15.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telemach, 10. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

17. september 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Če bi morali, bi vlogo neizrazitega favorita pred primorskim spopadom najbrž pripisali Taboru, ki se je v dvoboj z Gorico podal na krilih remija, ki ga je iztržil pod Kalvarijo. Toda varovancem Dušana Kosiča uspeha iz Ljudskega vrta ni uspelo nadgraditi. Z uvodnim zadetkom v sinje modri mreži niso le prekinili dokaj zaspanega dogajanja na igrišču, ampak tudi prebudili gostujočo zasedbo. Ta je nato prišla do popolnega preobrata, domačini pa kljub naprezanju niso več uspeli poravnati izida in se v drugo četrtino prvenstva spuščajo z zadnjega mesta. V soboto Kraševce čaka še en primorski tekmec, kako se bodo odrezali tokrat?

Kdo je vroč?

V zadnjem času je v rdeče-črnih vrstah najbolj razpoložen Denis Kouao. Branilec iz Slonokoščene obale je dvema prvoligaškima zadetkoma (po enega je vpisal v sezonah 2019/20 ter 2020/21) na zadnjih dveh srečanjih dodal še dva. Ob tem je zanimivo, da je tako tistega proti Mariboru kot tudi tolažilnega proti Gorici dosegel na skorajda enak način: predložek z leve strani je pričakal s polvolejem. Kako se bo znašel v soboto?

Ali ste vedeli?

Sredi tedna so klubi širom Slovenije igrali prvi krog Pokala Pivovarna Union. Na delu so bili tudi sežanski nogometaši, ki so pred svojimi navijači odpravili drugoligaša iz Dekanov. Za domače je že v prvi minuti zabil Stevan Nikolić, ki je po uri igre udaril še enkrat. Vmes se mu je na seznamu strelcev pridružil mladi Tim Mahne Vatovec, končni izid pa je v 88. minuti s prvencem za novi klub postavil Boucif Salim El Afghani.

KOPER

Prepoved nastopa: /

V Fazaneriji smo prejšnji konec tedna videli tekmo, ki je bila po gledljivosti konkurenčna tisti v Celju. Končni izid je bil sicer precej manj atraktiven, a ni odražal realnega stanja na igrišču. Zlahka bi tudi v prekmurski prestolnici videli sedem, morda celo osem zadetkov. Prekmurci in Primorci so s skupnimi močmi zgrešili dve najstrožji kazni ter kar štirikrat stresli okvir vrat, tri priložnosti pa so unovčili. Usoda je hotela, da se je žoga več znašla v koprski mreži, čeprav so imeli kanarčki v Murski Soboti več od igre. Koper je izgubil status prvega zasledovalca, za vrat pa mu po novem dihajo prav črno-beli. Se bo iz nastalega položaja rešil na Krasu?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Spet pričakujemo zahtevno tekmo, gre za lokalni derbi. Trenutno nismo v najboljšem stanju. Po dveh porazih je nekoliko težje igrati, ampak v takšnih trenutkih se pokaže karakter celotne ekipe. Verjamem, da se bomo dobro odzvali. Prevzemamo vlogo favorita in naredili bomo vse, da osvojimo tri točke."

Kdo je vroč?

Pod izenačujoči zadetek se je že takoj na začetku drugega dela podpisal Bede Osuji, Koper pa je imel po uri igre priložnost tudi za popoln preobrat. Amar Beganović je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Obrenović je pokazal na belo točko, odgovornost pa je prevzel kdo drug kot Andrej Kotnik. Toda prvi strelec lige je tokrat razočaral: okroglo usnje je poslal visoko prek vrat. Se bo v soboto odkupil?

Ali ste vedeli?

Kaheem Parris, ki je kanarčke zapustil na začetku meseca, se je že dvakrat znašel v kadru novega kluba. Jamajčan je s klopi najprej pospremil poraz kijevskega Dinama v Istanbulu (tekma skupinskega dela UEFA Evropske lige je z 2:1 pripadla Fenerbahčeju), nato pa se je pretekli konec tedna skupaj s soigralci veselil prve zmage v novi sezoni ukrajinske prve lige. Pred domačimi gledalci so prišli do minimalne zmage proti Lvivu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2022 | Prva liga Telemach
    Koper do zmage v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:2 (0:1).

DELI NA