, a je dvoboj pripadel soboškemu čuvaju mreže. Kdo bo zabijal v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Neverjetna serija tekem brez poraza se je konec novembra začela z zmago nad Celjem, pred zimskim premorom pa so sledili še remiji z Aluminijem, Olimpijo in Domžalami. Tudi v pomlad je četa Dejana Grabića krenila odločno, boljša je bila od Tabora, Kopra in Celja, po točko je odnesla iz obračunov z Mariborom in Gorico. Mura se je v prejšnjem krogu nato vendarle izkazala za previsoko oviro, a v Šiški ne obupujejo. Se bodo ta konec tedna vrnili na stara pota?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez zmagovalca v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Brava so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA