Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

21. april 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Sežanci v primorskem obračunu na Bonifiki niso našli recepta za točke. Zmaga je še tretjič to sezono pripadla Koprčanom, ki na petem mestu še vedno upajo na evropsko vstopnico. Sežanski cilji so povezani s čimprejšnjo zagotovitvijo obstanka, saj Celjani in Kidričani niso daleč zadaj. Tabor ima pred nevarno cono pet točk prednosti, ki jo bo skušal povečati v sredo, ko na Krasu gostuje Mura. Sežanski prvoligaš nima pretirano dobrih izkušenj s Sobočani, ki v dvobojih s Taborom še ne poznajo poraza. “Češnje” so v letošnji sezoni na tekmah z Muro izvlekle dve točki, zadnjo februarja, ko na tekmi v sila zahtevnih razmerah nismo dočakali zadetkov. Tokratna tekmeca sta se z začetnim rezultatom jeseni razšla tudi v Sežani. Bodo nogometaši v sredinem popoldnevu natančnejši?

Kdo je vroč?

Nogometaši Tabora so v spopad s Koprom vstopili zadržano, pogumneje pa so zaigrali šele v zaključku prvega polčasa, ko so najprej zapretili preko Antoina Makoumboa. V Parizu rojeni vezist se je rdeče-črnim pridružil oktobra in kmalu zatem našel mesto v začetni enajsterici. Čvrsti Francoz je doslej zbral 15 nastopov, 12 tekem je pričel v začetni enajsterici. Dvaindvajsetletnik je sicer zrasel v mladinskem pogonu Monaca, bil kasneje član druge ekipe Ajaccioja, pred selitvijo na Kras pa je igral za drugo moštvo nemškega Mainza.

Ali ste vedeli?

Erik Salkić in Mihael Briški sta bila prisiljena izpustiti tekmo v Kopru, dvoboj s črno-belimi pa bo s tribune spremljal Denis Kouao. Vsestranski nogometaš iz Slonokoščene obale je v primorskem obračunu prejel sedmi rumeni karton sezone. Za dodatne preglavice med tekmo s kanarčki sta poskrbeli tudi poškodbi, Dominik Mihaljević je bil zamenjan že v 20. minuti, po trku in udarcu v glavo pa srečanja ni bil zmožen nadaljevati niti Marko Ristić. Tabor se je moral na Bonifiki znajti brez Antonia Azinovića, ki se je poškodoval na enem od zadnjih treningov. Bo kateri od trojice na voljo že v sredo?

 

MURA

Prepoved nastopa: Staniša Mandić in Matic Maruško

Mura je niz neporaženosti podaljšala na pet tekem, a točka v dvoboju s Celjem ni pretirano zadovoljila Prekmurcev, ki zmago neuspešno lovi na treh zaporednih preizkušnjah. Ante Šimundža je po tekmi sicer priznal, da je bila delitev točk najpravičnejša, so pa lahko v Fazaneriji obžalovali, da niso izkoristili remija Maribora. Prekmursko-štajerska rivala tako še vedno ločijo štiri točke razlike, še toliko pa Mura zaostaja za vodilno Olimpijo. Nespremenjena je ostala tudi prednost pred prvim zasledovalcem, Domžale ostajajo pet točk za Muro, ki bo nove točke napadla v Sežani. Prekmurci jeseni na Krasu niso našli poti do zmage, so se pa Stadionu Rajka Štolfe veselili v zadnjem krogu lanske sezone. Tedaj sta za preobrat ter zmago zadela Tomi Horvat in Žan Karničnik.

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakujemo trdo tekmo in zahtevno preizkušnjo. Specifika sežanskega igrišča je dobro znana, biti bomo morali na zelo visokem nivoju, če hočemo biti uspešni. Postavili se bomo tako, da bomo skušali nasprotniku onemogočiti dobre stvari in izkoristiti svojo kakovost."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je na petkovi tekmi s Celjem izgubil Stanišo Mandića in Matica Maruška. Izkušeni branilec je Matku Obradoviću pomagal do nove ničle, Hrvat v golu Mure je že 13. zaklenil svoja vrata. Dalmatinec je na 22 tekmah klonil zgolj 12-krat, sežanski nogometaši pa ga v letošnji sezoni še niso uspeli premagati. Šimundža je lahko v zadnjem obdobju zadovoljen s čvrstostjo zadnje vrste, saj se je mreža Mure na petih tekmah zatresla zgolj enkrat. Bo uspešna serija nadaljevanje dobila tudi na Krasu?

Ali ste vedeli?

Dvoboj s Celjem je bil za Nogometno šolo Mura stoti po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. V Murski Soboti so prvoligaški nogomet znova pozdravili v sezoni 2018/19, ki so jo Prekmurci po dramatičnem zadnjem krogu - o uvrstitvi v kvalifikacije UEFA Evropske lige je odločal neposredni obračun s Celjem - sklenili na četrtem mestu. Črno-beli so bili četrti tudi lani, ko so osvojili pokalno lovoriko, letos pa jim kaže še bolje. Amadej Maroša je s 24 goli prvi strelec kluba, Luka Bobičanec ima na svojem računu tri zadetke manj. Največ nastopov v črno-beli opravi je zbral Žan Karničnik, ki je izpustil zgolj pet ligaških tekem Mure.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor v zaključku strl Muro
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Muro s 3:1 (1:1).

DELI NA