21.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telemach, 10. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

23. september 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- pogoj PCT

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor je v nedeljo vzel mero Kidričanom in dočakal prvo domačo zmago po aprilu. Štajerci na Krasu niso našli načina, kako zaustaviti razigranega Rodrigueja Bongonguija, ki je pred dnevi zadel že v Šiški, v mrežo Aluminija pa je pospravil tri žoge. Sežanci so z zmago okrepili samozavest, na lestvici pa so skočili na peto mesto, tik za Muro, ki bo na Stadionu Rajko Štolfa gostovala v četrtkovem popoldnevu. Sobočani so se v uvodu sezone že opekli s tokratnim gostiteljem, Tabor je v Fazaneriji slavil z izidom 0:3. Kraševci so Prekmurce utišali s hitrimi in udarnimi protinapadi, domačo mrežo pa je dvakrat zatresel Dino Stančič. Domačin iz Sežane je v nedeljo podal tudi za prvi zadetek Bongonguija, lahko dvojec v četrtek ogrozi tudi Matka Obradovića?

Kdo je vroč?

Rodrigue Bongongui se je pred tedni vrnil v Sežano in hitro zadihal s polnimi pljuči. Povratnik med Kraševce je imel za sabo dokaj neposrečeno epizodo v Izraelu in Azerbajdžanu, kjer ni dočakal zadetka, v dresu Tabora pa je bil v dobrem tednu uspešen kar štirikrat. Francoz kamerunskega porekla se je tako v zgolj dveh nastopih povsem približal vrhu ligaške lestvice strelcev, ki ga z golom več zasedata Maks Barišič in Almedin Ziljkić.

Ali ste vedeli?

Sežanski klub v Prvi ligi Telemach pod vodstvom Dušan Kosić še ni oddal točke. Tabor je dobil tako tekmo z Bravom kot Aluminijem, nedeljska zmaga pa je bila prva na domači zelenici po 21. aprilu. Kraševci so se pred skalpom Kidričanov nazadnje veselili 21. aprila, ko so se na Stadionu Rajko Štolfa opekli prav Sobočani. Tabor je zatem na domači zelenici remiziral le še z Domžalami, izgubil pa dvakrat s Celjem, Gorico, Olimpijo in Koprom.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je po težavah v uvodu prvenstva, ko Sobočani niso našli recepta za zmago, strnila svoje vrste. Državni prvaki so dobili štiri od zadnjih petih tekem, po Celju, Radomljah in Olimpiji pa so na kolena spravili še Mariborčane. Prekmurci so se v ponovitvi majskega dvoboja, ki je odločal o naslovu prvaka, znova veselili po preobratu. Za zmago z izidom 1:2 sta zadela Žiga Kous in Jan Gorenc, ki se je tako deloma odkupil za neizkoriščeno priložnost v spopadu z Vitessejem. Prekmurci so z novo zmago uspešno zaključili s prvo četrtino prvenstva, s katero je zadovoljen tudi Ante Šimundža. Njegova ekipa je ob zgoščenem sporedu poletnih preizkušenj ostala v stiku z vrhom lestvice, ne gre pa spregledati, da so črno-beli ugnali tako Olimpijo kot Maribor.

Kdo je vroč?

Prekmurci so v Ljudskem vrtu zaigrali brez Nardina Mulahusejnovića in Luke Bobičanca, ki se vrača po poškodbi. Se pa v vlogi, ko igra bližje nasprotnikovom vratom, dobro znajde Žiga Kous. Krilni igralec v postavitvi s tremi osrednjimi branilci pogosto krene tudi v napad, v Mariboru pa se je po podaji Amadeja Maroše veselil prvega zadetka v letošnji sezoni. Nogometaš, ki je v Prvi ligi Telemach odigral že 210 tekem, se je doslej podpisal pod sedem prvoligaških golov.

Ali ste vedeli?

Pri Muri so bili ob 30. rojstnem dnevu navijaške skupine Black Gringos tudi dobrodelni. Črno-beli so v sodelovanju z navijači kupili in razdelili prehranske pakete v vrednosti štiri tisoč evrov za več kot sto družin v socialni stiski. Navijaška skupina je ob tem paket izdelkov podarila tudi v zavetišče za živali.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2021 | Prva liga Telemach
    Mura s točko iz Sežane
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Mure so se v 10. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA