Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MARIBOR

26. september 2020, ob 15.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Tabor in Maribor bosta s sobotno tekmo odprla peti krog prvenstva, nekdanji sežanski strateg Mauro Camoranesi pa se bo prvič po selitvi v Ljudski vrt na Krasu predstavil v vlogi trenerja Maribora. Štajerci so v minuli sezoni na stadionu Rajko Štolfa klonili kar dvakrat, ob tem pa so Kraševci točko osvojili tudi na drugem gostvanju v mestu ob Dravi. Tedaj je Tabor že vodil Mauro Camoranesi, ki pa bo tokrat stal na nasprotni strani. Argentinec italijanskih korenin odlično pozna sobotne gostitelje, saj jih je vodil še pred dobrim mesecem. Tabor je pod njegovim vodstvom vknjižil zmago in poraz. S podobno popotnico pa je udejstvovanje na sežanski klopi pričel tudi Goran Stanković. Ljubljančan se je uvodoma veselil zmage nad Aluminijem, ob Kamniški Bistrici pa so poln izkupiček osvojile Domžale.

Kdo je vroč?

Sežanci so v Domžalah izgubili s 3:1, čeprav so v 27. minuti povedli z golom Christosa Rovasa. Grški napadalec se je veselil prvega zadetka na slovenskih zelenicah, v gol pa je bil z asistenco vpleten tudi Aldair. Izkušeni Portugalec se je z dobro predstavo izkazal že ob zmagi nad Aluminijem, ko je izsilil prekršek za najstrožjo kazen in povišal domačo prednost. Nizkorasli nogometaš s svojo igro močno spominja na Rodrigueja Bongonguija, ki se je ob koncu minule sezone preselil v Izrael.

Ali ste vedeli?

V Sežani so pred novo sezono izgubili nekaj nosilcev igre. Ob že omenjenem Bongonguiju sta Kras zapustila tudi Stefan Stevanović in Antonio Azinović. Slednji se je pridružil avstrijskemu drugoligašu Hornu, ki ima v svoji zasedbi pravcato kolonijo bivših igralcev Prve lige Telekom Slovenije. Hrvat se je od Tabora poslovil kot vodilni na klubski lestvici po številu odigranih minut, v uvodu letošnjega prvenstva pa ga je na čelu razpredelnice prehitel Marko Ristić. Srbski branilec je v dresu Tabora zbral 2.966 minut.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mauro Camoranesi se je na klopi Maribora predstavil z zmago in remijem. S kakšnim izkupičkom se bo lahko pohvalil po gostovanju v Sežani, kjer je pričel pisati slovensko zgodbo? Mariborčani bodo na Krasu iskali prvo zmago po sežanskem povratku med prvoligaše, potem ko so lani na Primorskem doživeli dve boleči zaušnici. Tudi poraza s Taborom sta Štajerce izločila iz boja za naslov državnega prvaka, po katerega so Mariborčani krenili v sezoni 2020/21. Marcos Tavares in soigralci po štirih krogih zasedajo vrh lestvice, a novi strateg Maribora priznava, da predstava njegovih varovancev še ni idealnem in želenem nivoju. Argentinec je to izpostavil tudi po remiju s Celjem, dvoboj z aktualnim prvakom pa je razdelil na dva dela. Precej bolj zadovoljen je bil z videnim v drugem polčasu. Bodo Mariborčani v Sežani pokazali 90 minut dobre igre?

Mauro Camoranesi, trener Maribora: "Tekma s Taborom bo posebna samo do začetnega sodniškega žvižga, med tekmo nikakor več ne. Potem bom želel zmagati! Vesel sem, da sem v Sežani dobil priložnost, preživel prijetno obdobje z moštvom in vsemi v klubu. Toda v soboto bo nova zgodba. Čaka nas dvoboj z ekipo, ki je na domačem igrišču zelo uspešna. Igra drugače kot preostale ekipe v ligi in se bo treba dobro pripraviti, kar pa velja vedno kot osnovno pravilo, saj ni lahkih tekem v prvenstvu. Naš namen je znan, želimo nadaljevati s takšno intenzivnostjo, kot smo končali tekmo proti Celju."

Kdo je vroč?

Camoranesi je očitno prebudil Jasmina Mešanovića. Bosansko-hercegovski napadalec je zadel na obeh tekmah pod vodstvom novega trenerja. V dvoboju s Celjani se je izkazal tudi v vlogi kreatorja, tako je med drugim v odličen položaj spravil Alexandra Cretuja, ki pa globinske podaje Mešanovića ni uspel pretvoriti v zadetek. Mešanović, ki je z dvema goloma že izenačil izkupiček zadnje sezone, je prekinil strelski post, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije trajal skoraj eno leto, vse od desetega kroga in septembrskega gostovanja v Kranju.

Ali ste vedeli?

Tabor je bil pod vodstvom Camoranesija vselej manjša uganka, saj je nekdanji nogometaš Juventusa pogosto posegal po rošadah v začetni enajsterici. Po dveh tekmah na klopi Maribora je teh menjav precej manj. Dvoboja z Bravom in Celjem je pričelo devet istih nogometašev. Poškodovanega Milca je zamenjal Mitja Viler, Marcosa Tavaresa pa je v začetni enajsterici zamenjal Jan Mlakar. Camoranesi je v obračunu s Celjem v igro prvič poslal tudi Blaža Vrhovca in Roka Kronavetra, ki se je hitro izkazal z mojstrskim zadetkom. Znova pa sta na tribuni ostala Kenan Pirić in Luka Zahović.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Sežana, 26. septembra (STA) - Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor s 3:1 (1:0).

DELI NA