14.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Gorica

Prva liga Telemach, 27. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – GORICA

16. marec 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: /

Malokdo bi si po res klavrnem jesenskem delu upal napovedati, da bodo Kraševci po šestih odigranih spomladanskih krogih edina prvoligaška zasedba, ki še ni utrpela poraza. Treba je priznati, da so nas Sežančani presenetili: po premoru igrajo kot prerojeni in nič slabši niso bili niti na gostovanju pri aktualnem prvaku. V mestu ob Dravi so varovanci Dušana Kosiča vse stavili na obrambni blok, ki je nekako zdržal mariborske nalete (zagotovo ni škodilo, da je zaradi tveganja poškodbe tekmo izpustil Žan Vipotnik). Češnjice so se domov vrnile s točko, že osmo spomladansko, a se še naprej nahajajo v nevarni coni; tik za petami jim je tokratni tekmec.

Kdo je vroč?

Prvič v letošnjem koledarskem letu se je v udarni enajsterici Tabora znašel Nabil Khali. Francoz je jeseni igral pomembno vlogo, na zadnjih tekmah pa ga je (če ga je) Kosič v ogenj pošiljal s klopi. Krilni napadalec se je trenerju za priložnost zahvalil z zadetkom, pri katerem je večino dela sicer opravil Sacha Marasović, z dvema zadetkoma in dvema asistencama zaenkrat najboljša zimska investicija Sežančanov.

Ali ste vedeli?

Milenko Ačimović si bo iz vrst Tabora izposodil Adriana Zeljkovića, ki bo mladi reprezentanci pomagal na prijateljskih tekmah s Slovaško in Azerbajdžanom. Kraševci se lahko poleg talentiranega vezista pohvalijo tudi s članskim reprezentantom: Mark Pabai, branilec, ki se je Sežančanom pridružil pred mesecem dni, je prejel vabilo selektorja Liberije, ki se bo borila v kvalifikacijah za Afriški pokal narodov.

GORICA

Prepoved nastopa: /

»Gorica je zdaj dobila tudi tisto, kar smo dobili mi,« je pred potjo v mesto vrtnic dejal Dejan Grabić. Jasno je, o čem je govoril nekdanji trener Brava: če se je sam na prekmursko klop usedel že pred slabima dvema tednoma, je Edy Reja na goriški debitiral prav v prejšnjem krogu. Njegovi novi varovanci so bili kajpak ustrezno motivirani, kar se je odrazilo na zelenici. Precej dinamičen obračun se je razpletel z remijem, verjetno najbolj poštenim izidom, ki pa je imel za obe strani nekoliko grenak priokus. Mura je iz gostovanja pri zadnji ekipi prvenstva hotela iztržiti več, na drugi strani pa so Goričani tisti, ki so zapravili vodstvo. Bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Edy Reja je na igrišče od prve minute poslal enajsterico, ki je dobila obračun v Celju. V njej se je tako znašel tudi Luka Stankovski, Makedonec pa je zaupanje znova upravičil na najboljši mogoč način – z golom. Dvajsetletnik je bil na pravem mestu v 53. minuti: ob statični soboški obrambi je imel dovolj časa, da je odbitek ukrotil in ga pospravil v mrežo. Na treh nastopih za Gorico je Stankovski tako dosegel dva zadetka.

Ali ste vedeli?

Stankovski, ki si je s predstavo zagotovil tudi mesto v enajsterici kroga, se bo v Gorici do konca sezone sicer udejstvoval kot posojen nogometaš turškega Gaziantepa. Prvoligaš iz mesta, ki je le nekaj deset kilometrov oddaljeno od epicentra potresa, se je spričo posledic katastrofe že februarja začasno umaknil iz državnega prvenstva, češ da v takšnih okoliščinah ni mogoče niti razmišljati o nogometu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2023 | Prva liga Telemach
    Gorici pripadel lokalni derbi
    Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali CB24 Tabor z 1:0 (0:0).

DELI NA