11.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telemach, 17. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – MARIBOR

13. november 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Med sedmerico prvoligašev v osmini finala Pokala Pivovarna Union najdemo tudi Tabor in Maribor, ki bo na Krasu potrjeval visoko ligaško zmago nad Muro. Sežanci so se pred dobrim tednom brez točk vrnili iz prestolnice, čeprav so v Šiški skoraj tričetrt ure vodili po golu Lana Štravsa. Nekdanji up Celja je zadel še na drugi zaporedni tekmi, na koncu pa njegov zadetek ni bil dovolj niti za točko. Po izenačenju Mitje Križana je za zmago Brava v 89. minuti zadel Martin Kramarič in Taboru zadal deveti poraz sezone. Se bo ekipa trenerja Dušana Kosića v nedeljo izognila še deseti ničli? Kraševci predvsem na domačih tekmah z Mariborom nimajo slabih izkušenj, saj so Štajerce v devetih poskusih premagali kar štirikrat. Poleti so se domov vrnili s točko, a so lahko obžalovali izgubljeno zmago.

Mihael Briški, branilec NK CB24 Tabor Sežana: "Po dobrem prvem polčasu v Ljubljani je sledila nekoliko slabša predstava v drugem. Osredotočnost želimo zadržati celotno tekmo, če bo tako proti Mariboru, lahko ciljamo na zmago in upamo, da tri točke ostanejo doma."

Kdo je vroč?

Dušan Kosić je med tednom premešal zasedbo za pokalni spopad s Šenčurjem. Gorenjci, ki se borijo za vrnitev med drugoligaše, so na razmočenem igrišču namučili ekipo Tabora, saj so Sežanci za napredovanje potrebovali podaljške. V stoti minuti dvoboja je Kraševce odrešil Alen Korošec, ki letos še ni izpustil tekme Prve lige Telemach. Brat dvojček reprezentantke Kaje Korošec, ki se bo v soboto z izbrano vrsto v Kopru pomerila s Kosovom, bo v obračunu z Mariborom kot Bistričan zagotovo čutil nekaj dodatnega motiva.

Ali ste vedeli?

Obračun Tabora in Maribora bo odigran v času nedeljskega kosila, se bodo pa lahko v Sežani že kmalu pohvalili s pomembno pridobitvijo. Gradbeniki namreč že postavljajo stolpe z reflektorji, ki bodo večerna srečanja omogočali tudi v Sežani. Ko se bodo žarometi prižgali tudi na Krasu, bo med deseterico letošnjih prvoligašev brez pogojev za igranje večernih tekem zgolj še Bravo, saj Radomlje prvoligaške tekme gostijo v Domžalah.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je zmagovalni post še drugič v aktualni sezoni prekinil na derbiju z Muro. Vijoličasti so poleti v Murski Soboti vknjižili prvo zmago po devetih neuspešnih poskusih, pred dnevi pa so v Ljudskem vrtu slavili po štirih tekmah z zgolj eno osvojeno točko. V soboški mreži je končalo kar pet žog, v Ljudskem vrtu pa se je zbralo več kot sedem tisoč gledalcev. V veliki meri je za to zaslužen predvsem Josip Iličić, ki je po avgustu 2020 znova zaigral v Prvi ligi Telemach, povratek v Slovenijo pa je kronal z golom z bele točke. Bodo Štajerci po visoki zmagi slavili tudi na neugodnem gostovanju v Sežani? V nedeljo imajo priložnost, da na devetem gostovanju na Krasu tehtnico dokončnejo nagnejo v svojo korist, saj so doslej štiri tekme pripadle enim in drugim.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Hitro moramo odmisliti pokalno zgodbo in se znova usmeriti k prvenstvu. Termin bo poskrbel za nekoliko drugačen bioritem in režim zaključnega dela priprav, a enako velja za obe ekipi. V Sežani je vedno nekoliko manj prostora za igro, potrebna je ustrezna mera prilagajanja. Naša naloga je nadaljevati uspešno serijo. Imamo nekaj kadrovskih težav, Watson čuti bolečine v hrbtu in najbrž ne bo nared za nastop, počakati moramo na informacijo o stanju Iličića. Cilj so nove tri točke, a se zavedamo, da se bo treba pošteno potruditi."

Kdo je vroč?

Čeprav ima Damir Krznar pred tekmo s Taborom nekaj skrbi glede poškodb Josipa Iličića in Maxa Watsona, pa lahko Hrvata na klopi Maribora veseli prebujenje Marka Tolića. Posojeni vezist Dinama je že v Celju pokazal, da je izboljšal svojo formo, v štajersko-prekmurskem derbiju z Muro pa je igro dvignil še na višji nivo in dobro predstavo znova podkrepil z golom in podajo. Petindvajsetletnik je v polno meril tudi v pokalnem obračunu s Krko, v nedeljo pa bo lovil zadetek na četrti zaporedni tekmi.

Ali ste vedeli?

To velja tudi za Žana Vipotnika, ki se je prvenca v članskem dresu Maribora veselil v Novi Gorici, ob skromnejših predstavah Roka Baturine pa je ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama. Mladi napadalec je najprej zadel v Celju, pred dnevi še na tekmi z Muro, med tednom pa je z golom za 3:1 potrdil še pokalno napredovanje. Dobre predstave je opazil tudi Milenko Aćimović, ki je Konjičana - prihaja iz vasi Polene - znova uvrstil v kader za novembrski prijateljski tekmi. Dvajsetletnik je nesporni talent potrdil že v mlajših selekcijah Maribora, saj je na 50 tekmah kadetske lige zabil 53 golov, še 31 pa jih je dodal na 25 tekmah mladinskega prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.11.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 17. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:4 (0:3).

DELI NA