03.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Celje

Prva liga Telemach, 4. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - CELJE

5. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov
- otroci do 5 let: prost vstop
- sezonske vstopnice

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Potem ko je Tabor vpisal dva mučna minimalna poraza proti Kopru in Olimpiji, so se Kraševci v tretjem krogu nove sezone Prve lige Telemach naposled razveselili prve točke. Priigrali so si jo v izdihljajih srečanja ob Kamniški Bistrici, kjer so bili ob (predvsem v drugem delu) nerazpoloženih gostiteljih za odtenek boljši tekmec. Svojo bero, ki zaenkrat ne zadostuje za kaj več kot zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, bodo skušali izboljšati v petek. Naloga ne bo lahka: na obisk prihajajo nogometaši Celja, ki se na Krasu še zdaleč ne počutijo slabo.; tam so na devetih srečanjih namreč kar šestkrat slavili. Bo zasedba Dušana Kosiča izboljšala domačo statistiko?

Kdo je vroč?

Če gre soditi po zadnjih dveh tekmah, je za Sežančane največja pridobitev poletne tržnice Nabil Khali. Krilni nogometaš, ki je na sončno stran Alp prišel iz pete francoske lige, je tako proti Olimpiji kot tudi proti Domžalam dvigal tempo, preigraval in ogrožal nasprotnikovo mrežo. To je na koncu (tekla je peta minuta sodnikovega dodatka) v slogu zatresel Tom Alen Tolić in se veselil prvenca med elito.

Ali ste vedeli?

Dan pred tekmo v Domžalah so iz klubskih pisarn sežanskega kluba sporočili, da se od Krasa poslavlja 24-letni Til Mavretič. Vezist, ki je v Prvi ligi Telemach zbral okroglih šestdeset nastopov (od tega 29 v rdeče-črnem dresu), odhaja na sever. Seli se k aktualnemu estonskemu prvaku Levadii iz Talina, zato pa bo v Sežani vsaj do konca naslednje sezone ostal Tom Kljun. Osemnajstletnik se najbolje znajde na levem krilu.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tako kot njihov tokratni tekmec so bili v prejšnjem krogu Celjani bolj zadovoljni od nasprotnika: Mura je v knežjem mestu vodili že z 0:3, a so domačini po manjšem nogometnem čudežu le izvlekli točko. Za grofe je bila to že tretja na prav toliko tekmah – s preprostim izračunom ugotovimo, da so Štajerci doslej vpisali tri remije. Rumeno-modra statistika še zdaleč ni slaba, je pa, roko na srce, vsaj nekoliko pod pričakovanji, ki so bila pred začetkom sezone zelo velika. Prenovljeni kader se še ni uigral, Roman Pilipčuk še spoznava zasedbo, ki ji dirigira. Morda bodo celjski nogometaši bolj zbrani ta konec tedna: v Sežani bo zgodovina na njihovi strani.

Ivan Božić, napadalec NK Celje: "Pred nami je zahtevno gostovanje v Sežani, kjer bodo cilj vse tri točke, ki bi nas dvignile na lestvici. Tabor je dobra ekipa, zagotovo je ne bomo podcenjevali. Če bomo želeli priti do polnega izkupička, bomo morali biti osredotočeni skozi celoten obračun."

Kdo je vroč?

Za žarek upanja v celjskem taboru je takoj po tretjem zadetku Mure poskrbel Damjan Vuklišević. Triler v končnici je s strelom z razdalje otvoril Ivan Mayeuski, za izbruh navdušenja na Stadionu Z'dežele pa je čisto na koncu zabil še Ivan Božić. Hrvaški napadalec, ki po tudi po treh letih ostaja eden od standardnih članov udarne enajsterice, je na 98 tekmah zbral 23 zadetkov. Bo 24. dosegel v petek?

Ali ste vedeli?

Pred mesecem dni se je domov vrnil izgubljeni sin. Rumeno-modri dres je po skoraj sedmih letih spet oblekel Gregor Bajde. Napadalec se je v sezoni 2014/15 proslavil prav v knežjem mestu, pritegnil pozornost Maribora, iz štajerske prestolnice pa ga je lani pot odnesla v Spodnjo Šiško. Prejšnji konec tedna je Bajde znova stopil na zelenico Stadiona Z'dežele, po odmoru je iz slačilnice pritekel namesto Tina Matića.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ob koncu strl Celjane
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA