10.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telemach, 35. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA – MARIBOR

14. maj 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra

TABOR

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Povsem jasno je, da bodo morali Sežančani za obstanek med elito v končnici vpisati vsaj eno zmago. Zdi se, da se jim je najlepša priložnost ponudila v prejšnjem krogu, ko so gostovali pri Bravu. Ljubljančani so teden poprej šokirali Prekmurce in si tudi teoretično zagotovili novo sezono med elito, tako da dvoboj s Taborom zanje ni imel posebnega pomena. Zato pa so si varovanci Dušana Kosiča življenje takoj na začetku zapletli kar sami, ko so po hudi napaki Kalebe domačinom podarili vodstvo. To jim je v nadaljevanju uspelo izničiti, za kaj več pa so pokazali premalo. Tokrat bodo do pozitivnega rezultata prišli le stežka: na obisk prihaja lanski prvak.

Kdo je vroč?

Kazalo je že, da bo Tabor neumnost Kalebe stala poraz, a so Sežančani po 85. minuti znova lahko upali vsaj na točko. Ovsenek je po podaji iz kota skočil najvišje, dobro streljal z glavo, a ni uspel premagati domačega vratarja. Na kraško srečo je do odbitka prvi prišel Dino Halilović in žogo z neposredne bližine pospravil v mrežo. Hrvat, ki je na sončno stran Alp prišel pozimi, se je tako veselil prvenca med slovensko elito.

Ali ste vedeli?

Maribor je Taboru premoč nazadnje priznal pred skoraj tremi leti: septembra 2020 je bilo na Krasu 3:1. Zanimivo je, da so bile tudi leto poprej – v svoji krstni prvoligaški sezoni – češnjice za Štajerce nerešljiva uganka. Obe srečanji pred domačim občinstvom so rdeče-črni takrat dobili z izidom 4:1 in obakrat šokirali slovensko nogometno javnost. Letos se doma ne znajdejo najbolje, na svojem stadionu so doslej osvojili 10 točk.

MARIBOR

Prepoved nastopa: Martin Milec, Nemanja Mitrović, Rok Sirk

Kanček več možnosti za uspeh se je pred sobotnim pokalnim finalom, ki je prineslo še peti večni derbi v letošnji sezoni, pripisovalo Mariboru. Nenazadnje so si vijoličasti z zasluženo zmago na štajersko-prekmurskem derbiju pripravili neprimerno boljše izhodišče od Olimpije, ki je premoč priznala Radomljam. Kakorkoli, v knežjem mestu sta se zgodovina in statistika umaknili v ozadje. Videli smo šahovsko partijo, ki se je sklenila s pravim trilerjem in – ljubljanskim slavjem. Maribor v svoje vitrine letos ne bo postavil nobene lovorike, razočaranim navijačem pa se bo skušal oddolžiti na Krasu. Lahko Damir Krznar in druščina pridejo vsaj do srebra?

Ivan Brnić, napadalec NK Maribor: "Gre za tekmo, ki je pomembna za obe ekipi. Sežančanom v boju za obstanek, nam v boju za drugo mesto. Tekmovalni motiv ne bo vprašljiv, obeta se zahtevna preizkušnja, a verjamem, da bomo znova uspešnejši v gosteh, kot smo bili med dvobojema na domačem igrišču. V Ljudskem vrtu smo namreč dvakrat igrali neodločeno."

Kdo je vroč?

Ko nasprotnik povede v 102. minuti podaljška, je treba stopiti na plin. Damir Krznar je to storil tako, da je v igro poslal Nemanjo Mitrovića, ki se je, zanimivo, postavil v konico napada. Nekdanji zmaj se je pred nasprotnikovimi vrati presenetljivo dobro znašel – tako dobro, da je nekaj minut pred koncem celo zadel za izenačenje. Na Krasu zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bo v kadru, kdo bo stopil v njegove čevlje?

Ali ste vedeli?

Rene Krhin je pred dnevi naznanil, da bo nogometne čevlje pri 32 letih obesil na klin. Obrambno naravnani vezist, ki je bil kot najstnik član mladinskega pogona Maribora, se je davnega leta 2006 preselil na Apeninski polotok, kjer je nastope zbiral za Inter in Bologno. Sledili sta epizodi v Španiji (Cordoba, Granada, pozneje Castellon) in Franciji (Nantes). Nazadnje je Krhin igral za avstralski Western United.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora in Maribora so se v predzadnjem krogu Prve lige Telemach v Sežani razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA