Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

19. december 2020, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

TABOR

Prepoved nastopa: /

V sredo bi si kakšno točko zaslužili tudi gostje, a ker v nogometu odločajo zadetki, so vse tri znova ostale na Stadionu Rajko Štolfa. Prav neverjetno je, da kraška trdnjava po polovici odigranega prvenstva še ni padla, ob bok se ji v tem pogledu v vsej prvoligaški druščini lahko postavi le štajerski hram nogometa. Po Goričanih rdeče-črne čaka še en primorski rival, na Kras prihaja Koper, ki prvega letošnjega gostovanja v Sežani ni ohranil v lepem spominu. Poleg statistike v prid varovancem Gorana Stankovića govori tudi položaj na lestvici, s tekmo manj za kanarčki (in visokim četrtim mestom) zaostajajo vsega tri točke. Bodo trend nepremaganosti na svojem igrišču zavlekli vse do pomladi?

Kdo je vroč?

Prvi in na koncu edini zadetek je sredi tedna dosegel Dino Stančić. Osemindvajsetletnik je na zelenico pritekel v 64. minuti, le četrt ure zatem pa ga je pred goriškim golom z odlično podajo našel Dominik Mihaljević. Za Stančića je to drugi zadetek v sezoni, tudi prvega pa je konec oktobra zabil prav Goričanom. Bo domači napadalec v soboto po dolgem času dobil priložnost v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Tabor v letošnji sezoni piše zares edinstveno zgodbo. Če bi štele le prvoligaške tekme odigrane na domačem terenu, bi Kraševci trenutno kraljevali na samem vrhu prvenstvene razpredelnice. Toliko bolj zanimivo je ob tem dejstvo, da bi se, če bi se upoštevala le gostovanja, znašli povsem na dnu lestvice. Koper, tokratni tekmec češenj, bi v obeh primerih zasedal četrto mesto.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Potem ko jih je na domači Bonifiki nadigral Maribor, so Koprčani padli še na popravnem izpitu v knežjem mestu. Čeprav dvoboj najboljših ekip prve in druge lige v lanski sezoni ni postregel z kdo ve kako lepo nogometno igro, so bili domačini podjetnejši tekmec. Varovanci Mirana Srebrniča so se potegnili na svojo polovico in čakali na protinapade. Čakali so zaman, na drugi strani dvakrat pobrali žogo iz svoje mreže in domov odšli sklonjenih glav. Za obnovitev samozavesti (in prednosti pred zasledovalci) v Sežani nujno potrebujejo zmago. Doslej to ni uspelo še nikomur, da gre za težko nalogo pa so že takoj na začetku spoznali tudi kanarčki. Lahko tokrat spišejo drugačno zgodbo?

Kdo je vroč?

Prve minute v letošnji sezoni je na Štajerskem vpisal mladi Žan Bešir. Dvajsetletni vezist je v Koper prišel iz ajdovskega Primorja, nase pa je v pretekli sezoni opozoril na pokalnem dvoboju z Mariborčani, ko je kanarčkom z zadetkom pomagal do napredovanja v četrtfinale. Beširja je med odmorom zamenjal Marko Pejić, ki pa je zaradi bolečin v stegenski mišici igrišče zapustil že po nekaj minutah igre.

Ali ste vedeli?

Po dveh zaporednih porazih je svoj komentar podal predsednik koprskega kluba Ante Guberac: ''Žal mi je, da smo v zadnjem obdobju popustili, ampak fantom ne morem ničesar zameriti. Na vsaki tekmi dajejo vse od sebe,  imajo mojo podporo in prepričan sem, da bomo skupaj izpolnili cilje.'' Poslovnež je odločno zanikal tudi namigovanja o morebitni menjavi na primorski klopi: ''Že v  ponedeljek sem Srebrniču povedal, da bo z ekipo začel priprave na drugi del prvenstva, ne glede na razplet tekem s Celjem in Sežano. Izpolnjuje cilje, zato ni razloga, da bi Koper menjal trenerja.''

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 19.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Primorska goliada pripadla Kopru
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru s 3:4 (1:4).

DELI NA