Pred tekmo: Tabor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

CB24 TABOR SEŽANA - CELJE

8. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

TABOR

Prepoved nastopa: /

Kraševci so pod Kalvarijo mariborsko usodo držali v svojih rokah. Vsaj v prvem polčasu, ko je kazalo na nov spodrsljaj vijoličastih – spodrsljaj, ki bi še nekoliko bližje končnemu slavju potisnil Olimpijo. Na odmor so rdeče-črni odšli z minimalno prednostjo. V nadaljevanju so se osredotočili na obrambo (ter pozabili na napad), na drugi strani pa so šli domačini na vse ali nič, dvakrat zabili in točke so ostale na Štajerskem. Poraz češenj ne bo preveč bolel: še vedno so varne, zadnja Gorica jih ne more več dohiteti niti v teoriji. Ta konec tedna lahko Sežančani dokončno pobegnejo tudi devetim grofom, a le, če na sobotnem obračunu ne klonijo. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

V vodstvo, ki ni zdržalo, je svojo ekipo popeljal Mihael Briški. Branilec je bil v 23. minuti dovolj spreten, da je dobro sprejel podajo Aldairja, se obrnil in okroglo usnje v slogu najboljši napadalcev pospravil za hrbet mariborskega vratarja. Za Briškega je bil to tretji zadetek v letošnji sezoni, četrtega pa, vsaj tokrat, zaradi poškodbe še ne bo vpisal. Kdo bo strelsko odgovornost prevzel v soboto?

Ali ste vedeli?

Marko Ristić je sredi tedna dosegel pomemben mejnik. Kot prvi v zgodovini kluba je v rdeče-črnem dresu zbral pet tisoč prvoligaških minut. Štiriintridesetletni Srb je kraške vrste okrepil poleti 2019, pred tem pa se je udejstvoval predvsem v domovini – Tabor je poleg sarajevske Slavije njegov edini »zamejski« podvig. V letošnji sezoni je branilec kljub ne ravno rosnim letom zbral kar 29 nastopov. Bo tridesetico dopolnil ta konec tedna?

CELJE

Prepoved nastopa: /

Če bi izkoristili priložnosti, ki so se jim ponudile v prvem polčasu dvoboja z Bravom, bi aktualni prvaki sredi tedna morda prišli še do tretje zaporedne zmage in se dokončno izkopali iz krize, v kateri so se znašli. Merilne naprave varovancev Agrona Šalje žal niso bile naravnane, v drugem delu pa so jih, skladno z dobro znanim nepisanim pravilom, kaznovali domačini. Ljubljančani bodo do konca sezone spali precej mirneje, Štajerce pa čaka še nekaj peklenskih tekem. Za obstanek se bodo že v soboto borili na Krasu, sledijo tekme z Olimpijo, Gorico in Koprom. Obenem bodo v celjskem taboru upali na spodrsljaj Aluminija, ki beži za štiri točke. Bo imela zgodba srečen konec?

Kdo je vroč?

V sredo je praznoval svoj 26. rojstni dan, zato pa bo v nekoliko slabšem spominu ohranil torkovo popoldne. Filip Dangubić je imel v Spodnji Šiški priložnost, da se veseli desetega zadetka v sezoni, a z enajstih metrov ni znal prelisičiti Igorja Vekića. Ester Sokler, Hrvatov soigralec v napadu, se je pod Kalvarijo razveselil prvenca v celjskem dresu, v prestolnici pa zaradi kartonov ni smel nastopiti. Bo zamujeno nadoknadil na Krasu?

Ali ste vedeli?

Ne čudi, da so Celjani s 27 zadetki med strelsko slabšimi ekipami prvenstva. Manjkrat so nasprotnikovo mrežo zatresli le še Kidričani (24) in Goričani (21). Knežja statistika je letos celo zgodovinsko slaba: primerljiva je s tisto »rekordno« iz sezone 2013/14. Pred sedmimi leti so celjski navijači videli zgolj 30 zadetkov. Bodo varovanci Agrona Šalje na zadnjih štirih obračunih vendarle presegli spodnjo mejo?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani s hitrim golom do zmage v Sežani
    Nogometaši Celja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije danes v gosteh premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DELI NA