06.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Domžale

Prva liga Telemach, 12. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

8. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Denis Kouao

»To je bila verjetno naša najboljša tekma v letošnji sezoni,« je po porazu v Stožicah dejal Dušan Kosič. Strateg češnjic, ki verjetno ne ve več, kaj lahko stori, da bi se rdeče-črna krivulja obrnila vsaj malce navzgor, ni bil daleč od resnice. Kraševci so domačine, ki so seveda veljali za nesporne favorite, uvodoma nadigrali, kar dvakrat so zatresli tudi okvir zeleno-belih vrat. Namesto sežanske prednosti pa se je v soboto popoldne le še enkrat potrdilo eno najbolj »zlajnanih« nogometnih pravil: kdor ne da, dobi. Tabor je dobil dva in še tretjič zapored vpisal ničlo. S sedmimi točkami ostaja na dnu prvenstvene razpredelnice, bo tam tudi po dvanajstem krogu?

Kdo je vroč?

Najbližje zadetku so bili Sežančani v 13. minuti, ko je Nabil Khali po preigravanju silovito sprožil in stresel vratnico. Francoz, ki je v letošnji sezoni že večkrat pokazal, da so Kraševci z njegovim prihodom veliko pridobili, je bil tudi sicer najsvetlejša točka rdeče-črne zasedbe. Po desetih odigranih krogih 24-letnik ostaja brez zadetka na slovenskem prvoligaškem odru, a mu prvenec glede na prikazano ne uide.

Ali ste vedeli?

Prve minute v rdeče-črnem dresu je vpisal Abdullah Hameed, ki se je Taboru kot prost igralec sicer pridružil že pred reprezentančnim premorom. Šestindvajsetletnik je v igro vstopil v 84. minuti, Kosič pa je iz igre povlekel ravno Khalija. Iračan ima za seboj precej razgibano kariero: pohvali se lahko z izkušnjami iz domačega prvenstva ter Avstrije pa s Švedske in Madžarske. Kakšna bo njegova vloga v soboto?

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Ivan Durdov in Janez Pišek

Tako kot njegov tokratni pendant se tudi Simon Rožman vedno znova sooča z isto težavo: izgubljanje točk v izdihljajih srečanj. Mura je izenačujoči zadetek dosegla le nekaj sekund pred koncem, kar samo po sebi ni nič takšnega – v nogometu se dogaja tudi to. Toda domžalskega stratega lahko skrbi predvsem dejstvo, da se to njegovim varovancem ni zgodilo prvič. Daleč od tega, rumeno družino neizkušenost in posledični padci v koncentraciji tarejo že lep čas. Vse skupaj se odraža na prvenstveni razpredelnici, na kateri ravbarji trenutno zasedajo šesto mesto. Svoj točkovni izkupiček bodo želeli popraviti na Krasu, a domačinov nikakor ne smejo podceniti.

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "V Sežano odhajamo po zmago. Na tem gostovanju še nismo slavili, zato si tokrat želimo treh točk. Po vseh zapletih v letošnji sezoni bi nam to prišlo zelo prav. Vemo pa, da ne bo lahko. Tabor točkovno ni uspešen, vendar je v preteklosti na domačih tleh že znali presenetiti. Njihova podoba trenutno še zdaleč ni slaba."

Kdo je vro.?

Strelsko popoldne ob Kamniški Bistrici je v 29. minuti obračuna odprl Matej Podlogar. Soboški branilci so povsem pozabili na 31-letnega napadalca, ki je imel kljub slabšemu sprejemu tako dovolj časa, da je žogo pospravil v črno-belo mrežo. Podlogar se je med strelce pred nekaj tedni sicer vpisal v pokalnem tekmovanju proti Kamniku, med elito pa se je nazadnje veselil maja (zanimivo, tudi takrat je zabil Muri).

Ali ste vedeli?

Nogometno pot je sklenil Amadej Vetrih. Otrok Gorice je v slovenski prvi ligi zbral več kot dvesto nastopov, 25-krat se je vpisal med strelce. Ob Kamniški Bistrici se je mudil od julija 2015 pa vse do konca sezone 2018/19, ko se je šele drugič v karieri (pomlad 2014 je preživel pri italijanski Parmi) odpravil na tuje. V Turčiji je najprej branil barve Rizesporja in, nazadnje, Gaziantepa. Od julija letos je bil vezist brez kluba.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.10.2022 | Prva liga Telemach
    Domžalčani ob koncu spet izpustili zmago
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Domžal so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA