Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA

6. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 646 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Tabor je pomlad odprl s porazom, nato pa so Kraševci dobili tri od štirih preizkušenj. Sežanci so na kolena spravili Domžale, po odmevnem remiju v Ljudskem vrtu pa so dobili še pomembna obračuna s Triglavom in Rudarjem. Četa Maura Camoranesija je v treh spopadih z neposrednimi konkurenti s spodnje polovice lestvice vknjižila devet točk, s katerimi so na lestvici splezali do šestega mesta. Kraško zasedbo po trimesečnem premoru čaka drugačen nasprotnik, v Sežano prihaja vodilna Olimpija. Tabor lahko v dvoboj z Ljubljančani krene povsem sproščeno, saj bi z novim presenečenjem zgolj veliko pridobili. Se bo pozitivna serija po tekmovalnem premoru nadaljevala tudi v obračunu z vodilno ekipo lige?

Kdo je vroč?

Nogometaši Tabora so po tem, ko so se po epidemiji koronavirusa vrnila na igrišča, nekaj časa vadili brez Maura Camoranesija. Argentinec je tako izpustil prvo pripravljalno tekmo z Gorico, ki se, tako kot srečanje proti Kopru, ni izšlo po željah Sežancev. Mreža Tabora se je zatresla kar devetkrat, Kraševci so zabili dva gola. Rdeče-črni so v napadu pogrešali pomembno orožje, saj Rodrigue Bongongui zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice nekaj časa ni vadil s soigralci. Francoz bi lahko zaigral že v soboto, štirikratni strelec pa bi lahko bil velika pridobitev Tabora.

Ali ste vedeli?

Čeprav se obramba Tabora na obeh pripravljalnih tekmah ni izkazala, Ljubljančane v soboto čaka zahtevna preizkušnja. Letošnji povratnik v Prvo ligo Telekom Slovenije je tretja najuspešnejša domača ekipa, pred domačimi gledalci so več točk nabrali zgolj Kidričani in Celjani. Kraševci so na Stadionu Rajko Štolfa dobili sedem srečanj, eno od treh gostujočih zmag pa so vknjižili tudi zmaji. Igrišče v Sežani je sicer nekoliko manjše od standardnih, morda pa so Ljubljančani tudi zato srečanje z Gorico odigrali v Šiški, ki je po dimenzijah podobno sežanskemu.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Macky Bagnack in Endri Çekiçi

Ljubljančani se v zadnjih 11 preizkušenj sezone podajajo s petimi točkami prednosti pred Celjem in Aluminijem, še dve več zaostaja Maribor. Vijolice se v lovu na velikega rivala še niso predali, a imajo tudi zmaji svoje načrte. Predsednik kluba Milan Mandarić je med tekmovalnim premorom večkrat poudaril, da si v novi sezoni želi preboja v skupinski del enega od evropskih pokalov, še prej pa Ljubljančane čaka dokončanje naloge v domačem prvenstvu. Prvi tekmec čete Safeta Hadžića bo neugodni Tabor, ki pa so ga Ljubljančani jeseni dvakrat že ugnali. Zeleno-beli tudi tokrat ciljajo na tri točke, a bodo na Krasu zaigrali nekoliko oslabljeni. Hadžić bo moral začetno enajsterico sestaviti brez kaznovanih Mackyja Bagnacka in Endrija Çekiçija, poškodoval se je tudi Bojan Knežević, Vitja Valenčič pa je po poškodbi kolena že končal letošnjo sezono.

Safet Hadžić, trener Olimpije: "Pričakujemo težko tekmo. Predvsem zato, ker lahko rečemo, da govorimo o prvem krogu. Po tako dolgem premoru je težko reči, kako se bo nasprotnik odzval. Zavedamo se tudi kakovosti trenerja na klopi Tabora, ki zna svoje igralce dobro taktično pripraviti na nasprotnika. Kljub pričakovani težki tekmi pa moramo iti na zmago in to je tudi naš cilj na jutrišnji tekmi. Začetek nadaljevanja prvenstva bo zelo pomemben."

Kdo je vroč?

Olimpija bo v zaključek prvenstva zakorakala z novim kapetanom. Nejc Vidmar je kapetanski trak predal Tomislavu Tomiću, ki je to vlogo opravljal že na pripravljalni tekmi z Aluminijem. Bosansko-hercegovski vezist sicer spada med nogometaše, ki jim konec junija poteče pogodba, v klubu pa si želijo, da bi ostal v zmajevem gnezdu. Vsestranski vezist spada med najpomembnejše člene v igri Olimpije, za katero igra že tretje leto. Devetindvajsetletni Mostarčan je za zmaje odigral 87 ligaških tekem, v letošnjem prvenstvu je izpustil zgolj eno srečanje. Po rdečem kartonu v Sežani je izpustil tekmo s Celjem.

Ali ste vedeli?

V zmajevem gnezdu so po trimesečnem premoru pozdravili dva povratnika. Po poškodbi se je na zelenice vrnil Nik Kapun, ki je zadnjo tekmo odigral pred letom in pol. Nesrečni vezist ima na svojem računu že dolg seznam zahtevnih poškodb, zaradi katerih v preteklem obdobju ni veliko igral. Kapun pa ni edini znan obraz, ki se je vrnil med zeleno-bele. Vlogo športnega direktorja je vnovič prevzel Mladen Rudonja, ki je naloge prvega moža kadrovske službe opravljal že v času trenerja Igorja Biščana.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zanesljiva v Sežani
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:1).

DELI NA