Pred tekmo: Tabor - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - GORICA

16. december 2020, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Klemen Nemanič

Sežancem se je v Stožicah nasmihala točka, po golu v izdihljajih tekme pa so se domov vrnili praznih rok. Po dvoboju v prestolnici se zdi, da bodo Kraševci nogometno pomlad dočakali brez slavja na gostovanju, saj nadomestni termin za tekmo v Šiški še ni znan. Izbranci trenerja Gorana Stankovića bodo redne obveznosti sklenili s preizkušnjama na domačem Stadionu Rajko Štolfa in dvema primorskima obračunoma. Še pred Koprom se na Kras odpravljajo Goričani, ki so sredi rezultatske krize, jeseni pa so Tabor z zmago na svoji zelenici sklatili z vrha ligaške razpredelnici. Tabor je po nekoliko skromnejšem nadaljevanju sezone zdrsnil v sredino lestvice, a imajo Sežanci še vedno precejšnjo prednost pred tokratnimi gosti. Se bodo pa v sredo predstavili brez glavnega trenerja Gorana Stankovića in njegovega pomočnika Srđana Trailovića. Oba sta v Stožicah prejela drugi rumeni karton.

Kdo je vroč?

Tabor se je od gostovanja v prestolnici poslovil brez točk, a z osmimi rumenimi kartoni. Kar pet so jih Sežanci prejeli po drugem zadetku Ljubljančanov, med porumenelimi nogometaši pa je bil tudi Klemen Nemanič. Branilec bo tako izpustil primorski obračun z Gorico, zato bo imel Mihael Briški v sredo na svojih plečih še več bremena. Junak sredinega skalpa Celja je v letošnji sezoni izpustil zgolj tekmo tretjega kroga, v začetni enajsterici pa je pričel 14 od skupno 15 nastopov.

Ali ste vedeli?

Ligaški konkurenti še vedno niso našli načina, kako osvojiti sežansko trdnjavo. Tabor je ob Mariboru ena od zgolj dveh ekip, ki na domačem igrišču še ne pozna poraza. Kraševci so s šestimi zmagami in dvema remijema zbrali dve točki več od Štajercev, v sredo pa se bodo skušali zavihteti pred Olimpijo. Zmaji imajo s tekmo več dve točki prednosti pred Sežanci, pred katere so skočili prav po zaslugi sobotne zmage v medsebojnem spopadu. Če bi rdeče-črni zadržali neodločen izid, bi bili šele tretji, ki bi Ljubljano to sezono zapuščali neporaženi.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Celjani so podaljšali rezultatsko krizo Gorice in Gordana Petrića prepričali v odstop. Povratniki v Prvo ligo Telekom Slovenije so izgubili pet zaporednih preizkušenj, po dolgem postu brez zmage pa počasi izgubljajo stik s konkurenti. Aluminij po sobotnem remiju beži za štiri točke, deset točk prednosti si je ob tekmi manj nabral Bravo, povsem enaka pa je po zmagi na severu Primorske tudi celjska zaloga. Goričani v spopadu z državnim prvakom niso pokazali slabe predstave, a so bili kaznovani za neizkoriščene priložnosti. Peta ničla v nizu je bila na koncu neizogibna posledica, serija brez zmage pa se je podaljšala na osem tekem. Modro-beli so se zadnjič veselili prav po spopadu s Taborom, ki so ga v slovenski prestolnici igralništva premagali z izidom 2:1. Mrežo gostov sta zatresla izkušena Goran Cvijanović in Etien Velikonja.

Matija Širok, branilec Gorice: "Dogajanje na igrišču v zadnjih nekaj krogih nikogar, ki je kakorkoli povezan s klubom, ni moglo pustititi ravnodušnega. V tem trenutku moramo del odgovornosti sprejeti tudi igralci, saj nismo pokazali niti približno vsega, česar smo sposobni. Na zadnjih dveh tekmah moramo najprej dokazati sami sebi, da zmoremo in znamo. Čaka nas srdit boj za obstanek, na nas izkušenih igralcih pa je, da pomagamo s svojimi izkušnjami potegniti voz ter ekipo privesti v varnejše območje."

Kdo je vroč?

Lamin Colley je bil v soboto tragični junak Gorice. Povratnik na igrišče se je prvič po poškodbi znašel v začetni enajsterici, prikazal veliko želje, a ga je morda prav izreden motiv stal zadetka. Gambijec z angleškim potnim listom se je v izjemni priložnosti znašel tako v prvem kot drugem polčasu, dvakrat pa je pošteno razhudil tudi Etiena Velikonjo. V trenutku, ko bi moral žogo oddati, se je namreč odločil za sebično potezo in obetavni akciji sta splavali po vodi. Bo visokorasli napadalec bolje ravnal v Sežani?

Ali ste vedeli?

Nov poraz je poglobil razočaranje pristašev Gorice in poskrbel za še drugi odhod trenerja. Po Borivoju Lučiću se je poslovil tudi Gordan Petrić, ki se je na goriški klopi predstavil z zmago, a so Primorci po obračunu z Aluminijem premagali le še ekipo tokratnih gostiteljev. Zaskrbljujoč je predvsem pogled na drugo četrtino prvenstva, saj je Gorica na zadnjih osmih tekmah osvojila vsega dve točki. Ker se za Gorico nezadržno bliža tudi jubilejna tisoča tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo potrebno čimprej preobrniti krivuljo rezultatov. V nasprotnem primeru bodo v Novi Gorici znova trepetali. Bosta krivuljo rezultatov na zadnjih dveh tekmah preobrnila Florijan Debenjak in Aleksandar Jović?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica poražena še v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA