05.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telemach, 25. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

6. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Žiga Ovsenek

Sežančani so na koncu jesenskega dela prekinili serijo sedmih porazov in poskrbeli za nekoliko boljši občutek pred nadaljevanjem sezone. V pomlad nato kljub temu niso zakorakali po željah: na treh tekmah so osvojili eno točko, še eno so na račun dodali prejšnji konec tedna. Ob Kamniški Bistrici so se udarili z novincem med elito, spopad dveh enakovrednih tekmecev in maloštevilnih priložnosti pa se je končal z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom. Rdeče-črni zadnjeuvrščenemu Aluminiju še vedno bežijo za točko, od osmega Celja jih ločijo štiri. Zdaj na obisk prihaja Koper, ki je za Kraševce že nekaj časa nerešljiva uganka. Bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Med najboljšimi posamezniki v sredo tudi sicer čvrste sežanske zadnje vrste, ki je blokirala precej radomeljskih poskusov, je bil zagotovo Klemen Nemanič. Petindvajsetletnik si je s predstavo ob Kamniški Bistrici prislužil tudi mesto v najboljši enajsterici kroga (v osrčju obrambe mu družbo dela Guček, na bokih Kavčič in Milec). Nemanič dres Tabora sicer nosi že skoraj štiri leta, pred tem pa si je kruh služil na Poljskem.

Ali ste vedeli?

Alen Korošec je bil ob Kamniški Bistrici prvič uvrščen v sežansko udarno enajsterico, na igrišču pa je ostal vse do zadnjega žvižga. Debi med elito je dočakal že v prejšnjem krogu (po uri igre je zamenjal Grobryja), ko pod Kalvarijo ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe. Gre sicer za 20-letnega vezista, ki je nazadnje nosil dres lendavske Nafte, Kraševce pa je okrepil v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Sredi tedna smo bili na Obali priča spopadu za vrh prvenstvene razpredelnice. Koprčani, ki s spomladanskimi rezultati niso najbolj zadovoljni , so v srečanje krenili z jasnim namenom: premagati vodilne Mariborčane in se vrniti v dirko za naslov. Zoran Zeljković je sestavil precej drzno začetno enajsterico (v ogenj je poslal kar štiri napadalce), kljub boljši igri pa so njegovi varovanci po 90 minutah premoč priznali gostom. Ti so Primorcem ušli na (vsaj na videz) zelo varnih pet točk prednosti, a sezona še zdaleč ni končana. Prvoligaše čaka še 12 krogov, zaključni šprint pa se za kanarčke začenja v bližnji Sežani. Kako se bo razpletel sosedski obračun?

Kdo je vroč?

Za žarek upanja je 10 minut pred koncem poskrbel kdo drug kot Maks Barišič. V slogu (Juga je prelisičil s »panenko«) je realiziral najstrožjo kazen in ubranil strelski primat, čeprav je bil na drugi strani v svojih prizadevanjih dokaj uspešen tudi konkurent Ognjen Mudrinski. Šestindvajsetletni Barišič, ki v tej sezoni doživlja razcvet, mreže Tabora letos resda še ni zatresel, a bo odgovornost zagotovo prevzel tudi v Sežani.

Ali ste vedeli?

Zgodovina bo v nedeljo odločno na strani Kopra. Rumeno-modri so na devetih medsebojnih srečanjih kar sedemkrat slavili, medtem ko je bil Tabor boljši le enkrat: v prvem krogu lanske sezone je bilo na Bonifiki 0:1, lastno mrežo je zatresel Žan Žužek. Sledil je niz petih koprskih zmag, zadnjo smo videli novembra – tekmo 16. kroga je v 70. minuti odločil Lamin Colley. Bodo kanarčki podaljšali serijo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor v sodniškem dodatku do točke proti Kopru
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA