08.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Gorica

Prva liga Telemach, 9. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – GORICA

10. september 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: Žiga Ovsenek

»Če bi nam pred tekmo kdo ponudil točko, bi jo verjetno z veseljem vzeli. Toda danes smo malo jezni,« je po srečanju v Ljudskem vrtu dejal strateg češnjic Dušan Kosič. Strokovnjak na klopi Tabora je bil z remijem pod Kalvarijo upravičeno nezadovoljen: Tabor je proti Mariboru, ki se očitno vendarle ni izvlekel iz krize, po uri igre vodil že z 0:2. Ob bledih, kar nekoliko zdolgočasenih gostiteljih ni nič kazalo, da bi se lahko tekma končala kako drugače kot z zmago Kraševcev, a so vijoličasti v zadnjih dvajsetih minutah pritisnili na plin in prišli do izenačenja. Sežančani bodo zamujeno skušali nadoknaditi v soboto, ko gostijo novinca med elito.

Kdo je vroč?

V mariborski mreži sta končala dva zelo podobna zadetka. Obakrat je z leve strani predložek poslal Elvis Letaj; Hrvatovo podajo je prvič izkoristil Denis Kouao, drugič je bil na mestu kdo drug kot Jakoslav Stanković. Enaindvajsetletni napadalec se je med strelce vpisal že četrtič na zgolj šestih tekmah in je z naskokom najboljši strelec kluba. Prispeval je več kot polovico vseh golov, ki so jih letos dosegli Kraševci.

Ali ste vedeli?

Češnjice se krepijo tudi po koncu prestopnega roka. Na Krasu so v zadnjem tednu pozdravili še tri novince. Iz bosansko-hercegovske druge lige prihaja Oguzhan Demirci, 23-letnik se najbolje znajde na sredini igrišča. Sežanski napad je okrepil francoski nogometaš z alžirskimi koreninami Boucif El Afghani, na drugi strani igrišča pa je zadnja vrsta močnejša za Thaddeeja Kalebo, ki je nazadnje igral v četrti belgijski ligi.

GORICA

Prepoved nastopa: Darko Hrka

V mestu vrtnic prejšnji konec tedna tisti, ki nogomet gledajo zaradi zadetkov, niso prišli na svoj račun. Bil je to dvoboj, ki je postregel z bore malo priložnostmi in ki se je temu ustrezno končal z najbolj osovraženim izidom. Doslej napadalno razigrana Mura ni upravičila svojega slovesa, s točko in nedotaknjeno mrežo pa je lahko bolj zadovoljna Gorica. Sinje modri s petimi točkami ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, a, kar je najpomembneje, še niso izgubili stika z glavnino. Če prvo četrtino prvenstva sklenejo z zmago, lahko pošteno premešajo stanje v spodnjem delu lestvice. Kako se bodo varovanci Mirana Srebrniča odrezali na Krasu?

Kdo je vroč?

Goriška strelska suša se vleče že mesec dni. Zagotovo ni pomagalo, da se je strateg vrtnic prejšnji petek odločil, da bo na klopi pustil svoje najnevarnejše posameznike. Alen Krajnc tokrat na primer sploh ni zaigral, Etien Velikonja ter kreativni vodja Alessandro Ahmetaj pa sta na zelenico pritekla šele sredi drugega dela. Gorica tudi po menjavah ni bila nič nevarnejša, kdo bo odgovornost prevzel tokrat?

Ali ste vedeli?

Če se ostali prvoligaši lahko pohvalijo kvečjemu z enim, ima Gorica v svojih vrstah kar dva nogometaša, ki sta nastopila na vseh srečanjih dosedanjega dela sezone. To sta Matija Širok in Luka Vekić. Prvi se lahko pri tem pohvali še s stoodstotno minutažo, Vekić pa je v tem pogledu manj uspešen od izkušenejšega soigralca. Napadalec je na polovici tekem v igro vstopil s klopi, v prvem krogu pa se je nato vpisal tudi med strelce.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2022 | Prva liga Telemach
    Gorica slavila pri sosedih
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Gorici z 1:3 (1:2).

DELI NA