Pred tekmo: Tabor - Maribor

Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MARIBOR

24. februar 2021, ob 13.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Sežanci so po golu ob koncu prvega polčasa tekme v Domžalah vohali prvo gostjučo zmago sezone, a v nadaljevanju dvoboja niso uspeli zadržati prednosti. Po izenačenju Arnela Jakupovića, ki je v 60. minuti neubranljivo zadel iz prostega strela, je končnica srečanja postregla še z drugo žogo v kraševski mreži. V 89. minuti je bil po kotu najvišji Damjan Vuklišević. Zdesetkani Tabor se je tako pod nosom obrisal tudi za točko in po sobotni zmagi Celja zdrsnil na osmo mesto lestvice. Deveti Aluminij dva kroga pred koncem druge tretjine prvenstva zaostaja za šest točk, kar napoveduje zanimiv boj za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Sredi tedna na Kras prihaja Maribor, ki ga Sežanci radi gostijo, saj so na domači zelenici dobili štiri od petih obračunov. Bodo v sredo še petega?

Kdo je vroč?

Tabor je ob Kamniški Bistrici zaigral dokaj zdesetkan. Zaradi prepovedi igranja je manjkal Antoine Makoumbou, tekmo pa so izpustili tudi poškodovani oziroma oboleli Denis Kouao, Mattia Specogna, Žiga Ovsenek in Christos Rovas. Robustni napadalec je s šestimi zadetki najboljši strelec ekipe, Grku pa se bliža Dino Stančič. Sežančan se je v Domžalah veselil spomladanskega prvenca, za zdaj pa ima na svojem računu štiri gole. Lahko nekdanji mladi reprezentant Slovenije v sredo zatrese tudi mariborsko mrežo?

Ali ste vedeli?

V sredo v Sežano prihaja tudi Mauro Camoranesi, ki se je v Maribor preselil po uspešni epizodi na klopi Tabora. Tako kot Sežanci, tudi nekdanji nogometaš Juventusa še čaka na prvo zmago po zimskem premoru. Maribor je pod vodstvom Argentinca odigral 21 tekem, dobil pa je 11 spopadov. Bivši reprezentant Italije v povprečju osvoji 1,86 točke na tekmo. Na klopi Tabora se je lahko ob polovičnem izkupičku zmag pohvalil z nekoliko skromnejšim povprečjem, z rdeče-črnimi je osvojil 1,67 točke na tekmo.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Aleks Pihler

Maribor tudi v tretjem poizkusu ni našel recepta za prvo zmago v nadaljevanju prvenstva. Še več, Mauro Camoranesi se je po treh zaporednih remijih - možje v vijoličastem so jesen zaključili s točko v dvoboju s Kidričani - podpisal pod poraz. In plačal visok davek. V torek, pozno zvečer, so iz Ljudskega vrta sporočili, da se Argentinec poslavlja od Maribora. Skupaj z njim tudi štirje pomočnika in ravno tako mož, ki ga je iz Sežane pripeljal na Štajersko, športni direktor Oliver Bogatinov. Slednjega bo nasledil dosedanji pomočnik Marko Šuler, ki se je v mesto ob Dravi vrnil pred dobrim mesecem, moštvo pa bo na neugodnem gostovanju v Sežani vodil Saša Gajser. Dežurni gasilec bo na Krasu pogrešal tri osrednje veziste, kaznovanega Aleksa Pihlerja, Blaža Vrhovca, ki po sobotnem pretresu možganov še ni dobil zdravniškega dovoljenja, pa tudi Amirja Derviševića. Obračun z aktualnim državnim prvakom je potrdil, da imajo Mariborčani na tekmah s čvrsto postavljenim nasprotnikom težave v fazi napada. To je po zimskem premoru potrdil že obračun z Bravom, po podobnem receptu pa bodo najverjetneje posegli tudi v sežanskem Taboru. Bo šok terapija prinesla prvo zmago pomladi?

Aljoša Matko, napadalec Maribora: "Glede na zadnje rezultate nam igrišče v Sežani ne ustreza, toda morda prihaja tekma ob pravem času, da prekinemo črni niz in začnemo spet z osvajanjem točk. Ko se ekipa znajde v takšni situaciji, ni prijetno. V Mariboru so vsi vajeni boljših rezultatov, zavedamo se, da smo slabo začeli spomladanski del in skušali bomo storiti vse, da se izvlečemo iz te situacije ter se vrnemo na zmagovite tirnice. Potrebujemo dobro tekmo, zmago, da si povrnemo samozavest in da vsak posameznik nato znova pokaže, kaj zmore."

Kdo je vroč?

Gostitelji sobotnega štajerskega debija so že v uvodnu srečanja izgubili Blaža Vrhovca, vezist pa je po trku utrpel pretres možganov in predčasno sklenil tekmo. Tako bo izpustil gostovanje v Sežani, kjer so se Štajerci septembra že opekli. Tabor je slavil z izidom 3:1, domačo prednost pa je znižal Rok Kronaveter. Izkušeni vezist je dobra dva meseca kasneje odločil tudi obračun v Mariboru, ko je po prekršku nad Janom Repasom izkoristil najstrožjo kazen. Bo strelec 97 prvoligaških zadetkov - na večni lestvici Prve lige Telekom Slovenije zaostaja zgolj za šesterico - uspešen tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Jasmina Mešanovića v soboto ni bilo v kadru Maribora. Z razlogom, saj se je napadalec v začetku tega tedna poslovil od štajerske prestolnice in se vrnil v rodno domovino. V nadaljevanju kariere bo nosil dres Sarajeva, vodilne ekipe bosansko-hercegovskega prvenstva. Klub, ki domuje na Koševu, ima pred mestnim rivalom Željezničarjem kar devet točk prednosti, Mešanović pa bo novo orožje bordo napada. Nekdanji član tuzlanske Slobode, Čelika, Osijeka in Zrinjskega se je Mariboru pridružil sredi leta 2017, s skupno 26 zadetki pa je bil drugi najboljši strelec v trenutni zasedbi vijolic. Uspešnejši je bil zgolj Marcos Tavares.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor suveren v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:4 (0:1).

DELI NA