13.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telemach, 35. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRAVO

14. maj 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Bo Tabor krog pred koncem sezone potrdil deveto mesto in nastop v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi Telemach? Kraševci bi vse dvome razrešili že s točko, deveto mesto pa bi bilo potrjeno tudi v primeru, če Kidričani v sobotnem večeru ne bodo slavili zmage v Ljudskem vrtu. Četa Dušana Kosića se bo od domače zelenice poslovila s tekmo proti Bravu, ki je med tednom klonil v pokalnem finalu. Ljubljančani niso imeli veliko časa za obžalovanje, je to lahko mlin na vodo Tabora? Primorci so v letošnji sezoni Bravo premagali že dvakrat, septembra in marca so se veselili v Šiški. Spomladi je obračun v prestolnici odločil Dino Stančič, ki je s soigralci pred dnevi klonil na Bonifiki.

Kdo je vroč?

Tabor je v Kopru doživel tesen poraz, primorski dvoboj je sredi drugega polčasa odločil Lamin Colley. Obračun s pokalnim prvakom se ni razpletel po željah Sežancev, bo šlo Taboru boljše v spopadu s pokalnim poražencem? Ljubljanska obramba bo morala biti pozorna predvsem na Dina Stančiča, ki je, kot že zapisano, odločil zadnjo medsebojno tekmo, v polno pa je meril tudi septembra, ko se je na klopi rdeče-črnih predstavil Dušan Kosić.

Ali ste vedeli?

Dva kroga pred koncem prvenstva še ni dokončno jasno, kdo se bo v dodatnih kvalifikacijah boril za obstanek v Prvi ligi Telemach. Sežanci imajo pred zaključnimi 180 minutami šest točk prednosti pred Kidričani, že nekaj časa pa je jasno, da bo tekmec devetouvrščenega prvoligaša kranjski Triglav. Orli so s porazom proti Brežicam dokončno potrdili drugo mesto v 2. SNL, prav tako pa je matematično potrjeno tudi to, da se v prvoligaško druščino vrača Gorica. Koliko primorskih klubov bo med prvoligaši igralo v sezoni 2022/23?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Žan Trontelj

Bravo je moral v velikem finalu Pokala Pivovarna Union priznati premoč Koprčanov. Primorci so za hrbet Matije Orbanića pospravili tri žoge, kanarčki pa so odpor tekmeca zlomili v drugem polčasu. Tudi zasedba Dejana Grabića je imela svoje priložnosti, a časa za objokovanje izgubljena ni. Bravo je po porazu v zgodovinskem finalu ostal brez krstnega nastopa v evropskih tekmovanjih, lahko pa v zaključku letošnje sezone močno vpliva na razplet prvenstva. Ljubljančani so pred dnevi s premešano enajsterico presenetili Mariborčane in Kopru omogočili naskok na vrh lestvice, s katerega pa lahko Primorce sklatijo v zadnjem krogu, ko jih bodo gostili v prestolnici. Še prej pa se Ljubljančani odpravljajo na Kras, se bodo domov vrnili z zmago?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Najprej sledi počitek, nato pa bomo prvenstvo poskusili zaključiti na najboljši možni način. Ozirali se bomo zgolj nase. Trenutno v garderobi vlada razočaranje, ampak bomo dvignili glave in nadaljevali našo pot. Gremo naprej!"

Kdo je vroč?

Gregor Bajde je Bravo z golom v 83. minuti pokalnega finala vrnil v igro za povratek, a kaj, ko je Koper na krilih že omenjenega Lamina Colleyja odgovoril že v naslednjem napadu in z zadetkom Gambijca dokončno odločil finale. Ljubljančani lahko navdih za novo zmago iščejo v sobotnem skalpu Maribora, ki je v Šiški izgubil vodilno pozicijo. Se bodo Bajde in soigralci dober teden zatem znova veselili?

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Mariborom je nase vnovič opozoril Andraž Kirm, ki ga je po zmagi pohvalil tudi Dejan Grabić, strateg Brava pa je izpostavil tudi mladega Luko Marjanca. Sicer še mladinec je nekoliko presenetljivo pričel tudi pokalni finale, potem ko se je izkazal že na polfinalni tekmi z Domžalami. Mladinski reprezentant Bosne in Hercegovine je rojen v švicarskem Rheinfeldenu, v rodni državi pa je bil član mladinskih selekcij Basla. Lani poleti se je pridružil Olimpiji, a se je v zmajevem gnezdu zadržal zgolj pol leta in se pozimi preselil v Šiško.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tri točke Brava v Sežani
    Nogometaši Brava so v 37. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali CB24 Tabor z 1:0 (1:0).

DELI NA