17.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Celje

Prva liga Telemach, 22. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – CELJE

18. februar 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežanci so čez noč iz pekla prišli v raj. Po videnem v jesenskem delu sezone bi varovancem Dušana Kosiča le redki pripisovali možnosti za uspeh na zahtevnem gostovanju ob Kamniški Bistrici. Vendar je bilo to, čemur smo bili v nedeljo priča v Domžalah, za Tabor še veliko več kot uspeh. Najvišja zmaga in verjetno najboljša tekma v letošnji sezoni bosta Kraševce navdali s prepotrebno samozavestjo pred nadaljevanjem prvenstva. Resda so jim pri prvih dveh zadetkih pomagali kar gostitelji sami, a je treba priznati, da so rdeče-črni delovali organizirano in da v nobenem trenutku niso zares trpeli. Bodo presenetili tudi Celje in se obdržali nad cono izpada?

Kdo je vroč?

V enajsterici kroga so se znašli kar štirje sežanski nogometaši, kar je seveda največ v letošnji sezoni. Poleg Kompana Breznika, Zeljkovića in Korošca je odlično partijo proti nekdanjemu klubu odigral Luka Šušnjara in se tako na najboljši mogoči način predstavil privržencem rdeče-črnih. Odigral je prvo uradno srečanje po lanskem oktobru, ko je (zanimivo, tudi takrat v Domžalah) za dokazovanje dobil četrt ure.

Ali ste vedeli?

Tabor je prejšnji konec tedna okrepil Sacha Marasović, nekdanji član druge ekipe Marseilla. Prve nogometne korake je naredil prav v mladinskem pogonu francoskega velikana, nakar ga je nogometna pot odnesla na Hrvaško. Klubske pisarne so bile znova v polnem pogonu v četrtek: na zadnji dan prestopnega roka so na Krasu naznanili prihod treh nogometašev. To so Manji Moses Gimsay, Mark Pabai in Dino Halilović, mlajši brat nekdaj velikega talenta Alena Halilovića, svojčas člana Barcelone.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Prvi krog spomladanskega dela je za nami. Celjani so po uvodnih 90 minutah med ekipami, ki so z izkupičkom lahko zadovoljne. Proti Muri, ki je izpolnila obljube in s seboj v knežje mesto pripeljala armado navijačev, so vpisali pomembno zmago: odlepili so se od Prekmurcev, ki bi jih, če bi se tekma razpletla drugače, na lestvici lahko tudi ujeli. Obenem se je srečanje zaradi zgodbe o nekaterih nosilcih Murine igre, ki so črno-belo zamenjali za rumeno-modro, odvilo v še posebej razgretem ozračju. Grofje 22. krog Prve lige Telemach pričakujejo na tretjem mestu, naslednjo oviro pa bodo skušali preskočiti v Sežani. Vse kaže, da bo Tabor pomladi trši oreh, kot smo bili vajeni jeseni.

Kdo je vroč?

V že omenjeni druščini enajstih najboljših se je znašel Gregor Bajde. Napadalec, ki je v zadnjem času strelsko precej razpoložen (decembra je zatresel domžalsko mrežo, januarja pa je bil med drugim uspešen na pripravljalni tekmi proti Dinamu iz Zagreba), je dobro formo potrdil hitro. Zelo hitro. Za zadetek je potreboval le 15 sekund, s čimer je izenačil dosežka Fabijana Cipota in Vlada Miloševića. Bo nevaren tudi na Krasu?

Ali ste vedeli?

Če s Krasa poročajo predvsem o prihodih, se je od Celja na zadnji dan prestopnega roka poslovil Ivan Božić. Krilni napadalec, ki je bil med drugim eden ključnih členov zlate zasedbe knežjega kluba, tiste, ki je pred leti osvojila naslov državnih prvakov, odhaja po sporazumni prekinitvi pogodbe. V rumeno-modrem dresu je 25-letni Hrvat zbral 115 nastopov in dosegel 26 zadetkov. Ni še znano, kje bo nadaljeval kariero.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani brez zmage iz Sežane
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Celja so se v 22. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA