Pred tekmo: Tabor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

25. november 2020, ob 13.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Tabora v Kidričevem niso izkoristil pobude in številnih napadov, za nameček pa so v drugem polčasu zapravili tudi najstrožjo kazen. Mario Babić je streljal mimo leve vratnice Luke Janžekoviča, srečanje pa tudi zatem ni postregelo z zadetki. Čeprav so bili glede na prikazano bližje zmagi, so se v sežanski zasedbi razveselili tudi točke. Prvič to sezono so se domov vrnili neporaženi, točkovni saldo pa tako ni več zgolj izkupiček domačih tekem. Tabor s 17 točkami ostaja v zgornjem domu Prve lige Telekom Slovenije, a se je Kraševcem z zmago ob Kamniški Bistrici približalo Celje. Prav Domžalčani, ki so pokleknili pred aktualnim prvakom, pa v sredo prihajajo v Sežano. Rumeni se bodo na Primorskem pobirali po dveh porazih, kakšna bo domača dobrodošlica?

Klemen Nemanič, branilec Tabora: "Za nami sta dve tekmi brez prejetega in danega gola, je pa res, da smo si na obeh tekmah ustvarili ogromno prilozˇnosti, ki jih nismo realizirali. Podobno se nam je zgodilo tudi na tekmi v Kopru, ampak to je nogomet in upam, da bomo te stvari cˇim prej popravili in bomo na prihodnjih tekmah bolj konkretni. Proti Domzˇalam bomo igrali napadalno, saj si zˇelimo, da tri tocˇke ostanejo v Sezˇani. Ritem tekem bo v prihodnjem mesecu zelo naporen, vendar vsi treniramo zelo zavzeto in prepricˇan sem, da lahko trener racˇuna na vse fante, ki jih ima na razpolago. Vzdusˇje v ekipi je pozitivno, zavedamo se, da je igrisˇcˇe najpomembnejsˇe in tam moramo biti vsi pravi."

Kdo je vroč?

Mario Zebić je Taboru v Kidričevem pomagal do prve gostujoče točke. Ravno hrvaški branilec pa je bil tisti, ki je v drugem polčasu izsilil prekršek Roka Prše za najstrožjo kazen. Mario Babić je bil premalo natančen, kljub temu pa se je visokorasli nogometaš s soigralci razveselil nove točke. Zebić je v letošnji sezoni odigral deset tekem, še 26 nastopov je nabral v minuli sezoni. Bo Splitčan pričel tudi obračun z Domžalčani?

Ali ste vedeli?

V Kidričevem sta se v nedeljo merili ekipi, ki na "Fair-play" lestvici zasedata zadnji mesti. Kidričani so na 11 tekmah zbrali 83 "kazenskih" točk, šest manj so jih pred tekmo z Aluminijem imeli Sežanci. Do zadnjega kroga uvodne tretjine prvenstva vrh lestvice s 37 točkami zasedajo Celjani, Goričani so pri 41. Kraševci spadajo med moštva, ki posegajo po čvrsti igre, kar potruje tudi statistika. Letos so ob štirih rdečih vknjižili še 30 rumenih kartonih, v minuli sezoni so se zaustavili pri 99 rumenih kartonih in štirih izključitvah. Najmanj sodniških opozoril so si v uvodni tretjini prvenstva prislužili Domžalčani in Goričani, doslej so zbrali 18 rumenih kartonov.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Kako se bodo na dva zaporedna poraza odzvali Domžalčani? Moštvu Dejana Djuranovića se ponavljajo simptomi iz lanskoletne sezone, ko niso uspeli povezati več zmag. Celjani, ki so nekaj časa viseli v zraku in bili bližje temu, da se znajdejo v zaostanku, so z golom Filipa Dangubića povedli v 56. minuti, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Domžalčani so se podpisali pod peti ligaški poraz v aktualni sezoni, tri zmage in prav toliko remijev pa za zdaj zadostuje zgolj za sedmo mesto. Ob Kamniški Bistrici so si ob stoletnici nogometa v Domžalah zagotovo želeli boljšega izkupička, a poleti znova nekoliko prevetrena četa še niha v svojih rezultatih. Možje v rumenem so do ene od treh zmag prišli tudi v dvoboju s Taborom, a Sežanci na Stadionu Rajko Štolfa to sezono še ne poznajo poraza.

Gregor Sikošek, branilec Domžal: "Napake bo potrebno čim hitreje odpraviti in dvoboj s Celjem pozabiti, saj si tekme vse do konca leta sledijo zelo hitro. Prvenstvo je še dolgo. Ne smemo razmišljati o tem, da si ne smemo več privoščiti napak, ampak dobro igro nadgraditi s točkami, ki jih moramo vknjižiti že v sredo, ko odhajamo v Sežano."

Kdo je vroč?

Zeni Husmani je bil v hladnem nedeljskem večeru najbližje golu, a mu je radost preprečil okvir vrat. Makedonec albanskega porekla, ki pa premore tudi hrvaško državljanstvo, spada med najizkušenejše in najpomembnejše adute rumene družine, s skupno 163 ligaškimi nastopami pa se je že pred časom prebil v večno deseterico kluba. Defenzivni vezist sicer redko dosega zadetke, zadnjega je zabil v minuli sezoni, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je za zdaj zabil osemkrat.

Ali ste vedeli?

Senijad Ibričić v nedeljo ni prišel ravno do izraza, zato jubilejnega nastopa v domžalskem dresu ne bo ohranil v pretirano lepem spominu. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je odigral stoto prvoligaško tekmo v dresu Domžal in bil, podobno kot Matej Podlogar, za ta jubilej nagrajen z monografijo rumenih, ki jo je domžalski klub izdal ob stoletnici nogometa v mestu. Kako se bo nogometni virtuoz odrezal v 101. ligaškem nastopu za ravbarje?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA