02.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telemach, 25. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – BRAVO

5. marec 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
?- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor v nadaljevanju sezone še ni klonil. Kraševci so se po visoki zmagi v uvodnem krogu nadaljevanja Prve lige Telemach minuli konec tedna še drugič to pomlad vrnili ob Kamniško Bistrico, po skalpu Domžal pa so se udarili še z Radomljami. Obračun začelja lestvice je štel dvojno, na koncu pa niti Radomljanom niti Sežancem ni prinesel glavne nagrade, treh točk. Le-te bodo rdeče-črni znova napadali v nedeljo, ko bodo skušali zmanjšati zaostanek za sedmim Bravom. Tekmec iz prestolnice ima pred 15. prvoligaškim medsebojnim srečanjem pet točk naskoka, v prvem delu sezone pa je zasedbi Dušana Kosića prizadejal dva poraza. Sežanci so na domačem igrišču klonili kar štirikrat, se bodo oddolžili v nedeljo?

Kdo je vroč?

Obračun z Radomljami je štel veliko, posledično pa niti domačini niti gostitelji nasprotniku niso puščali veliko prostora. Kraševci so si priigrali nekaj obetavnejših priložnosti, kljub temu pa so prvič po zimskem premoru ostali pri ničli v napadu. Kosić je lahko toliko bolj zadovoljen z učinkovitostjo na predhodnih treh tekmah, saj so Luka Šušnjara in soigralci zadeli kar osemkrat. Prav Šušnjara je močno poživil igro češenj, vse bolje pa v zvezni vrsti igrata tudi mlada Alen Korošec in Adrian Zeljković.

Ali ste vedeli?

Sežanski strateg Dušan Kosić je imel med tednom otežavalno okoliščino pri pripravi na obračun z Bravom, saj bo Ljubljančane v nedeljo prvič vodil Aleš Arnol. Osemintrideseletni Škofjeločan za trenerja Tabora ni neznanec, saj sta sodelovala pri kranjskem Triglavu. Arnol je bil tedaj na Gorenjskem Kosićev pomočnik, od leta 2017 pa je deloval pri Bravu, kjer je bil trener mladinske selekcije in vodja nogometne šole, kasneje pa tudi desna roka Dejana Grabića.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo z nedeljskim gostovanjem v Sežani vstopa v ero po Dejanu Grabiću, ki je postal trener Mure. Dvainštiridesetletnik je v začetku tedna sklenil skoraj šestletno obdobje na trenerskem stolčku članske ekipe iz Šiške, vodstvo kluba pa je moštvo zaupalo dosedanjemu pomočniku Alešu Arnolu. Štiri leta mlajši trener še nima prvoligaških izkušenj, že v nedeljo pa bo pred zahtevno nalogo. Ekipo Brava gosti v nadaljevanju Prve lige Telemach prebujeni Tabor. Sežanci, kot že zapisano, spomladi še niso izgubili, Ljubljančani pa iščejo pot iz rezultatske krize, saj so zadnjo zmago slavili v 16. krogu prvenstva, ko so na domačem igrišču še drugič v tej sezoni premagali ravno Kraševce.

Aleš Arnol, NK Bravo: "Veselim se novega izziva, saj trdno zaupam v našo ekipo. Prav tako mi bo v veselje nadaljevati delo s kolegi trenerji in ostalimi sodelavci, ki bodo – podobno kot v preteklosti – ključni za nadaljevanje naše uspešne zgodbe."

Kdo je vroč?

Šiškarji so se pred dnevi poslovili tudi od Mitje Križana, saj se je Mariborčan odločil sprejeti vabilo v Moskvo. Visokorasli Štajerec je do gostovanja v Celju nastopil na prav vseh 22 tekmah ligaških tekmah, s selitvijo v Rusijo pa je poskrbel tudi za spremembno igralnega sistema, saj se je Bravo Sobočanom zoperstavil s četverico v zadnji vrsti. Z dobro predstavo se je izkazal Nemanja Jakšić, ki je ob nedavnem porazu z Domžalčani odigral že 200. tekmo v Prvi ligi Telemach. Srbski branilec spada med tuje nogometaše z najdaljšim stažem v slovenskem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Bo čakanja na sedmo zmago sezone po osmih neuspelih poskusih konec na Krasu? Ljubljančani morajo za takšen razplet prebuditi tudi svoj napad, ki je na štirih tekmah nadaljevanja sezone dosegel dva zadetka, a to ni bilo dovolj za slavje. So pa rumeni v obračunu z Muro osvojili vsaj prvo točko po zimskem premoru, morebitna zmaga v Sežani pa bi štela dvojno, saj bi se vsaj za nekaj časa znebili pritiska najmanj enega zasledovalca z začelja lestvice. Lahko v Sežani ponovijo avgustovsko predstavo, ko so domačo mrežo zatresli kar štirikrat? Na preostalih 11 gostovanjih so zabili le še trikrat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor in Bravo z remijem
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Brava so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA