Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

31. avgust 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 663 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Kraševci so v nedeljo z gostovanja v Velenju domov prinesli točko. Pred tekmo so si varovanci Andreja Razdrha gotovo želeli vseh treh, česar jim ne gre zameriti. Tabor za novinca v ligi nenazadnje dosega zavidljive rezultate, na drugi strani pa je velenjska forma zares klavrna. Ne glede na špekulacije so bili Sežančani po odigranih 90 minutah z remijem dokaj zadovoljni. Na Mestnem stadionu ob jezeru so namreč kar dvakrat zaostajali, obakrat pa jih je rešil kdo drug kot Predrag Sikimić, najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. Na Krasu bodo v soboto pričakali ljubljansko Olimpijo, ki v Sežano prihaja po remiju z Muro.

Kdo je vroč?

Predrag Sikimić nadaljuje svoj strelski pohod. Knapom je zabil dvakrat in svoji ekipi priskrbel točko. Z drugim zadetkom se je odtrgal od najbližjih zasledovalcev (domžalski kapetan Ibričić ima na računu pet golov) in s šestimi zadetki sameva na vrhu prvenstvene lestvice strelcev, znova pa je bil uvrščen tudi v enajsterico kroga. V nedeljo sta mu po enkrat podala Mario Babić in Ivor Horvat.

Ali ste vedeli?

Točka proti Rudarju je bila za sežanski klub tudi prva točka, ki so jo v tej sezoni osvojili na gostujočih tleh. Tabor je poleg nedeljskega obračuna v dosedanjem delu sezone »na tujem« odigral še dve tekmi in obakrat izgubil. V Ljubljani je bil v tretjem krogu z 1:0 boljši Bravo, Kraševce pa so dva kroga kasneje s 4:2 v Ljudskem vrtu premagali Mariborčani.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Po tem, ko so zaradi hudih nalivov odpovedali tekmo med Domžalčani in Kidričani, so se slovenski nogometni navdušenci zbali, da bodo zaradi slabega vremena ostali še brez derbija kroga. Strahovi se niso uresničili in nekaj ur kasneje sta se na stoženski zelenici za drugo mesto udarili Olimpija in Mura. Olimpija je imela v uvodu več od igre, a Ljubljančani premoči niso uspeli potrditi in so bili kaznovani z zadetkom. Varovanci Safeta Hadžića so prek Tomislava Tomića slabe četrt ure kasneje prišli do izenačenja, nato pa po izključitvi Šušnjare pritisnili še za preobrat, a so bili znova premalo natančni v zaključkih akcij. Izgubljene točke bodo zmaji poskušali nadoknaditi v Sežani.

Kdo je vroč?

Nejc Vidmar je ob koncu prvega polčasa svojo mrežo nedotaknjeno ohranil z odlično obrambo. Dobre predstave ljubljanskega čuvaja mreže je opazil selektor Kek in vratarja znova uvrstil na reprezentančni seznam za tekmi s Poljsko in Izraelom. Napako Jona Šporna sta v soboto z golom kaznovala Tomislav Tomić in Endri Çekiçi, ponovno se je odrezal tudi Luka Menalo.

Ali ste vedeli?

Pred derbijem z Muro je Safet Hadžić izjavil, da na Mackyja Bagnacka ne računa več, branilec naj bi bil namreč tik pred odhodom. Ko je visokorasli Kamerunec v soboto nato pritekel na zelenico in zasedel mesto osrednjega branilca, je bila slovenska nogometna javnost presenečena. Hadžić je po tekmi na vprašanja o Bagnackovem prestopu odgovarjal precej skrivnostno, česa konkretnega pa strateg zelenih ni izdal.

Tekst:VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija slavila v Sežani
    Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

DELI NA