20.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telemach, 14. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

23. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Ne le v točkovnem, Tabor je tudi v napadalnem smislu najslabša ekipa lige. Pretekli konec tedna varovanci Dušana Kosiča še enkrat več niso našli poti do nasprotnikovih vrat, na drugi strani pa so Celjani, ki jih je taisti strateg pred leti popeljal do zgodovinskega naslova državnih prvakov, premogli dovolj kakovosti, da so tekmo odločili v svojo korist. Po uvodni prestrašenosti so Kraševci sicer pokazali, da so lahko nevarni, a za kaj več niso bili dovolj konkretni. Pred nadaljevanjem sezone jih bo veselilo predvsem dejstvo, da so mesta, ki ne vodijo neposredno v drugo ligo, še dosegljiva – Gorica jim beži za dve, Radomlje pa za tri točke.

Kdo je vroč?

Sežančani, ki, kot zapisano, v prvenstvu le malokrat najdejo pot do nasprotnikovega gola, so četrtkov pokalni obračun s komenskim nižjeligašem, ki se je do drugega kroga prebil z minimalnima zmagama nad Ankaranom in Košano, izkoristili za strelske vaje. Na Stadionu Rajko Štolfa je bilo kar 9:1 za domače, po enkrat so zadeli Ovsenek, Boucif, Zeljković, Štravs in Crinacoba, Stevan Nikolić pa se je veselil štirikrat.

Ali ste vedeli?

V svoji prvi sezoni med elito so se češnjice na svojem domačem stadionu počutile odlično. V zadnjih letih pa je Stadion Rajko Štolfa izgubil status trdnjave. V tekoči sezoni so rdeče-črni na gostovanjih osvojili enako število točk kot v gosteh – štiri. Na drugi strani se Mura nekoliko za odtenek bolje kot na tujem znajde v domači Fazaneriji, ki pa jo bo tokrat odstopila nogometašicam Pomurja in Olimpije. Te se bodo pomerile v ženskem derbiju.

MURA

Prepoved nastopa: Martin Šroler

V Mursko Soboto so naposled prišli lepši časi. Črno-belim je sploh prvič letos uspelo nanizati dve zaporedni zmagi. Kratko pozitivno serijo so izpolnili prejšnji konec tedna: po Celju so v Fazaneriji padle še Radomlje, ki ob razigranih domačinih niso imele pravih možnosti. Damir Čontala je svoje varovance h krstni zmagi nad mlinarji povedel v četrtem poskusu, zdaj pa mora prekmurski strateg najti odgovor na sežansko vprašanje. Avgustovsko srečanje s češnjicami se ni razpletlo po željah Sobočanov, točko so iztržili šele v sodnikovem dodatku. Tokrat se bodo Muraši, ki znova pogledujejo proti najvišjim mestom, zadovoljili le s polnim izkupičkom.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Biti moramo na najvišji ravni in se ozirati nase. Izkoristiti moramo stvari, ki se pri Taboru dajo in paziti na njihove dobre stvari. Če bomo pravi, kot proti Celju in Radomljam, je lahko rezultat pozitiven, če pa pomislimo, da bo šlo z manj truda, bomo hitro v težavah. Tabor je nevaren, na svojem igrišču lahko premaga vsakogar. Čeprav imajo samo eno zmago in osem točk, ne beležijo porazov, ko bi bili daleč od pozitivnih rezultatov. Večino tekem so zelo blizu, manjka nekaj malenkosti. So ekipa, ki jo je treba spoštovati."

Kdo je vroč?

Tekma z Radomljami je bila praktično odločena že po nekaj minutah. Takoj na začetku so bili rumeno-črni premalo pozorni na Mirlinda Dakuja, v 9. minuti se je Kosovcu na seznamu strelcev pridružil mladi reprezentant Tio Cipot. Četrt ure pred koncem je bil znova natančen Daku, ki se je z dvema zadetkoma (skupno jih ima na računu deset) še trdneje ugnezdil na vrhu ligaške lestvice strelcev. Bo razpoložen tudi v Sežani?

Ali ste vedeli?

Matko Obradović ni več član soboškega kluba. Izkušenega čuvaja mreže v črno-belem kadru sicer ni že več kot mesec dni, med vratnicama ga je zamenjal Mihelak. Obradović se je Muri pridružil leta 2018 in zanjo zbral 141 nastopov. Dvakrat je bil izbran v enajsterico leta po izboru Spinsa. »Mura bo za vedno ostala zapisana v mojem srcu in večno ji bom hvaležen za vse, kar je storila zame,« je ob slovesu povedal Obradović.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2022 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Mure v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:4 (0:4).

DELI NA