Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

13. avgust 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

S primorskim dvobojem Tabora in Kopra se bo pričela jubilejna, 30. sezona Prve lige Telekom Slovenije. Sežanci se v drugo zaporedno sezono med prvoligaši podajajo s spremenjeno zasedbo, a z Maurom Camoranesijem, ki je vodenje ekipe prevzel pozimi. Kraševci so prvo sezono po povratku med nogometno elito sklenili na sedmem mestu lestvice, kako visoko lahko posežejo v novi sezoni? Camoranesi je med poletjem izgubil nekaj pomembni adutov, v prvi vrsti kapetana Antonia Azinovića in Rodrigueja Bongonguija, v zameno za rekordno pa se je v turški Samsunspor preselil Guy Serge. V Taboru ni niti Stefana Stevanovića, ki se je po dveh letih na Krasu preselil prav na koprsko Bonifiko. Kdo bo v prihajajočem prvenstvu najmočnejše orožje rdeče-črnih?

Aleksander Rajčević, branilec Kopra: "Prvi vtis je zelo dober. Tekme, ki smo jih doslej odigrali, vzbujajo optimizem. Moramo pa razširiti obdobja igre na vsaj 70 minut."

Kdo je vroč?

Sežanci so priprave odprli z remijem proti madžarskemu prvaku Ferencvarošu, mrežo katerega je zatresel Dino Stančič. Nadaljevanje priprav je bilo v rezultatskem smislu manj uspešno, saj so Primorci dvakrat izgubili z Bravom, vmes pa s Primorjem. Na zadnjih dveh preizkušnjah se je med strelce vpisal Mario Babić, ki je bil že v zadnjem prvenstvu pomemben adut Tabora. Bo tudi v novi sezoni?

Ali ste vedeli?

Barve Tabora brani nekaj nogometašev, ki so v preteklosti igrali tudi za Koper. Med takšne spadata tudi domačina Dino Stančič in Erik Salkić, pa Marko Krivičić, Leon Sever in Marko Vukelić. Seznam bivših kanarčkov v Sežani je pred tedni podaljšal tudi Jan Koprivec, ki je eden od novincev v slačilnici Tabora. Nekdanji reprezentančni vratar je Bonifiko zapustil še pred debijem v članski ekipi Kopra, nazadnje pa je igral na Škotskem. Novinci v sežanski zasedbi so še Mihael Briški, Aldair Djalo, Christos Rovas, Jakoslav Stanković in Gaston Alonso.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper se po treh letih vrača na prvoligaški zemljevid. Kanarčki so se med najboljše klube v državi vrnili ekspresno hitro, po prvem napredovanju med tretjeligaše so bili najboljši tudi v 3. SNL zahod, prvo mesto pa so ob prekinitvi sezone zasedali tudi v drugoligaški konkurenci. Vodstvo kluba je k projektu zvabilo izkušenega stratega Mirana Srebrniča, legenda goriškega kluba pa lahko na igrišču računa na nekaj preverjenih imen. Na Bonifiki so po napredovanju v Prvo ligo Telekom Slovenije prevetrili svojo slačilnico. Nekaj izkušenih nogometašev je zapustilo Bonifiko, Srebrnič pa je v svoji zasedbi pozdravil povratnika Aleksandra Rajčevića. Iz Maribora se je v Koper preselil še Nardin Mulahusejnović, s prvoligaškimi izkušnjami pa se lahko pohvalita Adam Vošnjak in Tilen Mlakar, nazadnje člana Rudarja oziroma Triglava. Kako močna je prenovljena koprska zasedba?

Kdo je vroč?

Podobno kot Sežanci, so se tudi Koprčani pomerili z madžarskim Ferencvarošem. Kanarčki so morali priznati poraz, so pa bili po porazu z MTK-jem boljši od Budafokija, novega madžarskega prvoligaša. Enega od treh zadetkov je dosegel že omenjeni Nardin Mulahusejnović, ki bi lahko bil v novi sezoni udarni napadalec Kopra. Bosansko-hercegovski nogometaš v Ljudskem vrtu ni dočakal prave priložnosti, bo v rumeno-modrem dresu potrdil talent, ki ga je pripeljal do prestopa v Slovenijo?

Ali ste vedeli?

Mulahusejnović ni edini bivši nogometaš Maribora, ki so se to poletje iz Ljudskega vrta preselili na Bonifiko. Vodstvo koprskega kluba veliko pričakuje tudi od Aleksandra Rajčevića. Izkušeni branilec je pred tedni zaključil desetletje dolgo zgodbo z vijolicami. Mariborčani so se od dolgoletnega člana poslovili na tekmi v Kidričevem, za naslednjih deset let pa so upokojili tudi njegovo številko. Primorec bo v novi sezoni znova pomagal matičnemu klubu, v dresu katerega je prvič zaigral že v sezoni 2005/06. V prvoligaški konkurenci je doslej zbral že 319 nastopov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2023 | Prva liga Telemach
    Zmaga Kopra v Sežani
    Nogometaši Kopra so v tekmi 28. kroga Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).
  • 18.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Koper
    Gorica je Taboru zadala prvi ligaški poraz v nadaljevanju sezone. Kraševci nimajo časa za objokovanje, saj jih čaka nov primorski obračun s Koprom, ki je v Fazaneriji slavil prvo zmago v drugem delu prvenstva.
  • 07.12.2022 | Prva liga Telemach
    Koper do visoke zmage
    Nogometaši Kopra so v 19. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano s 5:1 (2:0).
  • 05.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Tabor
    Koper je z remijem na tekmi z Muro podaljšal niz brez zmage, prvo polovico prvenstva pa je s točko v Novi Gorici zaključil tudi Tabor. Komu bo pripadel primorski spopad na Bonifiki?
  • 17.09.2022 | Prva liga Telemach
    Koper do zmage v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:2 (0:1).
  • 15.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Koper
    Drugo četrtino prvenstva bosta odprla Tabor in Koper. Komu bo pripadel primorski dvoboj?
  • 15.07.2022 | Prva liga Telemach
    Za uvod v sezono zmaga Kopra
    Nogometaši Kopra so v 1. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:0).
  • 14.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Tabor
    Čeprav od zadnjega kroga sezone 2021/22 še nista minila dva meseca, se Prva liga Telemach hitro vrača na zelenice. Bonifika gosti uvodno tekmo, Koper se bo v primorskem dvoboju udaril s Taborom.
  • 06.05.2022 | Prva liga Telemach
    Zmaga Kopra za vrh lestvice
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).
  • 04.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Tabor
    Koper se bo na domači Bonifiki udaril s Taborom. Za kanarčke v poštev pride le poln izkupiček, jim bo uspelo?

DELI NA