19.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telemach, 17. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRAVO

21. november 2021, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
?- mlajši od 12 let: 2 evra
- PCT pogoj

 

TABOR

Prepoved nastopa: /

Nedeljski spored prvoligaških dvobojev bodo odprli nogometaši Tabora in Brava, ki so novembrski reprezentančni premor izkoristili za iskanje recepta za prekinitev zmagovalnega posta. Tako Sežanci kot Ljubljančani so namreč sredi niza brez ligaške zmage. Zasedba iz Šiške se je zadnjič veselila v 11. krogu Prve lige Telemach, ko je srečanje v Kidričevem odločil Amar Memić, še dve tekmi daljša pa je serija Sežancev. Kraševci na zmago čakajo že vse od devetega kroga, ko so na domačem igrišču napolnili mrežo Aluminija. Sledili so trije neodločeni izidi, nato pa je četa Dušana Kosića tesno pokleknila pred Olimpijo, Mariborom, Radomljami in Koprom. Da je grenak priokus še toliko večji, so se vse štiri tekme končale z rezultatom 1:0 v korist tekmeca.

Kdo je vroč?

Kraševci so kakšno točko ali dve izgubili tudi na račun neučinkovite igre. Strelski post sežanskega moštva se namreč vleče že kar 485 minut, varovanci Dušana Kosića pa so se zadnjega zadetka veselili v dvoboju 11. kroga Prve lige Telemach. Tedaj je Dino Stančič dvakrat zatresel celjsko mrežo, a so se Štajerci po zaostanku vrnili in osvojili točko. Morda je tudi to zaustavilo zasedbo Tabora pa tudi Dina Stančiča, ki je s šestimi goli prvi strelec kluba.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Tabora so skušali formo dvigniti med reprezentančnim premorom, če bi sodili po tekmi z Venezio, pa lahko z optimizmom zrejo v spopad z Bravom. Kraševci so italijanskega prvoligaša premagali z 2:1, sredi prvega polčasa je vodstvo Benečanov izničil že omenjeni Dino Stančič, dve minuti pred koncem tekme pa je v polno meril še Mory Keita. Petindvajsetletnik z državljanstvom Francije in Slonokoščene obale v dresu Tabora še ni vknjižil uradnega nastopa.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Martin Kramarič

Bravo je po odličnem vstopu v sezono, ko so Ljubljančani kar osem krogov preživeli na drugem mestu lestvice, malce popustil v nabiranju točk. Zasedba iz Šiške je zmago neuspešno lovila na zadnjih petih ligaških preizkušnjah, v tem času pa osvojila dve točki. Varovanci Dejana Grabića so pred reprezentančnim premorom in po remiju na mestnem derbiju z Olimpijo izgubili z Mariborom. Štajerci so v Šiški zadeli dvakrat, kljub temu pa se lahko Bravo še vedno pohvali z najtrdnejšo obrambo Prve lige Telemach. Nedeljski obračun bo pravzaprav spodad dveh ekip, ki sta tekmecem doslej dovolili najmanj zadetkov. Bravo le deset, Tabor pa zgolj štiri več. Katera obramba bo bolj čvrsta v Sežani?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Pričakujemo zelo agresivno tekmo, tako kot vsakič, ko se dobita ti dve ekipi. Znotraj tega, kar igramo, bomo iskali še večjo odgovornost, da bi bili dominantni v dvobojih in nas ne bodo nogometno 'pretepli'. Če bo temu tako, se lahko nadejamo treh točk."

Kdo je vroč?

V Ljudskem vrtu se je šele drugič to sezono zgodilo, da se je mreža Brava zatresla več kot enkrat. Ljubljančani so dvakrat klonili še v spopadu s tokratnimi gostitelji. Sežanci so ob debiju Dušana Kosića slavili z 0:2, na omenjeni tekmi pa je ligaški krst doživel Renato Josipović. Hrvat še vedno poveljuje najtrdnejši obrambi lige, ki je klonila zgolj desetkrat. Veliko zaslug za to ima tudi Vanja Drkušić, ki odlično poveljuje zadnji vrsti rumenih.

Ali ste vedeli?

V nedeljo bo pod drobnogledom tudi Leon Sever, ki se je Bravu pridružil po začetku minule sezone. Zakaj? Primorec je bil še spomladi član sežanskega prvoligaša, po selitvi v Turčijo pa si pri Manisi, dres katere nosi tudi Nino Kouter, ni uspel izboriti vidnejše vloge. Konec septembra je postal član kluba iz prestolnice, za Bravo pa je doslej šest tekem. S 67 prvoligaškimi nastopi ga še vedno najdemo na četrtem mestu večne lestvice Tabora. Je lahko prav on zamenjava za kaznovanega Martina Kramariča?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.11.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Brava pri Taborju
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 17. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:2 (0:1).

DELI NA