08.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Domžale

Prva liga Telemach, 30. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

9. april 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Klemen Nemanič

Tabor sedem krogov pred koncem Prve lige Telemach ostaja na položaju, ki ne prinaša obstanka v prvoligaški druščini. Če bi se prvenstvo zaključilo danes, bi se morali Sežanci v kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi Telemach pomeriti s Triglavom, ki ga je v preteklosti vodil tudi Dušan Kosić. Zdajšnji strateg Tabora išče rešitev za nastale težave, ki so v prvi vrsti posledica pomanjkanja zmag. Kraševci so se po uvodni četrtini prvenstva veselili zgolj dvakrat, ob domačem skalpu Celja so spomladi v Šiški dešifrirali še obrambo Brava in vknjižili pomembno zmago. Za pomik po lestvici navzgor bo treba zmagati nabirati pogosteje, a kaj, ko Tabor po domači tekmi z Domžalami najprej čaka pot v ljubljanske Stožice, sredi meseca pa v goste prihajajo Mariborčani.

Kdo je vroč?

Čeprav je Dino Stančič z osmimi goli četrti strelec Prve lige Telemach, Sežanci še vedno iščejo recept, kako prebuditi svoj napad. Kraševci imajo s 24 doseženimi zadetki najskromnejšo bero med deseterico prvoligašev, drži pa, da se lahko pri Taboru pohvalijo s čvrsto obrambo. Sežanska mreža se je zatresla zgolj 31-krat, manj zadetkov pa sta prejela zgolj Maribora in Bravo. Lahko Jan Koprivec tudi brez vodje zadnje vrste še devetič to sezono zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Četa Dušana Kosića se bo morala Domžalam zoperstaviti brez Klemna Nemaniča. Visoki branilec si je v Celju - po ostrem prekršku nad Adamom Jakobsenom - prislužil rdeči karton, zagotovo pa bo izpustil nedeljsko tekmo z Domžalami. To je bila za Sežance tretja izključitev v letošnji sezoni, v kateri sta pordečega še Kevin Doukoure in Til Mavretič. S štirimi rdečimi kartoni se na vrhu te razvrstitve nahajata Koper in Olimpija, nogometaši Tabor pa so ob tem nabrali še 71 rumenih kartonov. Enega oziroma dva manj kot Kidričani in Celjani.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Enes Alić

Domžalčanom se je po sanjskem odprtju pomladi ustavilo, na zadnjih šestih tekmah ne poznajo zmage, ob štirih remijih pa so dvakrat izgubili. V soboto so se ob Kamniški Bistrici na krilih Ognjena Mudrinskega veselili Mariborčani, Domžalam pa so se z zmago nad Sežančani močno približali Celjani. Jasno je, da bo ekipa Dejana Djuranovića v Prvi ligi Telemach težko prišla do mest, ki prinašajo evropsko vozovnico, kljub temu pa bi »ravbarjem« pred pokalnim gostovanjem v Šiški prav prišla kakšna zmaga. Če bi sklepali na podlagi medsebojnih tekem s Kraševci, Tabor ni pravi naslov za takšne želje, saj niti ena od treh medsebojnih tekem v letošnji sezoni ni dala zmagovalca. Lahko Domžalčani s šestega gostovanja v Sežani prvič prinesejo tri točke?

Gaber Dobrovoljc, branilec NK Domžale: »Tabor se zagotovo želi izogniti mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Moštva so na dnu precej izenačena, zato šteje vsaka tekma. Sami nismo v želeni formi, zato tekmec zagotovo v tem vidi določeno priložnost, a čas je, da prekinemo negativen niz z gostovanj na Krasu, še posebej pa niz šestih tekem brez zmage. Evropa skozi prvenstvo ni več tako realen cilj, bomo pa poskušali vse do konca.«

Kdo je vroč?

Zlagali bi se, če bi zapisali, da si domžalska zasedba na zadnji tekmi z Mariborom ni ustvarila obetavnih priložnosti. Z nekaj izrednimi posredovanji se je izkazal Ažbe Jug, na drugi strani pa Ajdin Mulalić ni imel najboljšega dne. Se bo v Bužimu rojeni vratar odkupil v nedeljo? Čeprav so Domžale prejele več zadetkov kot tokratni gostitelji, pa se lahko Mulalić pohvali, da je v letošnjem prvenstvu svojo mrežo desetkrat ohranil nedotaknjeno. Od njega je uspešnejši zgolj Jug, Mulalić pa je jeseni na Krasu že ostal nepremagan.

Ali ste vedeli?

Gaber Dobrovoljc je pred dnevi postal novi član »kluba 200«. Otrok domžalskega kluba je na sobotni tekmi z Mariborom 200. v Prvi ligi Telemach oblekel rumeni dres. Osrednji branilec je postal šele četrti nogometaš dvakratnih državnih prvakov, ki so za Domžale odigrali vsaj 200 prvoligaških tekem. Pred tedni je ta mejnik presegel tudi Zeni Husmani, medtem ko Slobodana Vuka še deset ligaških nastopov loči, da na vrhu klubske lestvice ujame Luko Elsnerja. Nekdanji trener rumenih je zbral 227 prvoligaških tekem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ugnal Domžale
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA